Elena Udrea se plânge că nu mai are unde să se ascundă de Justiție: „Unde să te duci? Unde să mai fug? Italia a schimbat legea!”

2
1856
Elena Udrea e disperată: nici măcar Italia nu-i mai primește pe infractorii români fugiți de condamnările primite în țară. FOTO: Inquam Photos

Condamnată marți, în primă instanță, la 6+2 ani de închisoare cu executare pentru finanțarea ilegală a campaniei electorale prezidențiale a lui Băsescu din 2009, Elena Udrea s-a plâns seara, la postul TV Realitatea Plus, că nu mai are unde să fugă din țară, pentru a evita efectuarea pedepsei.

Dezamăgită, persoana considerată cândva cel mai puternic membru al Guvernului Boc e acum disperată că nici în Madagascar, Costa Rica sau Italia nu mai poate să se ascundă. Elena Udrea spune că nu va pleca din țară dacă va fi condamnată definitiv, regretă că Italia a schimbat legea și pozează în victimă “hăituită”: “Toată lumea mă întreabă asta. Și unde să te duci? Unde să mai fug? Italia a schimbat legea, nu mai ia în considerare executarea pedepselor primite în altă țară. Am fost plecată, am stat în pușcărie afară. Domnule, nu vreau să mă duc să colind pușcăriile lumii! Credeți că îi mai pasă cuiva de niște români hăituiți la ei prin țară?”.

Lacrimi amare și la Antena 3: „Pentru mine a fost un șoc. Am probat în acest dosar, chiar nu știu ce puteam să mai fac!”

Ceva mai devreme, la Antena 3, aceeași Elena Udrea a blestemat-o pe judecătoare și a explicat că în 2009, când a luat mita “pentru altul” (adică pentru Băsescu), fapta nu era incriminată în Codul Penal, fiind introdusă în lege abia în 2014: “Pentru mine a fost un șoc. M-am întors în țară cu convingerea că ceva s-a schimbat în Justiție și că poți să te aperi, ceea ce eu nu am făcut în dosarul Gala Bute. Că poți să te aperi, să aduci probe, și să demonstrezi că acuzațiile procurorilor doamnei Kovesi sunt nelegale, nedovedite.

Am probat în acest dosar, chiar nu știu ce puteam să mai fac! Din acest punct de vedere sunt liniștită, am făcut tot ce se putea face. Am adus toate probele care se puteau aduce că acuzațiile procurorilor erau rupte de realitate.

Vă dau un exemplu pentru care sentința aceasta a fost un șoc pentru mine. Instanța recunoaște că nu există reglementare legală pentru luarea de mită pentru altul, așa cum a fost descrisă fapta mea, deci judecătoarea aceasta recunoaște că nu există text de lege care să incrimineze faptele, și cu toate acestea spune că în nu știu ce discuție, într-un raport Greco de prin 2010, autoritățile române au spus că, deși nu există această prevedere în lege, legislația română acoperă și această posibilitate de luare de mită pentru altul.

Textul acesta apare în Codul Penal nou, din 2014. Dar în 2009, când procurorii mă acuză că aș fi instigat niște colegi de partid să solicite plata unor panouri de campanie electorală, nu exista fapta de luare de mită pentru altul în Codul Penal.

Argumentul a fost logic în fața instanței, și dacă s-ar fi întâmplat așa, în anul 2009, legea nu prevedea luarea de mită și instigarea pe care aș fi făcut-o eu la luarea de mită. Adica pentru campania lui Traian Băsescu“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

TEROARE LA ONEȘTI. Un individ de 68 de ani a sechestrat și înjunghiat mortal doi meșteri mai tineri, care-i renovau apartamentul. Polițiștii au ratat operațiunea de salvare

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.