duminică, aprilie 14, 2024
AcasăMainCondamnări în primă instanță: Elena Udrea - 8 ani, Ioana Băsescu -...

Condamnări în primă instanță: Elena Udrea – 8 ani, Ioana Băsescu – 5 ani, Gheorghe Nastasia – 6 ani, Victor Tarhon – 4 ani

-

Elena Udrea (47 de ani) și Ioana Băsescu (43 de ani) au fost condamnate la 8 ani, respectiv 5 ani de închisoare de către Curtea de Apel București, în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009. Deciziile nu sunt definitive, judecata finală se va face la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Udrea a fost găsită vinovată pentru toate cele 7 capete de acuzare, totalizând 34 de ani de închisoare. A fost reținută pedeapsa maximă (6 ani), la care s-a adăugat un spor de 2 ani.

Elena Udrea a fost condamnată pentru două fapte de instigare la luare de mită (6 + 5 ani) și pentru cinci fapte de spălare de bani (6 + 5 + 5 + 4 + 3 ani). Total (după contopire): 8 ani.

Elena Băsescu a fost judecată pe vechiul Cod Penal, care prevedea că, în cazul cumulului de pedepse, va fi executată pedeapsa cea mai mare, cu un eventual spor de pedeapsă.

Dacă ar fi fost judecată pe noul Cod Penal, conform căruia va fi executată pedeapsa cea mai mare plus o treime din suma celorlalte pedepse, Elena Udrea ar fi fost condamnată la 6 + 1/3 (6 + 5 + 5 + 5 + 4 + 3) ani = 6 + 1/3 x 28 ani = 15 ani și 4 luni, în loc de 8 ani cât a primit.

- Advertisement -

În plus, instanța a decis confiscarea a circa un milion de lei de la Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării și fost consilier prezidențial în mandatul lui Traian Băsescu

Elena Udrea: 6 + 6 + 5 + 5 + 5 + 4 + 3 = 34. Rămân 8!

 • 6 ani – instigare la luare de mită (fapta 1)
 • 5 ani – instigare la luare de mită (fapta 2)
 • 6 ani – spălare de bani (fapta 1)
 • 5 ani – spălare de bani (fapta 2)
 • 3 ani – spălare de bani (fapta 3)
 • 5 ani – spălare de bani (fapta 4)
 • 4 ani – spălare de bani (fapta 5).

Ioana Băsescu a fost condamnată pentru o faptă de instigare la delapidare și două fapte de instigare la spălare de bani. Total (după contopire): 5 ani.

Dan Andronic, directorul cotidianului „Evenimentul zilei”, a fost achitat pentru acuzația de mărturie mincinoasă. Este aceeași acuzație pentru care, în dosarul „Ferma Băneasa”, a fost condamnat definitiv la 3 ani de ]nchisoare cu suspendare.

- Advertisement -

Gheorghe Nastasia, fost secretar general al Ministerului Tineretului, a fost condamnat la 6 ani de închisoare, pentru luare de mită.

Victor Tarhon, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea, a primit 4 ani de închisoare, pentru luare de mită.

Ioan Silviu Wagner, director general al companiei Oil Terminal – 3 ani de închisoare cu suspendare, pentru delapidare.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

TEROARE LA ONEȘTI. Un individ de 68 de ani a sechestrat și înjunghiat mortal doi meșteri mai tineri, care-i renovau apartamentul. Polițiștii au ratat operațiunea de salvare

- Advertisement -

6 COMENTARII

 1. Confiscarea averii se va face?
  😝
  Când anume? Că murim fraților și nu mai apucăm odată să-i vedem pe toți în chiloți.
  Nu se mai face bine statul ăsta.

 2. Nu se mai face bine statul pt ca puterea judecatoreasca primeaza celorlalte doua, legislativa si executiva. Si nu pt ca am avea ceva de calitate in legislativ, ci, tocmai de aceea. Legile sunt strambe iar cele bune nu se respecta datorita coruptiei pe toate palierele si mai ales in justitie. Securitatea si pe vechi dar si pe nou stil are interese straine romanului de rand, la care se adauga comunistii psd. Din pacate tara mea si a d-tra este o mare cangrena adusa la stadiul actual de concetatenii nostri needucati si necivilizati.

  • În mod… NORMAL (!), adică într-o țară cu… DEMOCRAȚIE-CONSOLIDATĂ (!), CELE-TREI-PUTERI(-CONSTITUȚIONALE) – Legislativă, Executivă și Judecătorească – SUNT… EGALE-și-INDEPENDENTE (în-raporturile-dintre ele) și SE-ECHILIBREAZĂ-RECIPROC prin… CONTROLUL-UNEIA-ASUPRA-CELORLALTE (conform principiilor constituțional-democratice ale „SEPARAȚIEI-PUTERILOR-STATULUI”, respectiv „CHECKS-and-BALANCES”!)!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -