Drulă: „Șeful mafiei din Ilfov se numește Hubert Thuma! Îl găsiți în stenograme”. Referatul DNA confirmă: inculpații îi spun PNL-istului „mare mafiot”

2
1323
Cătălin Drulă - Hubert Thuma

Președintele USR, deputatul Cătălin Drulă, îl numește pe Hubert Thuma (PNL), președintele Consiliului Județean Ilfov, „șeful mafiei din Ilfov”. Co-liderul Alianței Dreapta Unită se bazează pe informații pe care le are din județul de la marginea Capitalei, dar și pe fragmente din stenogramele dosarului „Șpagă la Aeroportul Otopeni”, care a explodat în iulie 2023.

„Mafia – în special cea imobiliară – a condus de prea mult timp Ilfovul. Există și un șef al mafiei, îl găsim în stenograme, se numește Hubert Thuma. Este omul care a încercat să oprească evenimentul de astăzi, omul care, împreună cu Alina Gorghiu, l-a scos de pe listă pe colegul meu Ionuț Dinu, candidatul la Primăria Dragomirești-Vale care ar fi câștigat alegerile”, a scris Cătălin Drulă luni pe pagina sa de Facebook..

Numele lui Hubert Thuma – ca și cel al altui fruntaș PNL, Rareș Bogdan – apare în „dosarul Otopeni”, în care procurorii DNA au documentat o mită de 1,5 milioane de euro pentru atribuirea spațiilor comerciale din aeroport.

În referatul procurorilor, unii dintre inculpați se referă la Hubert Thuma numindu-l „Hașu” și-l descriu – cu oarece invidie, dar și cu certă admirație – ca fiind „mare mafiot”.

„Mare mafiot… da’ ne-a salvat! A blocat procedura”, îi sunt ei recunoscători.

Referatul DNA cuprinde și discuții din care reiese cum intermediază președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma, legăturile dintre procurori și „primarii șmecheri” din județul cu cele mai mari afaceri imobiliare din România.

În Ilfov se află și localități controlate aproape total de interlopi, precum Chiajna, unde primarul Mircea Minea e complice la fărădelegile acestora, ba chiar lucrează cu ei și-i folosește în acțiunile electorale, inclusiv pentru intimidarea Opoziției.

Tot în Ilfov sunt arse cantități uriașe de deșeuri, care poluează constant Bucureștiul, dar președintele Consiliului Județean, Hubert Thuma, nu mișcă un deget pentru a stopa asemenea infracțiuni – de altfel, foarte bănoase.

Mesajul lui Cătălin Drulă

„Mafia – în special cea imobiliară – a condus de prea mult timp Ilfovul. Pe 9 iunie, îi vom opri!

Există și un șef al mafiei, îl găsim în stenograme, se numește Hubert Thuma. Este omul care a încercat să oprească evenimentul de astăzi, omul care, împreună cu Alina Gorghiu, l-a scos de pe listă pe colegul meu Ionuț Dinu, candidatul la Primăria Dragomirești-Vale care ar fi câștigat alegerile.

Dreapta Unită are un proiect pentru Ilfov și pentru București. Ilfovul are nevoie de o guvernare de #dreapta, care să se gândească la dezvoltare, la buna cheltuire a banilor publici, iar Ionel Dancă va fi un astfel de președinte de Consiliu Județean.

Există șanse și vom lupta pentru ele în fiecare zi. Și la Bragadiru, și la Popești-Leordeni, și la Corbeanca, la Chiajna sau Mogoșoaia.

Pentru Primăria Mogoșoaia candidează Ionuț Vasile, un om pe care îl cunosc și cu care am lucrat la Ministerul Transporturilor și sunt convins că va învinge mafia PNL-PSD și va moderniza orașul.

Aici, clanul lui Thuma și Precup a vrut să reinventeze până și matematica pentru a putea fura.

Pe 9 iunie, domnia lui Thuma și a clanului politic PNL-PSD se va termina!”

STENOGRAME: Ce spun inculpații despre „marele mafiot” Hubert Thuma

STENOGRAME: Discuții dubioase între Hubert Thuma și procurorul-șef de la Sectorul 4

Mihai Betelie (procuror-șef, Sectorul 4): Mă, mâine, dacă e întâlnirea cu primarii, aș vrea să vin și eu. Și să-ți spun de ce. Că o arunc, așa… le las câte o carte de vizită, înțelegi?

Thuma Hubert (pe atunci deputat PNL, acum președintele Consiliului Județean Ilfov): Te pun… te pun în legătură cu ăia șmecheri, nu cu toți fraierii!

Mihai Betelie (procuror): Băi, tu îmi faci un semn. Când tu îmi faci… mă ciupești, înseamnă că-i dau cartea de vizită… Că vreau să țin legătura cu șmecherii, știi? Păi, ce spuneam eu când ne-am văzut ultima oara?

Hubert Thuma (PNL): Sunt la Chiajna, da. Uite, la domnu’ primar în birou, la doamna Chiajna.

Mihai Betelie (procuror): Mi-ai promis că mă prezinți și mie alor tăi din Ilfov, primarilor.

Hubert Thuma (PNL): Uite, te prezint la domnu’ primar… și ți-l dau la telefon… domnul primar de la Sectorul 4. Vrea sa intre in PNL… Stai așa…

Mircea Minea (primar Chiajna): Nu vreau să veniți în PNL, să veniți în libertate. PNL este… înseamnă libertatea. Mircea Minea, primarul comunei Chiajna, vă așteaptă cu mare plăcere luni, la ora 8.30 și… și nu comentați mai mult decât mine. Vi-l dau pe Hubert.

(…)

Mihai Betelie (procuror): Întreabă și tu cine… cum lucrează pe… pe pungi și pe PET-uri. Cu cine…

Mihai Betelie (procuror): Bă, voiam să-ti zic ceva, da’ nu mă rabdă pipota să nu-ți spun. Fii atent ce a făcut Marian de la Vidra, jegosul. A vorbit cu un… are influență la Poliția Economică și de două săptămâni ne-a băgat controale, Poliția Economică și dosar penal, că evaziune, că… Îți dai seama că sunt în regulă, dar mă freacă. Și-mi freacă….

Hubert Thuma (PNL): Păi și de ce nu mă suni pe mine și… gata? Bine că mi-ai spus.

(…)

Hubert Thuma (PNL): Mergi sâmbătă… mergi cu mine la o nuntă? Vine foarte multă lume și vin foarte mulți de la PNL.

Mihai Betelie (procuror): Dă-mi pe SMS, te rog, cu numele, prenumele și numărul primarului, dar spune-i: „Bă, vezi că te sună procurorul-șef de la Sectorul 4, are o treabă cu tine!”.

Sursa: Stenogramă din dosarul DNA în cazul șpăgilor de la Aeroportul Otopeni.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

EDITORIALE

* GRIGORE CARTIANU: Acest Hannibal Lecter al politicii americane

* CRISTIAN GHINEA: Ceaușeilor, l-ați enervat pe Ștefan!

* ADRIAN PAPAHAGI: Ce imensă ratare!

* BOGDAN GLĂVAN: Lista cu olimpici

* DOINA DABIJA: Manipularea vizuală

* ALECU RENIȚĂ: Podul de flori

* PAUL PALENCSAR: În audiență la Putin

* NICOLAE DABIJA: 1812 – eliberare sau ocupaţie?!

2 COMENTARII

  1. D-le.Drula și Barna ce a fost în capul vostru când ați făcut guvern cu PNL?Atunci când ați fost la guvernare cu PNL nu ați spus nimic despre PNL și Johannis. De ce?Vi s-a promis postul de vice premier.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.