„Bucură-te, popor iranian! Măcelarul din Teheran a murit!”

1
545
Masih Alinejad

Dincolo de condoleanțele transmise de teroriștii Hamas (din Fâșia Gaza) și Houthi (din Yemen), pe care teocrația de la Teheran îi alimentează cu bani și arme, moartea președintelui iranian Ebrahim Raisi a produs și sentimente de bucurie. Există și iranieni care au îndrăznit să-și arate în public satisfacția de a fi scăpat de „Măcelarul din Teheran”!

Masih Alinejad (47 de ani), activistă iraniană care militează pentru drepturile femeilor, a salutat moartea președintelui Ebrahim Raisi. Ea a amintintit că Iranul este condus de un regim nedemocratic, care a reprimat dur protestele din ultimii ani.

Masih Alinejad trăiește în exil, în SUA, dar ea scrie că fundamentaliștii de la Teheran au trimis killeri peste Ocean, s-o omoare.

„Regimul său a trimis ucigași la New York pentru a mă asasina, dar eu sunt în viață și scriu despre moartea sa”, a jubilat Masih Alinejad într-un mesaj pe X (ex-Twitter).

Masih Alinejad este o veche opozantă a autorităților din Iran. Din cauza opiniilor sale politice, ea a fost nevoită să părăsească țara după alegerile prezidențiale din 2009 și protestele care au urmat, reprimate violent.

Masih Alinejad a fost premiată de ONU și a lansat mai multe campanii pentru apărarea drepturilor femeilor din Iran. Prin altele, ea încearcă să determine renunțarea la vălul obligatoriu. „Este o formă de contestare a unuia dintre stâlpii de bază ai Republicii Islamice”, a spus ea.

Duminică și luni, în mai multe postări succesive, Masih Alinejad s-a adresat poporului său, cu satisfacția că mulți alți iranieini se bucură la vedere, pe rețelele sociale.

„Mulți tineri iranieni, în special femei rănite în timpul revoltelor, distribuie clipuri în care dansează de bucurie la moartea sa”

* „Ebrahim Raisi, președintele Republicii Islamice Iran, cunoscut de noi, iranienii, drept Măcelarul din Teheran, a murit! A fost ucis într-un accident de elicopter.”

* „De ce ar trebui să-mi ascund sentimentele în timp ce mulți tineri iranieni, în special femei care au fost rănite în timpul revoltelor, distribuie clipuri în care dansează de bucurie la moartea sa?”

* „Regimul său a trimis ucigași la New York pentru a mă asasina, dar eu sunt în viață și scriu despre moartea sa.”

* „Noi, iranienii, vom lupta pentru libertatea, democrația și demnitatea noastră până în ziua în care vom scăpa de @khamenei_ir și de dictatura sa religioasă” (referire la ayatollahul Ali Khamenei).

* „Dragă popor al Iranului, bucură-te pentru moartea lui Ebrahim Raisi și a ucigașilor națiunii! Este dreptul tău.”

* „Sunt fericită de fericirea voastră. Ebrahim Raisi și Amir Abdullahian au fost uciși într-un accident de elicopter, iar voi nu-i plângeți niciodată pe acești criminali.”

* „Raisi a fost unul dintre principalii autori ai crimelor din anii ’80 și membru al comisiei morții. Abdullahian era ambasador și ministru de Externe al Republicii Islamice atunci când sângele a mii de tineri din mișcarea pentru libertatea vieții femeilor a curs pe străzile Iranului, după asasinarea lui Zina Mehsa Amini.”

* „În cele din urmă, principala fericire este rezervată pentru zilele în care Guvernul călăilor va cădea și-i vom vedea pe autorii acestor crime la tribunal. În curând vom putea fi cu siguranță fericiți pentru căderea simbolică a călăilor.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

EDITORIALE

* GRIGORE CARTIANU: Acest Hannibal Lecter al politicii americane

* CRISTIAN GHINEA: Ceaușeilor, l-ați enervat pe Ștefan!

* ADRIAN PAPAHAGI: Ce imensă ratare!

* BOGDAN GLĂVAN: Lista cu olimpici

* DOINA DABIJA: Manipularea vizuală

* ALECU RENIȚĂ: Podul de flori

* PAUL PALENCSAR: În audiență la Putin

* NICOLAE DABIJA: 1812 – eliberare sau ocupaţie?!

1 COMENTARIU

  1. Ce este condamnabil ,este si ca Administratia Biden a trimis condoleante,NATO si unele tari occidentale,toate cu administratii de stanga!!!Chiar,pentru ce efortul asta ,sa transmiti condoleante unui stat dictatorial care finanteaza terorismul si are relatii de prietenie cu un criminal la fel de nenorocit ca Hitler,Putin?? Asta nu e diplomatie,puteau sa taca,nimeni nu le-a cerut slugarnicia asta!Este o jignire a sutelor de mii de iranieni exilati politic,plus miile de femei victime si dizidenti omorati in inchisorii! Rusine!Socialismul,extrema stanga,sunt la fel de periculoase pentru democratie,caci se pot usor transforma in dictatura…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.