Gândire de mafiot

4
792
Adrian Papahagi

Claudiu Târziu, liderul AUR, emană numai inepții, care nu rezistă confruntării cu logica sau cu valorile creștine. De fapt, e gândire de mafiot, tribală și chiar totalitară.

Câteva exemple din ultimele zile.

1. „Patriotismul este dragoste de țară, deci adversarii patrioților urăsc țara.”

Pare un silogism corect, nu? Dar în realitate e gândire totalitară. Și pentru Putin, războiul lui e patriotism, iar cine-l critică urăște Rusia și merită să înfunde pușcăria. La fel gândea Hitler.

Cu ce drept decide Târziu că doar el și hoarda de AUR sunt patrioți? Ce mare lucru a făcut Târziu pentru țară? Sunt milioane de oameni care creează valoare în România, dar detestă „patriotismul” obraznic, confiscator al AUR: sunt aceia dușmanii țării? Ce a oferit Târziu României? Gazetărie legionaroidă și demagogie. De ce ar fi patriot unul care înjură Occidentul, dar e indulgent cu Putin și Orbán, principalii dușmani ai României?

2. „Îți vei iubi neamul dacă mai întâi îți vei iubi familia, prietenii, camarazii.”

Pare ceva firesc, frumos, de bun-simț, nu? Dar și mafioții își iubesc mai presus de orice familia/famiglia. Oricine își iubește mai întâi prietenii, nu adversarii. Orice tâlhar e mai apropiat de „camarazii” lui decât de cei pe care-i jefuiește. Iubirea lui Târziu e cea tribală, mafiotă, nu cea creștină. Hristos ne cere să ne iubim toți semenii, nu doar familia: familia și-o iubesc și necreștinii.

Sigur, îți iubești familia și „camarazii”, adică tribul, dar asta nu garantează deloc că lucrezi pentru binele națiunii. Ce bine fac Italiei mafioții? Dar României ce-i aduce că mafioții ei își iubesc familiile și din prada strânsă le construiesc Taj Mahal-uri?

3. „Toți cei care ni se opun sunt dușmanii dragostei.”

Asta e chiar sinistru. La fel spune propaganda LGBT: cine ni se opune urăște iubirea (care nu se votează, țineți minte). „Cine nu-i cu noi e dușmanul dragostei, patriei, credinței, familiei”, zice Târziu. La fel ziceau și comuniștii: cine nu susține colectivizarea, naționalizarea etc. – e dușmanul poporului. Ca declarația de dragoste să fie completă, mai rămâne să ne spună Târziu cum intenționează să-i lichideze pe „dușmanii dragostei” dacă ajunge el la putere.

4. „Trebuie să ne ridicăm în picioare!”

Dar cine te-a pus să te târăști, Târziu? Noi, ceilalți, suntem perfect bipezi, ne facem cu brio meseriile, ne hrănim familia, mai lucrăm și ceva care rămâne (clădiri, fabrici, firme, cărți, opere de artă) și nu ne simțim viermi sau alte târâtoare.

5. „Să punem punct umilinței la care suntem supuși…”

Care umilință? Cine ne supune la ea? Umilință era pe vremea lui Ceaușescu, după care suspină fanii „suveranismului” de tip AUR, când stăteam la cozi la carne, muream de frig în apartamente, tremuram în fața oricărui cretin de milițian și ne era frică să nu spunem cine știe ce, ca să nu ajungem la Securitate. Acum putem să-i spunem în față oricărui politician că debitează cretinisme, și nu riscăm nimic. Poate că ne umilește Medvedev, când spune că România nu e o țară, dar cu siguranță nu SUA, care-l primește pentru a patra oară pe „genialul” nostru președinte la Casa Albă, sau Occidentul, unde milioane de români trăiesc fiindcă le e bine, nu fiindcă sunt umiliți.

În plus, chestia asta cu umilința e tot un soi de prejignire, ca la stângiști, care văd peste tot discriminare și micro/macro-agresiuni. Se vede treaba că AUR-iștii și woke-iștii seamănă: sunt prejigniți, iar fondul lor de comerț e resentimentul.

6. „… să începem reconstrucția României”.

Câtă aroganță! România se reconstruiește din 1990 încoace: s-au asfaltat și construit drumuri, s-au renovat orașe întregi, au apărut zeci de mii de firme prospere pe ruinele fabricilor de praf comuniste. Au reconstruit francezii Dacia, s-au reconstruit biserici și școli cu bani de la UE, se reconstruiește continuu, peste tot, mai bine sau mai rău. „Să accelerăm dezvoltarea României” – iată ce ar spune un politician rezonabil! „Să începem reconstrucția” denotă tupeu fără margini și dispreț total pentru munca a zeci de milioane de români, care-și reconstruiesc cu talent și spor țara de la căderea comunismului încoace.

Inepții și demagogie pură, aroganță stelară – asta emite Târziu. Iar dacă râcâi puțin, dai de o sinistră gândire totalitară. Nicio smerenie creștinească, nicio prudență conservatoare, nicio aderență la real și bun-simț, nicio înclinație democratică în tot ce debitează acest sinistru demagog.

Să ne ferească Dumnezeu de „patriotismul” și „dragostea” demagogilor de la AUR!

DE ACELAȘI AUTOR:

Naționalismul antinațional

Lui Klaus i-a mers: 9 ani de turism intens

Să-i lăsăm singuri cu biserica lor KGB-istă și satanizată!

Cum conciliezi România Mare cu Ungaria Mare?

Femeia aceasta rea și coruptă

România europeană e singura pentru care merită să mori. Cei care azi fac gargară suveranistă și naționalistă vorbesc pentru Rusia

4 COMENTARII

 1. Bravo, dle Papahagi!
  Iar ați făcut-o lată. „La fel spune propaganda LGBT“

  Eu nu înțeleg cum D-zeu vă permiteți să afirmați despre o întreagă categorie socială că sunt doar o „propagandă“.
  Ca să nu mai vorbim despre faptul că dv nu puteți dovedi că „propaganda LGBT“ chiar spune asta.

  Când am citit asta, am terminat articolul.

  Nu sunteți prea diferit de cei criticați în acest articol, dintr-un motiv simplu: pentru dv, nu suntem toți egali în fața legii.

  • „PROPAGANDĂ s.f. Răspândire a unor idei care prezintă și susțin o teorie, o concepție, un partid politic cu scopul de a convinge și de a câștiga adepți.” am găsit asta online, chiar nu vad de ce v-ați supărat.

   • Lasă, că și mata ai exprimare de mafiot.

    Ai văzut d-ta pe cineva în public să îndemne la transformare în LGBT, „pentru a câștiga adepți“? Eu, sincer, am văzut inversul.

    LGBT își cer dreptul a fi recunoscuți legal. Ai d-ta o problemă cu asta?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.