vineri, mai 24, 2024
AcasăDezvăluiriPolitico: Doi români, în Top 5 chiulangii la voturile din Parlamentul European!...

Politico: Doi români, în Top 5 chiulangii la voturile din Parlamentul European! Ei candidează din nou pentru alianța PSD-PNL, pe locuri eligibile. Unul a lipsit la 43,6% din voturi, fiind depășit doar de un grec întemnițat de trei ani

-

România este singura țară din UE cu doi reprezentanți în Top 5 al chiulangiilor din Parlamentul European! În „clasamentul rușinii”, condus de un extremist grec aflat în pușcărie din 2021, pe locul 2 se află Claudiu Manda (PSD), iar pe 5 – Rareș Bogdan (PNL). Amândoi vor fi premiați de partidele lor cu câte încă un mandat, ocupând locuri fruntașe pe lista comună PSD-PNL. Între cei doi români, în Top 5, mai sunt un maghiar și un lituanian.

Conform analizei publicate de Politico şi preluate de G4Media, PSD și PNL contribuie „frățește” la discreditarea României, prin cei doi chiulangii fruntași.

Claudiu Manda (PSD, 48 de ani) a lipsit de la 43,6% din voturile din Parlamentul European, în cei aproape 5 ani de la începutul legislaturii (din 2019). Soţul Liei Olguţa Vasilescu este depăşit doar de un eurodeputat grec aflat în închisoare din aprilie 2021

Rareş Bogdan (PNL, 49 de ani), aflat pe locul 5 în topul chiulangiilor, a lipsit de la 32,8% din voturi (aproape o treime).

- Advertisement -

Claudiu Manda are imaginea unui arivist puturos și needucat, a unui manelist profitor și sinecurist, care se agață de fusta nevestei, deci prezența sa în acest top nu este o surpriză.

În cazul lui Rareș Bogdan, cifrele de chiulangiu definesc un impostor care se agită pe la televiziuni ca să pară foarte activ, dar totul e doar o operațiune de imagine. În fond, el este un leneș exact acolo unde contează: la vot.

Top 10 chiulangii în Parlamentul European (2019-2024)

- Advertisement -

Chiulangiii sunt apreciați: Rareș Bogdan – primul PNL-ist, Claudiu Manda – al 3-lea PSD-ist

Dintre cele 27 de țări din legislativul european, România este singura cu două prezențe în Top 5 al chiulangiilor.

Pe lista PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie, Rareș Bogdan ocupă locul 2, iar Claudiu Manda – locul 5.

Chiar și în cazul unei catastrofe electorale pentru alianța PSD-PNL, cele două poziții sunt perfect eligibile. Rareș Bogdan și Claudiu Manda vor obține un nou mandat chiar și dacă lista celor două partide de guvernare va obține doar 15-16% din voturile românilor. Așadar, nicio emoție.

De remarcat că recordmenii chiulului la voturile din Parlamentul European sunt foarte apreciați de partidelor lor: Rareș Bogdan este primul PNL-ist pe lista comună, iar Claudiu Manda – al 3-lea PSD-ist (după Mihai Tudose și Gabriela Firea)!

Ironia sorții a făcut ca Rareș Bogdan și Claudiu Manda să se regăsească, zilele trecute, pe afișele electorale din județul Dolj, alături de Mihai Tudose, recomandați de primărița Craiovei, Lia Olguța Vasilescu (PSD), nevasta lui Manda!

Lista PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare

1. Mihai Tudose (PSD)

2. Rareş Bogdan (PNL)

3. Gabriela Firea (PSD)

4. Dan Motreanu (PNL)

5. Claudiu Manda (PSD)

6. Adina Vălean (PNL)

7. Victor Negrescu (PSD)

8. Vasile Dîncu (PSD)

9. Daniel Buda (PNL)

10. Maria Grapini (PSD)

11. Gheorghe Cârciu (PSD)

12. Siegfried Mureșan (PNL)

13. Dragoş Benea (PSD)

14. Mircea Hava (PNL)

15. Dan Nica (PSD)

16. Gheorghe Falcă (PNL)

17. Ștefan Mușoiu (PSD)

18. ⁠Roxana Mînzatu (PSD)

19. Virgil Popescu (PNL)

20. Andi-Lucian Cristea (PSD)

21. Alexandru Muraru (PNL)

22. Andra Bică (PSD)

23. Mara Mareş (PNL)

24. Mihaela Ivancia (PSD)

25. Irinela Nicolae (PSD)

26. Dorin Voicu (PNL)

27. Alexandru Ciprian Epure (PNL)

28. Larisa Blănari (PSD)

29. Florian Valeriu Sălăgeanu (PSD)

30. Octavian Oprea (PNL)

31. Mara Cristina Togănel (PNL)

32. Alin-Adam Țambă (PSD)

33. Daniel Claudiu Catană (PSD)

34. Elena Ioana Murg (PNL)

35. Valentin Constantin Stavarache (PNL)

36. Daniela Popa (PSD)

37. Mădălin-Claudiu Căciulă (PSD)

38. Daniel-George Surdu (PNL)

39. Doru Caplea (PNL)

40. Ștefania-Roxana Șerban (PSD)

41. Monica-Maria Iordache (PNL)

42. Dorina Mădălina Lazăr (PSD)

43. Alexandru-Ștefan Deaconu (PNL)

Campionul din pușcărie: un lider extremist din Grecia

Campionul absenteismului, dintre cei 705 membri ai Parlamentului European, este grecul Ioannis Lagos (51 de ani). Acesta a fost condamnat în 2020 la 13 ani de închisoare, pentru că a condus o organizaţie criminală – partidul de extremă dreapta Zorii Aurii, pe care l-a cofondat şi pe care îl reprezenta în Parlamentul European.

Ioannis Lagos, pușcăriașul grec din Parlamentul European

Lagos a fost arestat în aprilie 2021, după ce legislativul de la Bruxelles/Strasbourg i-a ridicat imunitatea, iar acum îşi ispăşeşte pedeapsa într-o închisoare din Grecia.

Anterior, eurodeputatul grec primise și două sancţiuni pentru folosirea unui „limbaj abuziv” în discursurile din Parlamentul European.

Ca urmare a condamnării sale, Ioannis Lagos a lipsit de la 61,9% din voturile nominale din plen. „Închisoarea a fost tocmai în acest scop: pentru ca eu să nu-mi pot executa mandatul în Parlamentul European”, a bălmăjit Ioannis Lagos pentru Politico.

Ioannis Lagos

Totuși, Lagos încă îşi desfăşoară activitatea parlamentară din celula sa, ridicând întrebări la Comisie şi amendamente la legi încă din februarie 2022. Sistemul de vot de la distanţă al Parlamentului, instalat pentru a permite legislativului să-şi continue activitatea în timpul perioadelor de izolare, i-a permis lui Lagos să emită unele voturi din închisoare.

- Advertisement -

6 COMENTARII

 1. Bandiților PCR-USL-AUR li de rupe … sufletul de durerile românilor 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  • Rares Bogdan este un cameleon care urla sau canta in functie de culoarea pe care si-a alles-o, dar musca pe furis.
   Emisiunea pe care o avea la Realitatea TV, de unde si-a tras avantajele politice, avea doua parti.j Partea a doua, cea mai vizionata, era apreciata,era de calitate fiindca isi puneau amprenta invitatii.
   Prima parte, in care presta doar el, servind-ne un fel de prelegere, era evitata, fiind insuportabila. Plina de ipocrizie, falsitate, il arata pe Bogdan in adevarata lui infatisare si valoare.

 2. In ce priveste Claudiu Manda, poreclit „Olgutul” fiindca nu reprezinta nimic inafara faptului ca este iubit de vajnica Olguta, este o nesimtire din partea celor care au facut lista sa-l puna inaintea unor oameni care chiar au niste competente sau realizari.
  Aceasta lista este una dintre cele mai imorale pe care le-am vazut. Numai niste indivizi fara minte sau fara caracter ar putea sa o voteze.
  Din pacate, exista suficienti asemenea votanti incat impostorii sa fie salvati, ramanand pe dinafara cei care ar mai merita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -