DOCUMENT. Cererea Sorinei Pintea de a fi internată în spital. Invocă afecțiuni grave: „parestezii faciale și la nivelul membrelor, stări de vomă, dificultăți de înghițire”

5
8803

Aflată de o zi în arestul Poliției Capitalei, Sorina Pintea a cerut să fie internată la Spitalul Sfânta Maria, sub pază. Pintea suferă de o boală autoimună, iar starea de sănătate i s-a agravat. Duminică a solicitat Salvarea, care a fost chemată de personalul de supraveghere, iar echipajul medical i-a făcut investigații și i-a administrat unele medicamente.

Medicii sosiți la arestul Poliției Capitalei au constatat, deocamdată, că nu se impune ca fostul ministru să fie internat la spital, precizează Mediafax.

În cererea adresată directorului Centrului de Reținere și Arestare Preventivă nr. 1, Sorina Pintea invocă „agravarea stării mele de sănătate – parestezii faciale și la nivelul membrelor, dificultăți de înghițire, stări de vomă, senzație de apăsare la nivelul esofagului, senzații de arsură la nivelul membrelor”.

Sorina Pintea precizează că „paresteziile faciale persistă și în prezent”, iar „cele din partea stângă se agravează”.

Cererea Sorinei Pintea pentru a fi dusă la spital

„Domnule Director,

Subsemnata Pintea Sorina, fiica lui Ioan și Flora, născută la data de (…) 1965, CNP (…), domiciliată în Baia Mare (…), județul Maramureș, în calitate de inculpată arestată preventiv în Dosarul 105/P/20 instrumentat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție, prin apărători aleși, av. Mocanu Viorel și av. Cojocaru Alina, formulez prezenta

CERERE

Prin care vă solicit respectuos ca, în temeiul art. 71 din Legea nr. 254/213 privind executarea pedepselor și a măsurilor preventive privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, urmare a problemelor medicale apărute în cursul zilei de 01.03.2019 și agravării acestora:

  • Să fiu transportată de urgență, sub pază, la o unitate medicală din sistemul public, respectiv la Spitalul Clinic Sfânta Maria – în vederea efectuării de investigații amănunțite a subsemnatei de către prof. doctor Ruxandra Ionescu, medicul meu curant.

Precizez că subsemnata sunt diagnosticată cu Dermatomiozită idiopatică cu afectare pulmonară – pneumopatie interstițială, boală autoimună cu privire la care urmez un tratament zilnic cu Imuran și Medrol și există recomadare de regim alimentar specific, așa cum rezultă și din scrisoarea medicală atașată prezentei, dar și din întreaga documentație medicală ce a fost prezentată în cursul zilei de sâmbătă, 29.02.2020, cu prilejul încarcerării.

Ca urmare a agravării stării mele de sănătate – parestezii faciale și la nivelul membrelor, dificultăți de înghițire, stări de vomă, senzație de apăsare la nivelul esofagului, senzații de arsură la nivelul membrelor -, în cursul dimineții de 01.03.2020 a fost chemată de către personalul din centrul de deținere Salvarea, fiindu-mi administrată glucoză intravenos, Ketoprofen și un calmant. Totodată, mi-a fost realizat un EKG și mi-a fost măsurată glicemia, aceasta având valori de 132, în ciuda faptului că starea de sănătate mă pusese în imposibilitate de a mânca.

În raport de faptul că paresteziile faciale persistă și în prezent, coroborat cu faptul că cele din partea stângă se agravează, vă rog să dispuneți în regim de urgență luarea măsurilor de urgență în vederea realizării investigațiilor medicale ce se impun.

Solicit informarea apărătorilor aleși cu privire la măsurile dispuse.”

FOTO: Documentul semnat de Sorina Pintea

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

5 COMENTARII

  1. Galgară de borfașă penală ! Când a luat șpaga nu a făcut parestezii faciale, cum au prins’o cu mâța’n sac, hop și parestezia pe mekla ei hidoasă ! Poate dă Bunul Dumnezeu și face și ea un atac cerebral (să nu moară, dar să rămână și ea numai o biată legumă pe lumea asta !), sau unul de cord … 👿😱

  2. de ce nu analizati si anchetati deciziile federatiei de handbal???…condusa de handicapat mintal !!!…dupa ce -a vazut ca suntem printre primii in europa ,federatia pe persona fizica a lui dedu..un criminal nenorocit,v-a distruge clubul dinamo!!….pentru ca asa vrea mintea lui si plua lui…daca nationalele o iau la muie ,acum i s-a pus pata pe culbul cu cele mai mari rezultate din istoria acestui sport dupa zeci de ani de pe timpul celebrei echipe condus ede gatu..Steaua…nenorocitul asta e in stare sa distruga si istoria acestui sport ,numai sa-si plateasca politele fata de ciuma rosie..da ,grigore ..asta a fost pus de dragnea ,ca de altfel toate federatiile de sport erau girate de ciuma rosie..la fotbal l-ati vazut pe gino si dragnea la restaurantul lui..,..Apropo ,cu loaza lui gino ce mai e.???…sau a disparut si din hotelul de lux din como??>…avea dreptate ala cu tenisul de la sibiu..!!…totul e o mafie condusa in continuare de ciuma rosie….cat despre curva asta s-o tufe caini…si codrin,dunca,pop,cozma,oprisan,manda,serban,toader….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.