Sorina Pintea, primul mesaj din arest: „Sunt victima unei înscenări și a unor jocuri politice murdare”

2
16924

Aflată de sâmbătă în arest preventiv, Sorina Pintea a transmis primul său mesaj, prin intermediul unui comunicat citit de avocații săi la România TV.

Fostul ministru al Sănătății susține, previzibil, că este „victima unei înscenări și a unor jocuri politice murdare”. La fel prezintă situația și avocații săi.

Sorina Pintea mai spune că e nevinovată, nu a luat mită, nici nu a pretins vreo sumă de bani.

Tribunalul București a decis sâmbătă plasarea Sorinei Pintea în arest preventiv pentru 30 de zile.

Mesajul Sorinei Pintea

„Acuzaţia se susţine doar prin denunţul făcut de Mihai Costea”

 • „Nu am legătură cu acel contract semnat între spital și firma respectivă de echipamente medicale. Este un contract derulat în 2019, când eu nu eram managerul spitalului din Baia Mare, ci ministru al Sănătății, la București.”
 • „Nu mă fac vinovată de infracțiunea de luare de mită. Nu am cerut nicio sumă de bani.”
 • „Sunt nevinovată. Sunt victima unei înscenări și a unor jocuri politice murdare.”
 • „În opinia DNA, acuzaţia de luare de mită în formă continuată constă în două acte materiale, şi anume «solicitarea şi primirea în mod direct şi pentru sine», undeva în luna noiembrie-decembrie 2019, a sumei de 10.000 de euro de la suspectul Mihai Costea, sumă care ar fi provenit de la un reprezentant al unei societăţi comerciale din Bucureşti, cu privire la această faptă – este doar un denunţ.”
 • „Iniţial, se susţinuse că ar fi fost dată lui Mihai Costea pentru el şi abia din data de 27 februarie s-a pretins că aceasta ar fi ajuns în realitate la Sorina Pintea. Solicitarea şi primirea în mod direct, în dată de 28 februarie, a sumei de 120.000 de lei de la suspecul Mihai Costea, sumă care ar fi provenit de la un reprezentant al conducerii unei societăţi comerciale din Bucureşti această acuzaţie se susţine doar prin denunţul făcut de Mihai Costea.”
 • „Această acuzaţie se susţine doar prin denunţul lui Mihai Costea, redarea trunchiată a unui dialog de aproape un minut din data de 28 februarie 2020 şi deplasarea unei pungi cu bani al cărei conţinut nu a fost cunoscut de către mine, până la sosirea organelor de urmărire penală.”
 • „Nu a existat un flagrant, acesta fiind motivul pentru care nu există un proces-verbal încheiat în acest sens.”
 • „Menţionez, în mod expres, că nu este vorba de achiziţionarea de aparatură şi/sau consumabile medicale având legătură cu epidemia de coronavirus, fiind vorba despre un contract încheiat şi derulat în anul 2019.”

Ce spun avocații Sorinei Pintea

 • „Doamna Sorina Pintea nu se face vinovată de infracţiunea de care este acuzată. Domnia sa nu a săvârşit vreo infracţiune şi nu a pretins sume de bani, aşa cum se susţine. De altfel, nu a avut atribuţii legate de încheierea sau executarea contractului de achiziţie publică, în raport de care sunt formulate acuzaţiile aduse de DNA.”
 • „Sorina Pintea este victima unei înscenări şi a unor jocuri politice murdare. Dovada suplimentară în acest sens este şi gestul denunţătorului, extrem de atipic procedural, de a-i contacta fiul pentru a-i spune adevărul, şi anume că, în realitate, banii nu erau solicitaţi pentru mama sa şi nici predaţi, ulterior, acesteia.”
 • „Nici fiul doamnei Sorina Pintea şi nici aceasta nu au formulat acuzaţii la adresa altor persoane, întrucât nu au cunoştinţă de fapte de natură penală, însă este evident că informaţiile denunțătorului Mihai Costea sunt false şi nefondate.”
 • „Sorina Pintea se află într-o luptă nedreaptă, întrucât este obligată să-şi apere întreaga carieră şi probitate profesională dintr-o postură vulnerabilă, starea sa de sănătate fiind una precară, agravată pe fondul privării de libertate.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

 1. Da, coruptii, si prinsi cu mana pan’ la cot, tot striga ca nu-i adevarat, sunteti chiori, nu vedeti bine! Doamne, ce tupeu, ce obraznicie, nu mai scapam de acest psd nenorocit??

 2. PSD in totalitate este victima unei psihoze cleptocratice, si a sindromului manic de autovictimizare.

  A sosit timpul de intemnitare si de penitenta, de confiscare a averilor din jaf si spaga.
  Capul la fund !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here