luni, aprilie 15, 2024
AcasăMainFiica ambulanțierului o trimite la terapie intensivă pe directoarea Spitalului Județean Vaslui,...

Fiica ambulanțierului o trimite la terapie intensivă pe directoarea Spitalului Județean Vaslui, prin focarul de la Costinești

-

Focarul de infecție de la Costinești, produs de o adolescentă din Vaslui (fiică de ambulanțier) care a plecat pe litoral înainte de a primi rezultatul pozitiv al testului Covid-19, s-a întors ca un bumerang la Vaslui. Directoarea Spitalului Judeţean de Urgenţă, Ana Rinder (43 ani), aflată în stare gravă, a fost transportată cu elicopterul la București. Ea își adusese fiul cu mașina de la Costinești, unde adolescentul a fost contact al fiicei ambulanțierului.

Fiul Anei Rinder a avut contact direct cu adolescenţii confirmaţi pozitiv în focarul de la Costineşti. De aceea, managerul Spitalului Județean Vaslui a intrat în izolare la domiciliu, alături de fiul ei.

Ana Rinder s-a deplasat personal cu mașina la Costinești, să-și ia băiatul acasă, când a aflat că în grupul acestuia se confirmase un focar de SARS-CoV-2.

Tânăra care a declanșat focarul era fiica unui ambulanţier din Vaslui. Ea s-a deplasat pe litoral fără a mai aştepta rezultatul testului Covid pe care-l făcuse în Vaslui, fără ca prietenii să ştie despre situaţia ei. Ulterior a venit și rezultatul testului: pozitiv. Atunci s-a dat alarma, iar părinții copiilor au intrat în panică. Printre ei, și Ana Rinder, managerul Spitalului Județean, al cărei fiu se afla în grupul de la Costinești.

- Advertisement -

La revenirea de la Costinești, nici Ana Rinder, nici fiul ei nu aveau simptome de infectare. Starea de sănătate a managerului a fost una bună, dar s-a deteriorat brusc în noaptea de luni spre marți.

Dimineaţa, Ana Rinder a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, în stare foarte gravă. A fost internată la Secţia Terapie Intensivă, în izolator. În urma investigaţiilor tomografice, au fost descoperite leziuni cerebrale şi pulmonare. Medicii din Vaslui au solicitat sprijin de la Institutul „Matei Balş” din Bucureşti, unde pacienta a fost transferată cu elicopterul.

”Managerul Spitalului Judeţean va fi transferat la «Matei Balş». Decizia este una medicală, luată de medicii din cadrul spitalului”, a precizat marți directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, Mihaela Vlada.

- Advertisement -

Ana Rinder este manager al celei mai mari unităţi sanitare din judeţul vaslui de 7 ani. Ea a fost numită în 2013, când avea 36 de ani.

Dumitru Buzatu

Ana Rinder este al doilea caz grav din anturajul baronului PSD de Vaslui, Dumitru Buzatu, unul dintre adversarii măștii de protecție. Consilierul personal al lui Buzatu a murit de Covid-19. Ana Rinder a fost numită la șefia Spitalului Județean de Consiliul Județean Vaslui, condus de Dumitru Buzatu.

Cum s-a format focarul de la Costinești

Autorităţile sanitare din Vaslui au intrat în alertă pe 3 august, când o elevă de clasa a XII-a a fost confirmată cu Covid-19. Tânăra efectuase testul pe 31 iulie, deoarece prezenta semne de răceală, însă nu a mai aşteptat rezultatul, plecând la mare cu un grup de prieteni. În total, 31 de tineri, printre care şi fiul Anei Rinder, au ajuns pe litoral. Adolescenţii nu ştiau că amica lor a efectuat testul Covid, dar nu a așteptat rezultatul.

Fiul Anei Rinder era coleg de liceu cu eleva infectată. După ce autorităţile au confirmat diagnosticul adolescentei, Ana Rinder a fost primul părinte care şi-a luat copilul de la mare şi au făcut cale-ntoarsă la Vaslui. Toţi membrii grupului au fost aduşi înapoi în judeţ de către echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui. În urma testărilor iniţiale, 10 tineri au fost confirmaţi cu Covid-19. Ulterior, încă un tânăr a fost confirmat pozitiv. În total, numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 12.

Marți, după ce mama sa a ajuns în stare gravă la spital, fiul managerului Ana Rinder a fost transportat şi el la Spitalul Judeţean Vaslui, pentru evaluare medicală şi testare.

Poliţiştii din Vaslui au anunţat că au deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor în acest caz. De asemenea, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi-a trimis Corpul de Control la Serviciul de Ambulanţă al Judeţului Vaslui pentru a verifica în ce condiţii şi-a transportat ambulanţierul fiica de pe litoral, aducând-o acasă cu ambulanţa, folosind foaia de parcurs a altui coleg.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Am înțeles că proasta aia care a răspândit boala printre prietenii ei a declarat cu tupeu și indiferență totală că nici nu-i pasă că a îmbolnăvit pe cineva, că doar și ea a luat covidul de la cineva (de la taică-su). După părerea mea parașuta ar trebui anchetată într-un dosar penal pentru răspândire cu rea voință a epidemiei (nici n-a așteptat rezultatul testului și s-a dus la mare. Dacă managerul spitalului din Vaslui noare, să fie pusă sub acuzare pentru ucidere din culpă. Să facă închisoare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -