Teodorovici: „Depun plângere penală! Ciolacu e infractor, face acțiuni mafiote. Parchetul poate cere radierea PSD”

2
4747

Se ascute lupta pentru putere în PSD. Unul dintre pretendenții la șefia partidului, rusofilul dragnist Eugen Orlando Teodorovici, fost ministru de Finanțe, amenință cu plângeri penale, pe motiv că „echipa Ciolacu” încearcă să-i blocheze candidatura.

Comisia de validare a candidaturilor pentru Congresul PSD a transmis Comitetului Executiv că dosarul lui Eugen Orlando Teodorovici nu este complet. Surse din conducerea PSD au declarat pentru Europa Liberă că lui Teodorovici îi lipsesc programul politic și echipa cu care să candideze în cadrul Congresului Extraordinar.

Senatorul îi amenință cu plângeri penale pe cei din conducerea interimară – Marcel Ciolacu (președinte) și Paul Stănescu (secretar general) – și susține că nu se poate organiza online Congresul extraordinar pe 22 august.

Decizia luată de Comitetul de validare urmează să fie transmisă Comitetului Executiv, cel căruia îi aparține hotărârea finală în privința candidaților admiși pentru Congresul Extraordinar.

„Ciolacu și Stănescu fac acțiuni mafiote”

* „Domnii Ciolacu și Stănescu au făcut fals și uz de fals, iar eu voi face plângere penală. Nu accept ca acest partid să fie terfelit de niște infractori. Au însușit o calitate doar pentru a obține bani. Modificările aduse la Statut sunt realizate de o conducere nelegală. Statutul e încălcat în mod clar.”

* „Fiecare parte se adresează instanței, dar ei pun în pericol validarea listelor din 18 august pentru locale, pun în pericol existența întregului partid. Parchetul poate cere radierea partidului. Eu sunt președintele interimar al partidului pe legea actuală și pe Statut, sunt președintele CEx-ului.

„Știți câte presiuni face domnul Ciolacu în teritoriu, inclusiv cu organizația mea de la Tulcea? Face presiuni să nu primesc sprijin de acolo. Păi, cum îți permiți tu să faci… astea sunt acțiuni mafiote… să faci presiuni pentru a nu mi se da sprijinul pentru a nu putea candida la Congres?! Care e teama acestei echipe odioase?”

* „În 22 august, Congresul nu va avea loc, pentru că problema în PSD nu e cu validarea sau cu interimatul, problema e de substanță cu echipa Ciolacu–Stănescu. Nu putem câștiga alegerile locale cu echipa Ciolacu–Stănescu. Nu poți să faci Congres online, scrie clar în Statut că se face fizic, iar votul trebuie să fie secret, scrie în lege. Nu va fi niciun Congres al PSD în 22 august.”

Acuzații de mituire a presei

Teodorovici acuză actuala conducere interimară a PSD că:

  • a folosit banii din subvenție pentru a-i bloca aparițiile în mass-media;
  • a votat Guvernul Orban;
  • întârzie depunerea moțiunii de cenzură.

Senatorul PSD a deținut anul trecut funcția de președinte executiv al partidului, pe care a obținut-o în cadrul Congresului din iulie 2019. După pierderea alegerilor prezidențiale, Viorica Dăncilă a fost forțată să-și dea demisia în cadrul Comitetului Executiv din decembrie 2019. Teodorovici nu a renunțat însă la funcția sa și susține că el trebuia să preia conducerea interimară a partidului după demisia Vioricăi Dăncilă.

Lista lui Ciolacu

Marcel Ciolacu a depus o listă completă pentru candidatura la președinția PSD. În echipa sa, candidați pentru funcția de prim-vicepreședinte sunt Gabriela Firea și Sorin Grindeanu.

Pe lista lui Marcel Ciolacu, vicepreședinți sunt: Lia Olguța Vasilescu, Claudiu Manda, Mihai Tudose, Radu Moldovan, Dragoș Benea, Doina Fedorovici, Daniel Băluță, Vasile Gliga, Titus Corlățean, Ionuț Pucheanu.

Secretar general e prevăzut a fi, în continuare, Paul Stănescu.

Președinte al Consiliului Național: Vasile Dîncu.

Eugen Teodorovici nu și-a format o asemenea echipă, el vrea să candideze individual, nu pe liste.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here