marți, februarie 27, 2024
AcasăMainConsilierul lui Buzatu, baronul PSD care refuză să poarte mască, a fost...

Consilierul lui Buzatu, baronul PSD care refuză să poarte mască, a fost omorât de virusul care „nu există”

-

Covidul mai dă o lecție cumplită unui bezmetic care nesocotește sfaturile medicilor epidemiologi și regulile de combatere a pandemiei. Bezmeticul este Dumitru Buzatu (PSD), președintele Consiliului Județean Vaslui, iar mortul este consilierul său personal.

Consilierul personal al lui Buzatu a murit după ce a fost confirmat Covid-19. Rezultatul pozitiv la test i-a venit miercuri, 29 iulie. A fost internat la o clinică din Iaşi şi avea comorbidităţi, fiind cunoscut cu afecţiuni cardiace şi pulmonare.

Ulterior confirmării diagnosticului de Covid-19, baronul PSD a declarat că atât el, cât şi angajaţii care îşi desfăşoară activitatea în aparatul propriu al preşedintelui CJ Vaslui au efectuat, pe cheltuială proprie, testul pentru Covid, iar rezultatele au fost negative.

În privința consilierului care avea să moară, Dumitru Buzatu a spus că respectivul consilier nu se mai prezentase la serviciu de 9 zile, fiind bolnav.

- Advertisement -

În ultimele luni, Consiliul Judeţean Vaslui a adoptat o serie de măsuri pentru prevenirea şi gestionarea infecţiilor cu noul coronavirus. Una dintre obligaţiile angajaţilor era purtarea măştii de protecţie. Cel care a declarat public că nu va respecta această obligaţie a fost chiar semnatarul planului, Dumitru Buzatu!

Gestul lui Buzatu a fost urmat şi de unul dintre cei doi vicepreşedinţi, Vasile Marciuc, care la rândul său a refuzat să poarte mască de protecţie la mai multe şedinţe ale CJ Vaslui, precum şi în cadrul altor evenimente oficiale.

Însuși Dumitru Buzatu a declarat, într-o intervenţie telefonică la Digi 24, că el „nu crede în coronavirus” şi că nu va purta niciodată mască de protecţie. „Nu cred în coronavirus. E o chestiune de determinare medicală, nu de credinţă. Dacă cineva vrea să propovăduiască coronavirus, e treaba lui”, a spus Buzatu pe 16 iulie.

- Advertisement -

Buzatu, încă din luna mai: „Nu vreau să port mască! Amendați-mă!”

Pe 21 mai, Dumitru Buzatu și mai mulți consilieri județeni de la PSD au fost somați de un consilier județean PNL, Liviu Iacob, să poarte mască la ședințele CJ Vrancea.

„Eu mă simt ameninţat în momentul ăsta prin faptul că mare parte dintre dumneavoastră nu purtaţi corect măştile sau nu purtaţi deloc. (…) Este o lege care a fost votată în Parlament chiar de PSD, privind obligativitatea purtării măştii, şi vă rog frumos să facem o şedinţă în condiţii legale, în care toţi să ne simţim în siguranţă. (…) Sunteţi mai presus de lege? Asta e în semn de frondă sau de protest? Dacă vreţi, putem merge în faţa Prefecturii, să protestăm că ne-au pus măşti”, a spus Liviu Iacob.

Buzatu a replicat arogant: „Eu vă rog să credeţi că sunteţi în siguranţă aici. N-am auzit să existe printre noi vreun caz de infectare cu ceva. Este foarte bine că v-aţi conformat acestui ordin, dar asta nu înseamnă că toate conduitele trebuie să le fixaţi dumneavoastră. Poate sunt persoane care acceptă să ia şi amenzi şi altceva, şi atunci asta este, trebuie să luaţi notă de aceste conduite. (…) Nu-mi prescrieţi dumneavoastră conduitele mie şi nimeni din această sală! (…) Sunteţi liber să procedaţi cum vreţi! (…) Vreţi să ne luăm la bătaie, ce vreţi să facem? Sunteţi într-un cadru instituţional, nu puteţi să mă obligaţi pe mine, nu puteţi! (…) Nu vreau să port mască! Autorităţile competente pot lua măsurile de rigoare, dar nu sunteţi dumneavoastră autoritatea competentă”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Regizorul Cristi Puiu a refuzat să poarte mască la TIFF. Discurs halucinant despre „dictatura” care trebuie răsturnată prin vot

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Pacat ca virusul nu stie sa caute bezmeticii si jigodiile care tipa in gura mare ca nu exista , sa le dea o lectie sa le vina mintea la cap si se duce la oameni necajiti si amarati .

  2. Atatia epidemiologi europeni au aratat ca NU SE MOARE DE COVID, cata idiotenie; aveti prostii vostri care va cred; medicii italieni nu au respectat protocolul sa nu faca autopsii si au facut: nimeni nu a murit de covid.#maiinvatacrtenustapefbkcaanalfabetii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -