duminică, aprilie 21, 2024
AcasăMainCe tragedie! Covid-19 a omorât trei generații într-o familie din Alba: mama,...

Ce tragedie! Covid-19 a omorât trei generații într-o familie din Alba: mama, fiica gravidă și pruncul nenăscut

-

Camelia, o femeie de 33 de ani din comuna Cetatea de Baltă, județul Alba, a murit la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia, la o săptămână după decesul mamei sale. Femeia era însărcinată în 25 de săptămâni. Infectată cu coronavirus, ea a fost adusă în stare gravă la Alba Iulia. Camelia ar fi luat virusul de la fratele ei, întors recent din Spania. Mama lor a murit din aceeași cauză: infecție cu Covid-19.

Camelia era internată în secția de terapie intensivă (ATI). Medicul-şef al secţiei spune că gravida nu avea alte afecţiuni în afară de infecţia cu SARS-CoV-2. Ea a ajuns însă la spital în stare foarte gravă: avea bronhopneumonie bilaterală, insuficienţă hepatică şi insuficienţă respiratorie acută, toate fiind cauzate de infecția cu Covid.

„La 33 de ani, alte boli cronice nu avea, dar avea o infecție cu coronavirus, iar gravidele au un risc major, care poate fi agravat de acest coronavirus”, a declarat la Digi 24 medicul-şef al secției ATI de la Alba Iulia, Silviu Tuzes.

Medicii de la Alba Iulia au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a o salva pe cea care în toamnă urma să devină mamă. Au folosit medicamentele din ghidul internaţional de tratament şi toate procedurile care se impun într-un astfel de caz grav, dar nu au reuşit să salveze pacienta.

- Advertisement -

Tânăra femeie ar fi luat virusul SARS-CoV-2 de la fratele ei, întors recent din Spania. În urmă cu o săptămână, mama femeii a murit tot în urma infecţiei cu Covid-19.

Medicul Silviu Tuzes spune că oamenii nu trebuie să uite de regulile de igienă şi de distanţare, pentru că virusul este extrem de imprevizibil.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -