VIDEO. Soția primarului PSD a încercat să-l alunge cu o scândură și o piatră pe candidatul PNL, care e și consilier local

1
10817
Soția primarului, în acțiune

O scenă tragi-comică a avut loc sâmbătă în comuna Urdari din județul Gorj. Soția primarului Mihai Calotă (PSD) l-a amenințat consilierul local Bebe Tauru (PNL) cu o piatră și o scândură. Bebe Tauru este contracandidatul lui Mihi Calotă la funcția de primar.

Aflat la volanul mașinii sale, candidatul liberal l-a urmărit până acasă pe primarul PSD-ist, care circula cu mașina de serviciu.

VIDEO: Atacul nevestei de primar

Consilierul a pornit în urmărirea primarului și a ajuns până în apropierea locuinței acestuia. Acolo a avut o surpriză: a intrat în acțiune soția primarului!

Aflată în fața casei, femeia și-a ieșit din sărite când l-a văzut pe consilierul PNL. Ea a luat o piatră și o scândură și s-a îndreptat către liberal, amenințând că-i sparge mașina.

A urmat un dialog aprins între cei doi, pigmentat cu vorbe grele și semne obscene.

Consilierul PNL, care a filmat întreaga scenă, a explicat: „Are foaia de parcurs pe Primărie, nu la el acasă. Plecă s-o ducă pe doamna Sabina, deși era în timpul programului. O lăsă pe Sabina și acum a întors. Crede că Duster-ul Primăriei este al lui. Au impresia că sunt Dumnezei, că este mașina lor personală. Parcă acasă și se întâlnește cu nevasta. (…) Vino încoace, că te dau la Poliție! (…) Uite, vine cu blana după mine… parcă mi-e și frică mie de tine! Vino, dacă vrei să plătești! Te dau la Poliție!”.

Primarul se simte hărțuit

Mihai Calotă, primarul din Urdari

Mihai Calotă, primarul comunei Urdari, zice că e hărțuit de consilierul local Bebe Tauru. PSD-stul spune că va depune o plângere penala împotriva liberalului.

Calotă: „Mă hărțuiește. Eu am terminat programul și mă îndreptam către casă, unde îmi parchez mașina, pentru că sunt președintele Compartimentului pentru Situații de Urgență și pot să apară tot felul de evenimente la care trebuie să mă deplasez. Am lăsat salariatele acasă. El a început să se țină după minte și să mă filmeze. Păi, cine se crede?”.

Dom’ primar cu trecut penal

Pe 12 noiembrie 2015, Gazeta de Sud scria despre problemele penale ale primarului PSD din Urdari.

„Primarul comunei gorjene Urdari, Mihai Calotă, şi Ion Iordache, un om de afaceri din Turceni, precum şi alţi administratori de firmă din judeţ, au intrat în vizorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, într-un dosar de spălare de bani şi infracţiuni de corupţie.

Mai multe percheziţii au avut loc ieri, la sediul Primăriei din Urdari, la locuinţa edilului din Urdari, Mihai Calotă, precum şi la firmele unor oameni de afaceri, printre care şi Ion Iordache, afacerist şi fost primar la Turceni.

Iordache este cel care controlează toate afacerile firmei Ydail Construct SRL, care s-a aflat în relaţii contractuale cu multe instituţii publice. Poliţiştii specializaţi în investigarea infracţiunilor economice, sub delegarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, au efectuat în total nouă percheziţii pentru destructurarea grupării infracţionale care ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 1.800.000 de lei.

Potrivit anchetatorilor, dosarul vizează infracţiuni de evaziune fiscală, spălare de bani, infracţiuni de corupţie şi infracţiuni la legea societăţilor comerciale.

«Din cercetări a reieşit că, în perioada 2011-2015, administratorii societăţilor comerciale ar fi înregistrat în evidenţele contabile cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale şi prin simularea unor relaţii comerciale ar fi retras importante sume de bani din conturile societăţilor. Totodată, există indicii că, în scopul obţinerii unor contracte de prestări servicii, cei în cauză ar fi corupt funcţionari publici. Prejudiciul creat prin evaziune fiscală este de aproximativ 1.800.000 de lei. Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii», potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.

Edilul Mihai Calotă s-a arătat surprins de descinderile poliţiştilor care au verificat atât sediul Primăriei Urdari, cât şi locuinţa acestuia. Potrivit edilului, primăria nu are în derulare contracte cu firma fostului primar Ion Iordache. Primarul susţine că nu poate fi acuzat de vreo faptă de corupţie în legătură cu Ion Iordache. «Verifică niște documente. Nu am nici o faptă de corupție cu domnul Iordache. Nu am contracte încheiate cu firma sa», a declarat ieri Mihai Calotă, primarul de la Urdari.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, Lucian Stroe, a declarat că în urma descinderilor au fost ridicate agende, un laptop, documente financiar-contabile, un DVD, şi mai multe plicuri cu bani, atât lei, cât şi euro. Nu a fost adusă nici o persoană la audieri, însă este de aşteptat ca în zilele următoare acest lucru să se întâmple, în funcţie şi de documentele pe care le au acum la dispoziţie anchetatorii.

Omul de afaceri Ion Iordache a fost primar în Turceni. Firma sa a câştigat numeroase contracte publice şi chiar a prosperat în urma acestor afaceri, chiar şi când Iordache era primar.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here