marți, mai 21, 2024
AcasăDezvăluiriDirectoarea care a pus pe butuci o mare fabrică a murit în...

Directoarea care a pus pe butuci o mare fabrică a murit în pușcărie. Beizadeaua ei se lăfăie într-un Ferrari, pe care-l conduce fără permis

-

Viorica Zlate, fostă directoare a companiei Terom Iași, a murit joi seară la Spitalul Militar Cluj, unde era tratată în regim de detenție. Ea suferea de o boală incurabilă. Decesul femeii a survenit cu o lună și jumătate înainte de a-i fi judecată cererea de întrerupere a pedepsei la închisoare, pentru a-și continua tratamentul în sistemul spitalicesc non-penitenciar.

Viorica Zlate avea termen în instanţă pe 20 octombrie, când urma să se judece cererea sa de înrerupere a executarii pedepsei din motive medicale.

Viorica Zlate a condus Terom SA Iași după ce fabrica de fire şi fibre a fost privatizată şi preluată de doi fraţi sirieni, Ammar şi Hassan Nanaa. Planul celor doi a fost devalizarea fabricii, urmată de fuga din ţară. Ammar Nanaa a fost condamnat în lipsă, fratelui său i s-au prescris toate faptele.

În dosarul devalizării Terom (prejudiciu: 11 milioane de euro) a fost condamnată şi Viorica Zlate, ultima directoare a combinatului, care le-a fost complice fraților Nanaa. Zlate a primit o pedeapsă de 3 ani si 6 luni de închisoare cu executare. Sentinţa definitivă a fost pronunţată în decembrie 2019, când fosta directoare se afla în regim de arest preventiv, dar internată – sub pază – în Spitalul Militar din Cluj-Napoca.

- Advertisement -
Vorica Zlate

Prinde arabul, ia-i praful de pe tobă!

Pe 19 decembrie 2019, după 9 ani de procese, Curtea de Apel București a pronunțat sentința definitivă în dosarul devalizării Terom Iași. Ca și în august 2016 (Tribunalul București), Viorica Zlate a primit 3 ani și 6 luni de închisoare.

Devalizarea Terom Iași a fost un jaf de 11 milioane de euro, prejudiciu constatat de instanță. Faptele au fost săvârșite în perioada 2002-2004, pe vremea Guvernului Năstase, în care ministrul Economiei era Dan Ioan Popescu (celebrul escroc DIP). Astfel, cele mai multe fapte s-au prescris, astfel încât autorii lor au rămas nepedepsiți.

În dosar a fost judecat și un alt fost director, Ioan Viorel Vaidner, pentru care însă procesul penal a încetat când acesta a murit.

- Advertisement -

Frații Nanaa n-au făcut nicio zi de pușcărie. În cazul lui Hasan Nanaa, toate faptele pentru care era judecat s-au prescris. Ammar Nanaa a fost condamnat la  11 ani și 6 luni de închisoare, dar a fugit din țară, împreună cu fratele său, și e de negăsit.

Terom și cei doi sirieni dispăruți

28 de dosare penale pentru conducere fără permis

Viorica Zlate făcea parte dintr-o familie infracțională. Atât soțul ei (Vasile), cât și fiul lor (Lucian) au în palmarea condamnări penale, pentru că se ocupă de înșelătorii și sfidează legea.

Lucian Viorel Zlate (40 de ani), fiul fostei directoare de la Terom, este o beizadea celebră în Iași. Individul se încadrează perfect în definiția de beizadea arogantă, agresivă și penală. Este numit „șmecherul cu Ferrari” și a adunat numeroase dosare în instanță, atât penale, cât și civile. Își conduce bolidul de lux fără permis, prin toată țara.

În 2008, Lucian Zlate se lăuda cu 28 de dosare penale pentru conducere fără permis.

Problemele sale s-au înmulțit după 2015, când și-a înmatriculat mașina Ferrari, IS-80-ZLV, care are un preț de catalog de peste 100.000 euro.

Bolidul de lux a fost înmatriculat pe firma Apetrei Building Construct SRL, care era controlată de mama sa, Viorica Zlate, fosta directoare la Terom, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru devalizarea fostului combinat de fibre sintetice.

VIDEO: Lucian Zlate, beizadeaua cu Ferrari

„Deontologic, punem mâna pe par și spargem capul”

Într-un alt dosar, de această dată pentru înşelăciune, Zlate-junior şi tatăl acestuia, Vasile Zlate, au fost pedepsiţi în primă instanţă de către judecătorii ieşeni. Magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au dispus condamnarea lui Lucian Zlate la pedeapsa rezultantă de 5 ani şi 5 luni de închisoare, pentru înşelăciune în formă continuată. Tatăl său, Vasile Zlate, a luat un an şi 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru complicitate la înşelăciune, la fel ca prietena beizadelei, Florentina Mişoagă.

Pentru unele acuzaţii, magistraţii au dispus încetarea procesului penal, ca urmare a faptului că faptele s-au prescris.

Decizia a fost contestată și, în parte, anulată de Tribunalul Iași. Prescrierea faptelor i-a salvat pe cei din „clanul Zlate”.

Conform anchetatorilor, în anii 2000, cei trei ar fi păcălit câteva firme din Bucureşti cu suma totală de peste 700.000 de lei. La audieri, aceştia au susţinut că sunt nevinovaţi.

Lucian Zlate a fost condamnat și pentru evaziune fiscală. „Instanţa îl condamnă pe inculpatul Zlate Viorel Lucian la o pedeapsă principală de 2 ani de închisoare, cu suspendare, pentru evaziune fiscală”, au menţionat magistraţii.

Argumentele procurorilor în acel dosar: „În calitate de administrator al unei firme, inculpatul nu a înregistrat în contabilitate veniturile realizate în luna decembrie 2005, ca urmare a vânzării autoturismului marca BMW X5, sustrăgându-se de la plata impozitului pe profit, în valoare de 6.119 lei, și TVA în valoare de 7.266 de lei”.

La un moment dat, Lucian Zlate a fost bănuit că organizează, în vila sa, petreceri la care se consumă droguri. Un ziarist de la 7est.ro l-a contactat pe Zlate-junior să-l întrebe despre această chestiune. Reacția a fost cea a unui mafiot sadea: „Să aveți mare grijă ce scrieți că, pe lângă partea juridică este și altă parte, care… Deontologic, punem mâna pe par și spargem capul la cei care vorbesc lucruri care nu se întâmplă”.

Lucian Zlate cunoaște poziția „cu mâinile la spate”

Viorica și Vasile Zlate, părinții „șmecherului cu Ferrari”, au mai fost implicați într-o afacere penală: au trucat o licitație din fonduri europene, de un million de euro, pentru o sală de fitness.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Fiul-actor al lui Ilie Dumitrescu, prins drogat la volan, cu cocaină și canabis! În iunie a fost infectat cu Covid

Un fost judecător corupt, devenit avocat, a murit de Covid la 44 de ani. A luat virusul în vacanța din Grecia. Tovarășul său de concediu a murit tot de Covid, cu 16 zile înainte

VIDEO. Delir conspiraționist la Antena 3. “Virusul este un plan. E o ordine bine stabilită a butoanelor. Copiii sunt ținta!“

VIDEO. Doi nenorociți, soț și soție, bat sălbatic un copil de 13 ani. El îl dă cu capul de pământ, ea îi aplică lovituri de țață. Motivul: fetița lor ar fi fost lovită de mingea băieților care jucau fotbal

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -