marți, mai 28, 2024
AcasăNewsPreotul care recomanda tratarea virusului cu ţuică și agheasmă, plus gargară cu...

Preotul care recomanda tratarea virusului cu ţuică și agheasmă, plus gargară cu apă şi sare, are Covid!

-

Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni (județul Iași), care le recomanda enoriaşilor să facă gargară cu apă şi sare şi să folosească agheasmă, ţuică şi albastru de metil pentru a preveni îmbolnăvirea cu noul coronavirus, a anunţat pe pagina sa de Facebook că a fost infectat cu SARS-CoV-2 şi că se află în spital, anunță News.ro.

Preotul Calistrat Chifan este un personaj aparte. Are peste 750.000 de urmăritori pe Facebook, are și blog personal şi este o prezenţă activă în mass-media şi social-media.

În urmă cu o lună şi jumătate, el povestea că le învaţă pe enoriaşele sale, unele trecute de 90 de ani, să se apere de Covid-19 cu ţuică, agheasmă, albastru de metil și gargară cu apă şi sare.

Ce spunea preotul Calistrat în luna iulie, într-o emisiune TV

  • „Despre virus aş spune eu ceva simpluţ acuma, care este naivă situaţia, ca primă vedere. Noi ne protejăm cu masca, dar dacă el este de ordinul nanomilimetrilor, nici nu se vede cu ochiul liber, e o particulă minusculă care circulă prin respiraţie, o împrăştii…”
  • „Dar întrebarea este: dacă ochiul este umed, nu s-ar putea lipi de ochi? Pentru că e tot o zonă umedă. Dacă ia contact cu urechea, care răspunde cu nasul, ORL-ul, nu tot poate să intre?”
  • „Când este să te întâlneşti cu virusul sau ai cartea lui de vizită, îl găseşti. Deci dacă nu este să te întâlneşti, nu te întâlneşti.”
  • „Eu sunt precaut, dar am altă părere, am altă viziune asupra acestei probleme.  Am văzut foarte mulţi oameni care au ajuns să intre într-o panică nebună de această problemă a virusului, deci efectiv au devenit isterici, ca să folosesc un cuvânt simplu.”
  • „Eu pe toate băbuţele mele le-am învăţat, pe cele mai în vârstă – şi am în vârstă, vorbesc de 92 de ani, de 93 de ani… ele vin în fiecare miercuri la maslu şi zic: «Nu te-ai întâlnit cu Covidul?». «Nu, că am făcut ce mi-aţi spus!». Şi ce le-am spus? Nişte măsuri de igienă foarte simple: în fiecare dimineaţă, prânz şi seara – gargară cu apă caldă şi sare, ca să se cureţe zona bucală, pentru că sarea e cel mai bun dezinfectant bătrânesc de când e ţara şi pământul. După aceea, dimineaţa la sculare, o gură de ţuicuţă după ce ai luat agheazmă şi anafură, pentru că alcoolul este cel mai bun dezinfectant. După aceea este acest tratament, căruia nimeni nu-i dă importanţă: e o pastilă foarte simplă cu albastru de metil, care e tot un dezinfectant, mai ieftin”.

La acel moment, preotul Calistrat Chifan spunea că pe 7 iulie fusese testat, pentru că a plecat în Corfu (Grecia), iar grecii impun obligativitatea unui test negativ. Atunci, testul chiar i-a ieşit negativ și părintele a putut să plece în Grecia.

- Advertisement -

Acum, preotul a anunţă, pe Facebook, că a fost infectat cu SARS-CoV-2.

„Am să vă reamintesc că o tuse seacă, forţată şi necontrolată a pus stăpânire pe sistemul meu respirator, de aceea am luat decizia cu prezentarea la spital de bunăvoie. Fără simptome specifice, de virus Covid-19, luni, la analiza sângelui, s-a confirmat testul ca fiind pozitiv. Diagnosticul este sub controlul specialistului, doamna doctor profesor de la Spitalul Infecţioase Iaşi, sunt bine, sunt sub tratament cu antibiotice, sunt în rezerva spitalului, sub monitorizare şi repaus, nu este absolut nici o conspiraţie, totul este cât se poate de normal. În câteva zile voi fi la chilie, după decizia specialistului cu tratamentul efectuat conform protocolului de spitalizare. Probabil, pare puţin dificil, faptul că 10 sau 12 zile trebuie voi avea repaus şi distanţă faţă de credincioşi, dar astea sunt regulile igienico-sanitare”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Delir conspiraționist la Antena 3. “Virusul este un plan. E o ordine bine stabilită a butoanelor. Copiii sunt ținta!“

* VIDEO. Doi nenorociți, soț și soție, bat sălbatic un copil de 13 ani. El îl dă cu capul de pământ, ea îi aplică lovituri de țață. Motivul: fetița lor ar fi fost lovită de mingea băieților care jucau fotbal

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -