Vedeta PSD-istă Mitică Dragomir are 3 pensii speciale, care-i aduc 3.500 de euro pe lună. Multiplul condamnat e candidat pe „lista lu’ Firea” la Primăria Capitalei

2
10203
Firea și "dinozaurii" băgați la înaintare ascundeau, în spatele lor, no-name-uri credincioase partidului

Dumitru Dragomir (74 de ani), fostul șef al LPF pus de Firea pe lista PSD pentru Consiliul General al Bucureștiului, are trei pensii speciale, în valoare anuală cumulată de 206.400 lei, scrie Newsweek.ro, care a consultat declarația de avere a candidatului.

Cei 206.400 de lei încasați anual din pensii speciale înseamnă 17.200 de lei pe lună (echivalentul a 3.500 de euro).

O pensie specială pe care o încasează cel cunoscut ca „Mitică Dragomir” este cea de fost parlamentar. Dragomir a avut două mandate de deputat (2000-2008), sub „steagul” PRM, ceea ce-i aduce o pensie specială de circa 7.500 de lei pe lună.

Cea de-a doua pensie specială este cea de fost angajat al Ministerului de Interne.

E neclar care ar putea fi cea de-a treia pensie specială, pentru că Dragomir nu a fost nici magistrat, nici Avocat al Poporului, nici deținător al vreunei funcții prevăzute cu pensie specială.

Meritele pentru care statul român îi plătește lui Dragomir 3 pensii speciale: nenumărate ilegalități și abuzuri, dosare penale și condamnări

Surprins de Revoluția din decembrie 1989 cu gradul de căpitan de Miliție și șef al Clubului Victoria – al Miliției București –, Dragomir are un bogat cazier. În 1978 a fost condamnat la 7 luni de închisoare pentru că a fost prins jucând poker și barbut pe sume uriașe de bani – și pe care n-a putut să le justifice. A scăpat ca prin urechile acului de alte dosare penale, înainte de 1989.

Om al sistemului, Dragomir nu se dădea în lături de la nimic, știind că e acoperit de lege. Pus președinte la echipa familiei Ceaușescu, FC Olt Scornicești, a promovat în Divizia B după ce a adunat jucătorii formației adverse de pe la casele lor, i-a băgat în teren și i-a ținut până când au primit 18 goluri.

Când a ajuns șef la Victoria, a început o intensă speculă cu obiecte care nu se găseau în România în regimul comunist. Aducea cu avionul, din deplasările pe care le făcea cu echipa, munți de blugi, saci de cafea, videouri, congelatoare, sute de grame de bijuterii. Le trecea de vamă folosindu-se de calitatea de șef al clubului Miliției, apoi făcea bișniță. Obliga angajații Miliției să cumpere pungi de la clubul său la suprapreț. Era o piesă de bază în angrenajul corupției din fotbalul românesc și în Cooperativa de aranjare a meciurilor.

În ianuarie 1990, când au descins în vila sa, anchetatorii au rămas șocați. Casa lui Dragomir era transformată într-un imens depozit cu mărfuri de contrabandă. A fost arestat preventiv și a stat închis până în august 1990, când a fost scăpat de dosarul penal prin intervenții politice ale noului regim Iliescu.

Rămas cu averea dobândită ilegal înainte de 1990 și repus în circuitul funcțiilor de conducere de guvernarea FSN (strămoșul PSD-ului actual), Dragomir a devenit mare om de afaceri, dezvoltator imobiliar și posesor de hoteluri. S-a băgat în politică, ajungând deputat al Partidului România Mare.

În ianuarie 2019 s-a ales cu o nouă condamnare la 4 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Supranumit “Corleone”, fostul șef al LPF a fost găsit vinovat de Tribunalul București în dosarul drepturilor de televizare a Ligii 1: a primit șpagă 3 milioane de euro de la trustului RCS&RDS pentru a-i favoriza câștigarea contractului pentru transmiterea meciurilor de fotbal din campionat. Sentința nu e definitivă și Dragomir a făcut recurs, astfel că azi își poate mânca liniștit cele trei pensii speciale plătite de statul român. Și poate candida din partea PSD la funcția de consilier general al Municipiului București.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Până să-l aresteze pe Rasdaq, Irina Loghin a fost lovită de Covid! Are 81 de ani, iar virusul i-a fost adus de soț și de fiu, de pe litoral

Patron de televiziune: “Respectă infractorii, mă! Cine nu e infractor în ziua de azi înseamnă că e prost! Nu are ce căuta în business!” / „Am furat atât de mult ca să vă dau și vouă bani, mă!”

* Cum era studentul Ludovic Orban. Poveste din vremea când actualul premier cânta la chitară, la muncile câmpului

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here