marți, mai 28, 2024
AcasăMainUn fost judecător corupt, devenit avocat, a murit de Covid la 44...

Un fost judecător corupt, devenit avocat, a murit de Covid la 44 de ani. A luat virusul în vacanța din Grecia. Tovarășul său de concediu a murit tot de Covid, cu 16 zile înainte

-

Avocatul Cătălin Şerban (44 de ani) a murit la secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeș” din Timişoara, unde ajunsese din cauza infecţiei cu Covid-19. A fost judecător, vicepreședinte al Curții de Apel Timișoara, fiind dat afară din magistratură după ce a fost condamnat la 7 ani de închisoare, pentru corupție.

În week-end-ul trecut, omul de afaceri Romeo Dunca a anunţat că-i oferă 10.000 de lei celui care-i donează plasmă avocatului Cătălin Şerban, internat cu Covid-19 în secţia de Terapie Intensivă a Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara.

Deşi s-au găsit donatori, medicii nu i-au putut salva viaţa fostului judecător şi vicepreşedinte al Curţii de Apel din Timişoara. Cătălin Şerban a decedat vineri, 4 septembrie. Avea numai 44 de ani.

Conform managerului de la „Victor Babeş”, Cristian Oancea, avocatul Șerban nu avea comorbidităţi. El s-a infectat cu Covid-19 în concediul pe care l-a petrecut în Grecia.

- Advertisement -

 

Mircea Ioan Bucătaru-Petrescu

Cătălin Şerban a fost în vacanţă împreună cu Mircea Ioan Bucătaru-Petrescu, directorul administrativ al Curţii de Apel Timișoara, decedat în 19 august, la 63 de ani, tot din cauza îmbolnăvirii cu Covid-19.

Așadar, la 16 zile distanță, au murit doi timișoreni din zona justiției, care au fost împreună în concediu în Grecia:

- Advertisement -
  • 19 august: Mircea Ioan Bucătaru-Petrescu (63 de ani), directorul administrativ al Curţii de Apel Timișoara;
  • 4 septembrie: Cătălin Şerban (44 de ani), avocat, fost vicepreședinte al Curţii de Apel Timișoara.

Fost judecător, condamnat la 7 ani de închisoare pentru corupţie

În anul 2012, judecătorul Cătălin Şerban, pe atunci vicepresedinte al Curţii de Apel Timişoara, a fost condamnat de Curtea de Apel Alba Iulia la 7 ani de închisoare, pentru fapte de corupţie. Magistratul a fost condamnat pentru trafic de influenţă şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

Potrivit procurorilor DNA, în cursul lunilor februarie-martie 2012, inculpatul Şerban Nicolae Cătălin, în calitate de judecător, cu funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara, a pretins de la doi cetăţeni sârbi, prin intermediul inculpaţilor Chişărău Iacob şi Rus Adrian Dan, suma de 60.000 de euro.

În data de 14 martie 2012, el a primit, cu ajutorul inculpaţilor Mihăilă Ioan Marian, Şerban Mihaela Ramona şi Chişărău Iacob, suma de 50.000 de euro. Banii au fost pretinşi şi primiţi de judecătorul Şerban Nicolae Cătălin, care a lăsat să se creadă că are influenţă asupra magistraţilor ce aveau spre soluţionare două dosare aflate în faza recursului pe rolul Curţii de Apel Timişoara, pentru a-i determina să respingă căile de atac formulate.

Unul dintre dosare avea ca obiect o cerere de înlocuire a unui lichidator judiciar cu un altul, în cadrul procedurii de insolvenţă declanşate faţă de S.C. Moldomin S.A. Moldova Nouă.

Cel de-al doilea dosar avea ca obiect o cerere de sistare a oricăror modalităţi de vânzare a bunurilor S.C. Moldomin S.A. Moldova Nouă şi suspendarea procedurilor de valorificare a acestora.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Delir conspiraționist la Antena 3. “Virusul este un plan. E o ordine bine stabilită a butoanelor. Copiii sunt ținta!“

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -