Omul căruia fugarul Ghiță i-a împrumutat 100 de milioane de euro candidează pentru partidul lui Ponta

1
1923
Ghiță i l-a "împrumutat" pe Iacobescu lui Ponta

Surpriză pe listele de candidați ale Pro România (partidul lui Victor Ponta) în județul Prahova: Alexandru Iacobescu, tovarășul ex-deputatului fugar Sebastian Ghiță (la rândul său, tovarășul deputatului Ponta), este scos la vedere, încercând să prindă un loc în Parlament.

Misteriosul Alexandru Iacobescu candidează pentru un loc în Parlament pe listele Pro România, în judeţul Prahova, scrie News.ro. El este cel căruia Sebastian Ghiţă, fugar în Serbia, i-a împrumutat – conform declaraţiilor de avere – aproape 100 de milioane de euro şi de dolari americani.

Alexandru Iacobescu este susţinut de Pro România pentru viitorul legislativ, alături de Mădălina Lupea, fost prefect de Prahova în cea mai recentă guvernare a PSD (Dăncilă – 2019). Un panou publicitar în care fotografiile celor doi apar alături de cea a liderului Pro România, Victor Ponta, a fost amplasat chiar în centrul municipiului Ploieşti, cu sloganul „Forţa ta în Parlament! – alegeri parlamentare 2020”.

Alexandru Iacobescu este cunoscut în Prahova drept un apropiat al lui Sebastian Ghiţă, fost deputat PSD. El a preluat mai multe dintre afacerile de care Ghiţă s-a ocupat înainte de a intra în politică.

Iacobescu a condus România TV, a fost implicat în managementul clubului de baschet Asesoft Ploieşti, iar numele său apare şi la secţiunea „plasamente, investiţii directe şi împrumuturi acordate” în declaraţiile depuse de Ghiţă în perioada în care acesta deţinea funcţia de deputat.

Concret, Iacobescu apare ca debitor cu peste 90 de milioane de euro şi o sumă care variază între 4 şi 9 milioane de dolari americani pe care Ghiţă a declarat că i-a împrumutat în nume personal.

Secvență dintr-o declarație de avere a ex-deputatului Ghiță

Prefectă, consilieră, se vrea parlamentară

Cealaltă candidată Pro România promovată în Prahova, Mădălina Lupea, este de profesie procuror, dar timp de mulţi ani a activat în zona economiei private. În ultimii ani, ea a deţinut funcţia de prefect al judeţului Prahova.

Lupea a intrat în politică la scurt timp după ce a părăsit funcţia de prefect. Ea a candidat și la recentele alegeri locale, obținând un mandat de consilier în Consiliul Judeţean, sub sigla Alianţei pentru Prahova (ApP), formată din PSD, Pro România şi PPU-SL. Lupea a fost plasată pe locul 2 pe lista ApP, alianță care a obținut 11 mandate.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.