Plagiatorul pedepsit: Victor Ponta rămâne definitiv fără titlul de doctor în Drept. Sentința Înaltei Curți de Casație și Justiție

2
2035

Fostul premier Victor Ponta, acum președintele Partidului Pro România, a rămas definitiv fără titlul de doctor în drept, conform sentinței date de Înalta Curte de Casație și Justiție. Decizia pune capăt unei epopei de 4 ani, care a început în 2016, când ministrul Educației de atunci i-a retras titlul de doctor lui Ponta pentru că plagiase pe larg în lucrarea sa.

Potrivit Agerpres.ro, ICCJ a respins luni recursul pe care Ponta – supranumit ironic “Dottore” – l-a înaintat împotriva deciziei similare a Curții de Apel, din februarie 2017.

Ponta se luptă de 4 ani în instanțe să-și salveze titlul de doctor în drept obținut prin fraudă

Pe 1 august 2016, în mandatul guvernului tehnocrat condus de Dacian Cioloș, ministrul Educației de atunci, Mircea Dumitru, a semnat un ordin de retragere a titlului științific de doctor în drept al lui Victor Ponta. Scandaul dura deja de alți 3 ani, de când revista “Nature” descoperise că premierul de atunci al României (Ponta a condus Guvernul între 2012 și 2015) plagiase în lucrarea de doctorat.

„Se retrage titlul ştiinţific de doctor în domeniul drept acordat domnului Ponta V. Victor Viorel de către Universitatea din Bucureşti, conferit prin Ordinul ministrului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului nr. 5.663 din 15.12.2003”, scria în ordinul de ministru din 1 august 2016.

Ponta – despre care se descoperise că mințise în CV și în privința altor studii – nu s-a lăsat și a atacat în instanțe respectiva decizie. A cerut mai întâi suspendarea, apoi anularea ordinului de ministru. Pe 7 februarie 2017, Curtea de Apel a constatat că politicianul plagiase, într-adevăr, în lucrarea sa, iar decizia fusese legală și corectă. Acum, după 4 ani de procese, sentința ICCJ pune capăt definitiv carierei de “doctor” a “Micului Titulescu”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here