„Iohannis trebuie oprit! Și-a pierdut total uzul rațiunii! I s-a dus faima prin cancelariile străine pentru vizitele de stat demne de dictatorii africani“

3
5000
Președintele Klaus Iohannis a pierdut complet contactul cu realitatea, spune fostul consilier prezidențial Bogdan Oprea

Un bilanț necruțător al celor 7 ani de mandat ai lui Klaus Iohannis, însoțit de un apel alarmat către anturajul actualului președinte al României, a fost lansat joi noaptea de Bogdan Oprea, fost consilier prezidențial și purtător de cuvânt al lui Traian Băsescu. Acum profesor la Facultatea de Jurnalism, Bogdan Oprea semnalează că actualul șef al statului și-a pierdut simțul măsurii și capacitatea de a raționa, recurgând la gesturi și fapte care devin periculoase pentru România în ansamblu.

Apelul a fost publicat în noaptea de miercuri spre joi, la ora 3.28. Bogdan Oprea pleacă de la ultima întâmplare, vizita făcută miercuri de președintele Klaus Iohannis la Piramidele din Egipt în timp ce acasă se anunța un nou bilanț de peste 500 de morți din cauza Covid într-o singură zi, sistemul sanitar e în colaps, iar țara se scufundă în criză economică și inflație, nu are guvern, iar negocierile pentru instalarea unuia cu drepturi depline sunt în impas.

Regres democratic, îndepărtatea de aderarea la Spațiul Schengen și la zona euro, apetit pentru ceremonii fastuoase

Bogdan Oprea își argumentează afirmația „Klaus Iohannis și-a pierdut întru totul uzul rațiunii“ arătând că a băgat intenționat țara în criză politică, „dintr-o vanitate pe deplin iresponsabilă“. Criza medicală ar fi fost agravată de „un amatorism întrecut doar de propria autosuficiență“.

Și mai grav e trendul de ansamblu imprimat României, consideră Bogdan Oprea. Iohannis „patronează o degradare a democrației de tristă amintire în istoria țării noastre și girează, cu seninătate, instaurarea unei dictaturi pe care o vrea și militară“, crede fostul consilier prezidențial.

Iohannis a preluat o țară foarte aproape să scape de monitorizarea MCV și de aderarea la spațiul Schengen, cu 4 criterii de convergență îndeplinite pentru trecerea la moneda euro, iar după 7 ani suntem depășiți de Bulgaria și Croația și într-un regres până la nivelul anilor 2000, mai spune Bogdan Oprea.

Mai mult, afirmă acesta, președintelui român i s-ar fi dus buhul în Occident pentru apetitul pe care-l are față de ceremoniile fastuoase, demne de dictatorii africani.

Bogdan Oprea face apel la consilierii lui Iohannis, să încerce să-l readucă la realitate și să-l ajute să înțeleagă în ce situație este România: „Acum nu mai este vorba doar despre rușinea unei țări, ci, efectiv, mor oameni cu zile!“.

Mesajul fostului consilier prezidențial Bogdan Oprea

„Apel către consilierii președintelui”

„Klaus Iohannis trebuie oprit! Și-a pierdut întru totul uzul rațiunii! Actele din ultimele săptămâni, încununate de vizita de ieri la piramidele din Cairo, când acasă îi mor zilnic de Covid-19 peste 500 de oameni, iar țara îi este în situația disperată de a primi ajutoare de la Serbia și Republica Moldova, arată un om scăpat cu totul de sub control.

A împins țara în mod voit într-o criză politică dintr-o vanitate pe deplin iresponsabilă dovedindu-și din nou lipsa totală de pricepere politică. A gestionat o criză medicală cu un amatorism întrecut doar de propria autosuficiență. A fost mereu în contratimp cu totul, decretarea stării de urgență de la începutul anului trecut, relaxarea măsurilor, înăsprirea lor, nimic n-a fost decis la timp și în raport cu pericolul iminent.

Și-a boicotat partenerii din propriul partid și aliații din coaliția care-i asigura guvernarea. Și-a jucat politic feroce coechipierii și mimează joaca politică împotriva adversarului. Patronează o degradare a democrației de tristă amintire în istoria țării noastre și girează, cu seninătate, instaurarea unei dictaturi pe care o vrea și militară. S-a debarasat cu ușurință de Laura-Codruța Kövesi, dar trage de timp când vine vorba despre toxica Secție pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. A moștenit, la preluarea funcției, o Românie cu criterii tehnice de aderare la spațiul Schengen îndeplinite în totalitate și un Mecanism de Cooperare și Verificare (MCV) ce începea să semene cu un elogiu și ne-a adus în starea în care ne aflam cu aproape 20 de ani în urmă. A moștenit o Românie cu 3 din 4 criterii de convergență la moneda euro îndeplinite și ne-a adus în urma Croației, aderată la UE la 6 ani după noi, și a Bulgariei, ambele cu date de trecere la euro deja stabilite. Nu a produs nicio idee în politica europeană și nu a impus nicio decizie mare la Bruxelles. În schimb, i s-a dus faima prin cancelariile străine pentru vizitele de stat somptuoase demne de dictatorii africani ai anilor ’90.

Fac apel la consilierii prezidențiali și de stat și la ceilalți oameni de instituții să ia atitudine în fața președintelui! S-o facă discret la început, iar dacă acesta nu reacționează la o abordare elegantă, s-o facă și public, orice, numai să-l readucă pe președinte la simțurile rațiunii! Sunt și oameni de calitate în jurul președintelui, cu mulți dintre ei am avut ocazia să lucrez sau să colaborez, pe alții îi știu din spațiul public. Unii dintre ei mă respectă și știu că-i respect și eu, la rândul meu. Ați fost mulți ani la rând oameni cu coloană vertebrală și ați făcut cinste serviciului public în care vă aflați. Nu vă deziceți de toate acestea după atâția ani! Acum nu mai este vorba doar despre rușinea unei țări, ci, efectiv, mor oameni cu zile! Iar cel pe care-l consiliați este principalul responsabil. Citiți jurământul pe care l-a depus, povara lui este și pe umerii voștri!“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Propunerea PNL pentru refacerea coaliției: USR își păstrează ministerele, dar fără miniștrii-parlamentari care au votat moțiunea de cenzură

* PSD vrea program de guvernare populist și 7 ministere-cheie, inclusiv Justiția, pentru a vota Guvernul Ciucă

* Antena 3, amendată de CNA cu 60.000 de lei pentru mesajele conspiraționiste promovate de Răzvan Dumitrescu

* AUDIO. Călugărul nebun de la Mănăstirea Durău: „Te vaccinezi, ți-ai semnat condamnarea la moarte!” / „Vaccinul ne transformă în hibrizi” / „De locul injecției se lipesc magneți” / „Vor să omoare 95% din populația lumii” / „Extratereștrii îl pun pe Antihrist în fruntea Guvernului Mondial”

* VIDEO. Iată ce poate face un preot înțelept! Exemplu admirabil pentru toată preoțimea română, inclusiv pentru Patriarhul Daniel

* Fostul fotbalist Bănel Nicoliță a fugit în Mexic de frica interlopilor, după ce a făcut datorii uriașe

3 COMENTARII

 1. Vlad Voiculescu prin consilierul sau parca Stoica , desigur un neica nimeni ca de fapt tot usr,tine mortis sa ii faca agenda zilnica lui Johannis
  Hello, matracucilor, cine sunteti voi sa imi jigniti in halul asta presdintele?Desigur, pui de securisti blestemati!

 2. Penibil articol, penibil si manipulator titlu.

  Deci un fost consilier prezidential acuza pe Iohannis.

  3000 de clickuri ca sa afle lumea ca un fost consilier al lui Basescu simte nevoia sa trancane prostii.
  Daca era asa destept de ce nu l-a consiliat pe Basescu sa nu se compromita in halul in care a facut-o.

  Iohannis este un foarte bun presedinte oricata mizerie arunca fostul vorbete al lui Basescu pe directia sa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here