Orban: „Mă voi implica cu toată forţa într-un referendum de demitere a lui Iohannis. Cred că nu-și termină mandatul“

2
2936
Florin Cîțu - Ludovic Orban - Klaus Iohannis

Ludovic Orban, fost premier și șef al PNL, a declarat duminică seara, la postul de televiziune Realitatea Plus, că se va implica total într-un eventual referendum de demitere a președintelui Klaus Iohannis, scrie News.ro. Orban afirmă că e convins de șansele unui astfel de scenariu și opinează: „Cred că nu-și termină mandatul“. Orban a fost dat jos de la șefia PNL și înlocuit cu Cîțu într-un simulacru de Congres, pe 25 septembrie, după luni în care președintele Iohannis a pus în mișcare toate instituțiile statului român pentru a-i forța pe liberali să-l voteze pe favoritul său.

Analiza lui Ludovic Orban – care și până acum a făcut predicții corecte în ce privește evoluția situației de pe scena politică – este una foarte clară. Fostul șef al PNL, care are o experiență de 30 de ani în politica românească, spune că șansele Guvernului Ciucă să primească votul Parlamentului sunt mici.

După acest „previzibil eșec“ se deschide posibilitatea dizolvării Parlamentului de către președintele Iohannis, în baza atribuțiilor constituționale, și organizarea de alegeri anticipate, spune Orban. Dacă Iohannis nu vrea, se deschid două posibilități: a) sesizarea CCR de către președinții Camerei Deputaților și Senatului; b) suspendarea președintelui.

Vinovat de criza politică și responsabil pentru decizia de a nu reface coaliția PNL cu USR, Iohannis „pur și simplu a înnebunit“, afirmă Orban

Fostul șef al liberalilor afirmă că PNL a pierdut orice șansă să mai obțină președinția Camerei Deputaților. În același timp, „vreau să vă spun că inclusiv USR privește cu interes ideea de anticipate“.

Iohannis este vinovat „cu siguranță“ de criza politică, iar blocarea refacerii coaliției PNL – USR – UDMR „este în mod evident decizia președintelui“, afirmă Orban.

În cazul celei de-a doua variante, a suspendării președintelui de către Parlament și a inițierii referendumului de destituire a acestuia, Ludovic Orban spune că se va implica personal în campanie, pentru că se simte responsabil de greșeala alegerii lui Iohannis, în 2019, la al doilea mandat.

Lucrurile au scăpat de sub control, iar oamenii din jurul lui Iohannis, inclusiv Cîțu, s-au decuplat complet de la realitate, relatează Orban: „Atât Iohannis, cât şi Cîţu, cât şi cei din jurul lui Cîţu, pur şi simplu au înnebunit. Dacă vă uitaţi, Forin Cîţu nu mai trăieşte în realitatea noastră cotidiană. Realitatea noastră de zi cu zi este să te duci să faci un plin, să plăteşti o factură, să te duci să faci cumpărăturile la piaţă că vezi că toate preţurile au crescut“.

Declarațiile lui Ludovic Orban

 • „Trăim în România, o ţară frumoasă cu oameni frumoşi, doar că avem un preşedinte care a luat-o razna complet, care parcă a uitat că este preşedintele României şi se comportă ca un turist străin care se află în România, ignorându-şi complet obligaţiile pe care le are faţă de cetăţenii români şi acţionând împotriva intereselor României, în mod evident.
 • Previzibilul eşec în Parlament al Guvernului Ciucă va crea condiţiile constituţionale pentru declanşarea anticipatelor. Dacă preşedintele Iohannis nu dizolvă Parlamentul în conformitate cu prevederile constituţionale, există două posibilităţi: prima posibilitate e declanşarea unui conflict juridic de natură constituţională care să clarifice dispoziţiile constituţionale cu privire la dizolvarea Parlamentului şi organizarea de alegerile anticipate. Dar eu vreau să vă spun că inclusiv USR priveşte cu interes ideea de anticipate.
 • Preşedintele Iohannis are un comportament care nu mai are nicio legătură cu comportamentul pe care l-a avut atât timp cât noi am fost în parteneriat. Cred că nu-şi termină mandatul, vă spun sincer.
 • Ştim foarte clar că suspendarea duce la referendum şi dacă se iniţiază suspendarea, ea trebuie să ducă la demitere şi aici eu vă spun cu extrem de mare seriozitate şi responsabilitate: având o parte de răspundere pentru realegerea lui Klaus Iohannis ca preşedinte în 2019, deşi atunci era cu totul şi cu totul altceva şi nimic nu indica că ar putea să ajungă într-o asemenea spirală a nebuniei şi a ruperii complete de realitate şi de interesele românilor, mă voi implica cu toată forţa într-un referendum de demitere.
 • Dacă vă uitaţi, Forin Cîţu nu mai trăieşte în realitatea noastră cotidiană. Realitatea noastră de zi cu zi este să te duci să faci un plin, să plăteşti o factură, să te duci să faci cumpărăturile la piaţă că vezi că toate preţurile au crescut.
 • Am şi eu partea mea de răspundere. Cred că tot ce am făcut în ultimele patru luni jumate cred că arată categoric că sunt împotrivă şi că nu vreau să fiu părtaş la nebunia din ultimele patru luni.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

A murit Doru Dinu Glăvan, creatorul mega-escrocheriei „pensii speciale pentru anumiți ziariști și pseudo-ziariști”

De ce n-a venit Iohannis să comemoreze 6 ani de la tragedia „Colectiv“: juca golf la Pianu de Jos

* Cîțu pare să fi lansat o minciună îngrozitoare: „Acea noapte în care am fost acolo”, adică în clubul Colectiv, în momentul tragediei. După toate indiciile, n-a fost

* „Nu vreau să știu cât de nervos va fi Rareș Bogdan!” Ironii de la USR după ce problema pensiilor speciale a dispărut din programul de guvernare al „echipei câștigătoare”

* VIDEO. CTP: „Klaus Iohannis a dezertat din funcția de președinte” / „PNL probează costume de nuntă și are de mers la o înmormântare” / „PNL nu-și va mai reveni niciodată din lovitura de leucă aplicată în ceafă de Klaus Iohannis la Congres”

2 COMENTARII

 1. Iohannis nu mai este de mult in toate facultatile mintale. Dovada actiune sale. Nu s-a asteptat ca dupa palma pe care i-a aplicat-o lui Stelian Ion ca USR sa iasa de la guvernare si sa-i tranteasca guvernul Papusile Muppets. Acum vede ca PNL este scufundat si vrea sa scufunde si USR. Va alege alegerile anticipate ca un ultim act de nebunie dupa ce pica Ciuca. PSD il va lasa in functie si va fi un presedinte izolat, un latrau in asteptarea privilegiilor dupa finalizarea mandatului.

 2. Exista citeva solutii:
  UE sa faca un guvern compus din parlamentari UE care sa guverneze Romania.
  Bruxelles-ul sa preia guvernarea.
  USA sa preia guvernarea.
  China sa preia guvernarea.
  Rusia, Burkina Fasso, Congo, Venezuela sau Cuba.
  Oricare optiune este mai buna decit orice versiune romaneasca.
  Romanii nu au fost niciodata in stare sa se guverneze singuri.
  Un popor de sclavi prosti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here