Iată de ce au înființat Dragnea și Tudorel sinistra Secție Specială! Toate dosarele de corupție cu magistrați au dispărut, acuză șeful DNA

1
1155

Crin Bologa, șeful DNA, a declarat joi seara, în emisiunea “Piața Victoriei” de la Europa FM, că toate dosarele în care erau cercetați pentru corupție procurori și judecători au dispărut la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) înființată de Dragnea și Tudorel Toader. De la apariția SIIJ, dosarele care îi priveau pe magistrați au fost luate de la DNA. Nici măcar unul singur nu a mai ajuns în instanță din 2018 încoace!

Crin Bologa a dezvăluit: „Am constatat că, de la înființarea SIIJ, din 2018, noi trimițând acolo dosarele, n-a apărut niciun dosar de corupție cu magistrați, nici măcar din cele pe care noi le-am declinat către Secția Specială. Și acele dosare, dacă n-au fost clasate, vor reveni la DNA. De la înființarea Secției, niciun procuror și niciun judecător n-a fost trimis în judecată pentru corupție. Acest lucru nu se întâmpla când DNA avea această competență”.

Șeful parchetului anticorupție spune că SIIJ a fost înființată pentru că e mai ușor să controlezi câțiva procurori care se ocupă de magistrați, decât sute de procurori care activează la DNA și în Parchetul General. Iar cine controlează SIIJ poate controla și magistrații.

Secția Specială a făcut parte din planul lui Dragnea de a prelua controlul total asupra Justiției. Guvernul PNL e criticat de UE pentru că, după un an, încă n-a luat măsuri de a repara stricăciunile făcute de PSD

Secția Specială a fost înființată de Dragnea și Tudorel Toader în 2018, în pofida opoziției unanime a lucrătorilor din sistemul judiciar. Inițiativa a fost foarte dur criticată de toate organismele internaționale, Comisia Europeană, Comisia de la Veneția, grupul GRECO (statele care luptă împotriva corupției) etc.

SIIJ a făcut parte din planul lui Dragnea de a-și subordona total și sistemul judiciar, după ce îngenunchease toate celelalte instituții vitale ale statului român: Parlament, Guvern, Curtea Constituțională, Avocatul Poporului, Jandarmerie, Poliție.

Venit la putere acum un an, Guvernul liberal este acum ținta criticilor Uniunii Europene, care constată că nu a făcut niciun demers pentru a repara dezastrul lăsat în urmă de PSD și Dragnea în sistemul judiciar.

Cătălin Predoiu, ministrul Justiției, a lansat acum două zile în dezbatere publică un proiect de schimbare a legislației juridice care prevede, printre altele, și desființarea SIIJ. Magistrații sunt însă nemulțumiți că Predoiu a decis ca dezbaterea publică să dureze 6 luni, până în martie 2021! În aceste condiții, eventualele reparații ale legislației s-ar putea face abia într-un an și jumătate, mult prea târziu, acuză Cristi Danileț, fost judecător la Curtea Constituțională.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here