Bagă clor, Mister Trump! În plină campanie electorală, președintele SUA a luat Covidul. Și Melania Trump e pozitivă

0
911
Donald și Melania Trump

Președintele SUA, Donald Trump (74 de ani), a anunțat că este infectat cu Covid-19. Și soția sa, Melania Trump (50 de ani), a fost depistată pozitiv la testul pentru coronavirus. Anunțul a fost făcut, pe Twitter, chiar de președintele american, care a avut abordări controversate, unele chiar stupide, în criza Covid. De exemplu, a indicat ca soluții anti-virus injectarea de dezinfectant sau bombardarea cu raze ultraviolete!

Pe 29 septembrie, Donald Trump a participat la prima confruntare televizată, la Cleveland, alături de contracandidatul său, democrat Joe Biden.

A doua dezbatere prezidențială urma să aibă loc pe 15 octombrie, la Miami, însă în acest moment este pusă sub semnul întrebării, din cauza carantinei obligatorii la care trebuie să se supună președintele SUA.

Alegerile prezidențiale din Statele Unite vor avea loc pe 3 noiembrie.

În acest moment, SUA înregistrează circa 7,5 milioane de infectări Covid-19  și peste 212.000 de morți.

Lăsat fără speranță de „Speranța” Hicks

Donald Trump anunțase încă de joi că şi-a făcut testul Covid-19, după testul pozitiv al unei colaboratoare apropiate, dar încă nu are rezultatele, scrie France Presse, citată de Agerpres.

„Ea a fost testată pozitiv”, a declarat Donald Trump pentru Fox News, confirmând informaţii de presă referitoare la Hope Hicks, consiliera sa apropiată (în engleză, Hope = Speranță). „Tocmai mi-am făcut un test, vom vedea”, a adăugat el, precizând că şi soţia sa, Melania, a fost testată.

„Voi avea rezultatele în această seară sau mâine dimineaţă. După cum ştiţi, petrec destul timp cu Hope, ca şi cu Prima Doamnă”, a continuat el.

Hope Hicks se afla la bordul Air Force One împreună cu preşedintele american când acesta a zburat marţi la Cleveland, în statul Ohio, pentru a participa la dezbaterea electorală cu Joe Biden. De asemenea, ea a mers cu el miercuri în Minnesota, pentru un miting de campanie.

Preşedintele american se supune regulat testelor Covid-19, chiar dacă frecvenţa exactă a acestora nu este cunoscută.

Donald Trump este al treilea șef de stat sau de guvern, dintre negaționiștii de la începutul pandemiei, care se infectează cu Covid-19, după premierul britanic Boris Johnson și președintele brazilian Jair Bolsonaro.

„Nu ascultaţi sfaturi medicale venite de la Trump!”

De la izbucnirea pandemiei, Donald Trump a avut o serie de abordări controversate pe tema Covid-19. La început a subestimat pericolul, ba chiar a avut tendințe conspiraționiste.

Trump l-a tratat cu ostilitate pe Anthony Faucci, infecționistul-șef de la Casa Albă (preluat de la Administrația Obama), care a recomandat adoptarea de măsuri severe împotriva virusului.

O adevărată furtună în lumea medicală a fost declanșată de Trump atunci când a sugerat ca virusul să fie combătut cu raze ultraviolete sau prin injectarea de dezinfectanți!

În luna aprilie, președintele SUA a cerut să se facă cercetări pentru a stabili dacă noul virus ar putea fi tratat prin injectarea de clor sau alt dezinfectant în organism, anunța BBC.

Trump a mai propus iradierea corpurilor pacienților cu lumină ultravioletă (UV), idee respinsă categoric de medici. Agențiile de sănătate publică au lansat un avertisment și împotriva utilizării clorului ca medicament.

Un alt oficial american, din echipa lui Trump, a spus că lumina soarelui și clorul sunt cunoscute pentru eficiența lor de a ucide infecția. El a prezentat un studiu care ar arăta că înălbitorul ar putea ucide virusul în 5 minute, iar alcoolul izopropilic l-ar putea ucide și mai repede.

William Bryan, șeful interimar al Direcției de Știință și Tehnologie a SUA, a prezentat concluziile la conferința de presă. Deși acesta a menționat că cercetarea ar trebui să fie tratată cu precauție, Trump a sugerat continuarea în acest sens.

„Văd că dezinfectantul îl distruge într-un minut. Un minut. Există vreo cale să putem face asta, prin injectare sau aproape o curăţare? Aşadar, ar fi interesant de verificat asta”, a spus Trump, stârnind consternare în lumea medicală.

Specialiștii în medicină au avertizat că ideea lui Donald Trump ar putea avea rezultate fatale.

Pneumologul Vin Gupta a declarat pentru NBC News: „Această idee de injectare sau ingerare de orice tip de produs de curăţare este iresponsabilă şi periculoasă. Este o metodă comună la care apelează oamenii când vor să se sinucidă”.

Kashif Mahmood, medic în Charleston (Virginia de Vest), a scris pe Twitter: „Ca medic, nu pot recomanda injectarea de dezinfectant în plămâni sau folosirea de raze UV pentru a trata Covid-19. Nu ascultaţi sfaturi medicale venite de la Trump!”.

John Balmes, penumolog la Zuckerberg San Francisco General Hospital, a avertizat că doar inspirarea de vapori de înălbitor poate cauza grave probleme de sănătate. El a declarat Bollmberg News: „Inhalarea de înălbitor pe bază de clor ar fi cel mai rău lucru pentru plămâni. Căile respiratorii şi plămânii nu sunt făcuţi să fie expuşi nici măcar unui aerosol de dezinfectant. Nici măcar un înălbitor diluat sau alcool izipropilic nu este sigur. Este un concept complet ridicol”.

A susținut și hidroxiclorochina, dar a renunțat

Donald Trump a susţinut o vreme că un medicament pentru malarie, hidroxiclorochina, e un posibil tratament împotriva Covid-19, însă recent a renunţat să-l mai promoveze.

Un studiu realizat pe pacienţi cu coronavirus într-un spital american pentru veterani de război – ale cărui rezultate au fost prezentate în luna aprilie – arata că au fost înregistrate mai multe decese în rândul celor trataţi cu hidroxiclorochină decât în cazul celor care au primit tratamnt standard.

Democratul Joe Biden l-a ironizat pe Donald Trump în aprilie, când președintele promova soluții trăsnite pentru combaterea Covid-19. Biden a scris pe Twitter: „Raze UV? Injectare de dezinfectant? Iată o idee, domnule preşedinte: mai multe teste. Acum. Şi echipament de protecţie pentru adevăraţii profesionişi în medicină”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here