Curaj, găină, că te tai! Ciolacu, după ce Ponta s-a aliat cu Negoiță: “Ajutor direct pentru Nicușor Dan. Firea îi va spulbera!”

2
1361
Victor Ponta - Gabriela Firea

Lovitura directă încasată de PSD și Firea, după ce Victor Ponta și Robert Negoiță au anunțat că au făcut o alianță care va candida la alegerile locale pentru București, i-a răvășit pe social-democrați. Primărița a rămas fără replică, în timp ce președintele PSD, Marcel Ciolacu, a pus pe Facebook un răspuns caraghios, în care proclamă pompieristic că Firea “îi va spulbera” pe contracandidați.

De fapt, lațul se strânge tot mai mult în jurul PSD și al Gabrielei Firea în București. Locuitorii dau semne tot mai clare că nu mai suportă administrația dezastruoasă. Ponta și Negoiță tocmai au anunțat o alianță la alegerile locale, sub numele Alianța Pro România 2020, amenințând să rupă din electoratul și așa minoritar al PSD în Capitală.

Ciolacu: Ponta “ a ales să trădeze din nou valorile social-democrate” și face “jocurile PNL și ale președintelui Iohannis

În plină criză de imagine și de performanțe, înghesuită într-un colț de Nicușor Dan, care are deja 54,5% din opțiuni în sondaje, Gabriela Firea este disperată. Inaugurează lucruri inexistente (“spitalul modular” construit pentru reclamă și nefolosit nicio secundă, “redeschiderea” Spitalului Colentina care nu s-a redeschis deloc etc), se mută dintr-un platou TV în altul, își pune argații să șicaneze contracandidații. În culise, consoarta primarului Pandele, de la Voluntari, îl presează pe Ciolacu să accepte cererile lui Victor Ponta, care vinde scump neutralitatea în lupta pentru București.

Dar duminică s-a bătut palma între Negoiță și Ponta, iar PSD e deja în corzi. Replica lui Ciolacu a stârnit, foarte probabil, amuzament la celelalte partide: „Așa-zisa alianță anunțată de Victor Ponta reprezintă un ajutor direct pentru Nicușor Dan la primăria Capitalei.

Un om de stânga a ales să trădeze din nou valorile social-democrate și să facă jocurile PNL și ale președintelui Iohannis. Păcat!

Le dau însă o veste proasta: Gabriela Firea îi va spulbera! Pentru că spre deosebire de cei care fac și desfac alianțe politice pe sub masă, Gabriela Firea a demonstrat că este interesată doar de oameni și de viața lor. Iar PSD o va sprijini în continuare!“.

Câte minciuni pe centimetru pătrat de text poate înghesui PSD?

În doar câteva rânduri, șeful PSD a reușit să înghesuie o concentrație formidabilă de minciuni și bazaconii. În realitate, Ponta e interesat în primul rând ca Firea să nu câștige un nou mandat de primar al Bucureștiului. Ponta vrea să candideze la prezidențiale în 2024 și n-are nevoie de un politician puternic, la fel de mincinos și demagog ca și el, pe deasupra legitimat de scrutinul public. Deci, pe Ponta nu-l interesează să-l ajute pe Nicușor Dan, pe PNL sau pe Iohannis, ci să nu aibă adversari redutabili din zona PSD.

Despre “valorile social-democrate”, Ciolacu și baronii feudali ai PSD sunt ultimii în măsură să vorbească. Social-democrația n-are nicio legătură cu corupția fără margini, asocierea cu clanurile interlope, împărțirea țării în feude medievale cu jupâni primitivi, ținerea României într-o subdezvoltare cronică și jefuirea barbară a resurselor. Pomenile aruncate către un aparat bugetar supradimensionat și ineficient, încărcat cu pile și clientelă de partid, nu înseamnă protecție socială, ci mită electorală.

Gabriela Firea nu are pe cine să mai spulbere pentru că e pe tobogan în București. Acum o lună mai avea 45,5% din preferințe, prin comparație cu Nicușor Dan, ajuns la 54,5%. Iar tendința este ca avantajul să crească în favoarea candidatului Opoziției.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Dan Barna: USR-PLUS și PNL sunt “relativ aproape să pună în spatele lui Nicușor Dan candidați unici și la Sectoarele din București”

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here