Îi mai băgăm în carantină pe cetățenii din numai 8 țări europene: Moldova, Rusia, Luxemburg și 5 state balcanice

1
982

Autoritățile române au modificat lista țărilor în cazul cărora este nevoie de o carantină sau izolare de 14 zile la intrarea în România, potrivit Institutului Național de Sănătate.

Așa-numita „listă galbenă” intră în vigoare luni, 27 iulie, iar pe ea se află 44 de state, dintre care doar 8 din Europa (7 din Europa de Est, plus Luxemburg). Asta înseamnă că persoanele care vin din celelalte peste 150 de țări ale lumii pot intra în România fără niciun fel de restricții, fiind plasate acum pe „lista verde”.

Toate cele 5 țări balcanice aflate pe „lista galbenă” sunt republici sau regiuni din fosta Iugoslavie: Serbia, Bosnia-Herțegovina, Muntenegru, Macedonia de Nord și Kosovo.

Dintre cele 8 țări europene cărora le aplicăm restricții, două sunt vecine cu România: Serbia și Republica Moldova.

Orice persoană care vine dintr-o țară de pe actuala „listă glbenă” (de 44 de țări la nivel mondial) va intra obligatoriu în izolare la domiciliu sau în carantină, la sosirea în România, indiferent de cetățenia sa.

Lista este mult mai mică decât cea comunicată pe 7 iulie. Atunci, „lista galbenă” conținea peste 150 de țări (doar 44 erau pe „lista verde”, a celor fără restricții).

„Lista galbenă” – din 27 iulie (țări cărora le aplicăm restricții)

EUROPA: Luxemburg, Republica Moldova, Rusia, Serbia, Bosnia-Herțegovina, Macedonia de Nord, Kosovo, Muntenegru.

AMERICA: SUA, Mexic, Brazilia, Argentina, Bolivia, Chile, Columbia, Ecuador, Peru, Surinam, Costa Rica, Salvador, Guatemala, Honduras, Panama, Porto Rico, Republica Dominicană, Insulele Turks & Caicos, Insulele Virgine ale SUA.

ASIA: Israel, Palestina, Arabia Saudită, Qatar, Bahrain, Oman, Kuweit, Irak, Armenia, Azerbaidjan, Kazahstan, Kârgâzstan, Maldive, Kazahstan, Kârgâzstan, Maldive, Singapore.

AFRICA: Africa de Sud, Eswatini, Insulele Capului Verde.

Carantina persoanelor care vin din aceste țări aflate în ”zona galbenă” se instituie la domiciliul persoanei, la o locație declarată de aceasta sau, după caz, într-un spațiu special desemnat de autorități.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Dan Barna: USR-PLUS și PNL sunt “relativ aproape să pună în spatele lui Nicușor Dan candidați unici și la Sectoarele din București”

1 COMENTARIU

  1. Unde-i Ceaușescu sa ne vadă pe primul loc în lume!!!…,la prostie și incompetenta medicilor din țară…nu mai dați vina pe popor, sistemul medical românesc e de căcat…de ce nu spuneți câte rame medicale !.. ăștia sunt că tablourile ,sunt infectate fictiv???…nu vă puneți problema asta,acum la jumătate de an să ai la nivel de țară zilnic sute de astfel de rame??…nu vă dă de gândit??…la Galați într-o zi, sau infectat vreo 40 ! din care 25 erau rame medicale!!!!…,cum vă explicați… câți salariați are spitalul județean Galați , dacă zilnic se îmbolnăvesc zeci de cadre medicale…???. asta-i valabil in toată țara. ..nu vă dă de gândit ??.. și uite așa renumita comisie de evaluare a pandemiei dă date false !!!…eu cred că noi suntem blestemați de avem astfel de analfabeti funcționali in conducerea țării…oare nu se întrebă nimeni de unde scot spitalele cadre medicale ,???.. așa din joben..nu vă e rușine..!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here