Nelu Tătaru: “A reapărut teama și printre contestatarii epidemiei”. Influenceri și politicieni conspiraționiști “au tăcut sau acționează invers acum”

2
3247
Mulți dintre gălăgioșii care, cât a fost epidemia sub control, s-au înfoiat și au țipat că virusul nu există au amuțit brusc, speriați de ce-ar putea păți dacă se infectează

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a afirmat vineri că, după ascensiunea vertiginoasă a numărului de cazuri de coronavirus în România, a intrat frica și în “cocoșii” care, până acum, propagau teorii conspiraționiste și susțineau că virusul nu există. Mulți din acești teribiliști sau cinici „s-au dat la fund” acum, speriați de perspectiva ca ei înșiși să se îmbolnăvească.

Din păcate, răul a fost făcut după 4 luni și jumătate în care lideri de partide și oameni obișnuiți, deopotrivă, au susținut zi de zi că epidemia este o invenție a Ocultei Mondiale. România a înregistrat vineri a treia zi consecutivă cu peste 1.000 de cazuri, fiecare 24 de ore consemnând un nou record: 1.030 de cazuri miercuri, 1.112 cazuri joi, 1.119 cazuri vineri.

“Eu sper că nu trebuie să ne transformăm într-un stat polițienesc”

Ministrul Sănătății spune că toate campaniile de informare făcute pentru ca lumea să știe cum să se ferească de infectarea cu coronavirus au fost concurate de campanii de dezinformare. „Pentru că vine (n.r. – dezinformarea) de la influenceri sau oameni politici – care în acest moment au început să tacă sau să acționeze tocmai invers –, a făcut ca la nivelul populației să avem o degringoladă, o neîncredere. În acest moment, a reapărut teama. Și a reapărut teama și în contestatari. Nu-i rugăm neapărat să ne ajute, dar să se liniștească, restul vom face noi”, a comentat Nelu Tătaru.

Acesta a adăugat că, momentan, nu se discută despre starea de urgență: „Nu suntem în această situație, eu totuși sper că nu trebuie să ne transformăm într-un stat polițienesc. Dar populația trebuie să înțeleagă că trecem printr-un moment dificil. În următoarele 2 săptămâni cam așa va fi. Am avut o perioadă de vid legislativ în care conaționali ai noștri au refuzat internarea, izolarea, iar până când cei care în acest moment, fiind pozitivi, nu își consumă boala și o vor transmite în continuare, vom avea o creștere. Dacă vom reuși să impunem, conform legii, internarea, izolarea, tratarea celor care sunt în spitale, atunci putem limita această transmitere. În condițiile în care vom respecta regulile. Altfel, aceste două săptămâni se pot prelungi”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

INTERVIU-EVENIMENT. Andreea Esca, în lacrimi: „Am fost infectați eu, soțul meu și fiul nostru. Mi-am pierdut complet gustul și mirosul, nu mai simțeam usturoiul și parfumurile tari”

“Minți cu nerușinare! Ai luat bani să spui că ai fost bolnavă! Te închini la Bahomet! Te-a plătit OMS!”. Andreea Esca, linșată de postaci după interviul în care a povestit cum s-a îmbolnăvit de Covid

2 COMENTARII

  1. Cei care nu cred ca este coronavirusul sa dea declaratie ca daca se imbolnavesc vor plati spitalizarea lor precum si a celor infectati de ei . Poate le vine mintea la capul lor gol…

  2. Cred ca principala dumneavoastra problema, in caitate de ministru al sanatatii , ar fi sa va asumati dezastrul. Influencerii nu ar avea nicio influenta:))) daca voi, marii specialisti, nu ati fi atat de diletanti , mincinosi si corupti!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here