Cum poate fi redeschis dosarul 10 August: ordinul șefilor Jandarmeriei, de a fi ascunse cu leucoplast numerele de identificare de pe căști, constituie o nouă probă. Ce spune Raluca Prună

10
2033

O verificare internă la Jandarmerie, care să descopere cine a dat, de exemplu, ordinul ca numerele de identificare de pe căștile trupelor de intervenție să fie ascunse cu leucoplast, va furniza o probă nouă, de natură să redeschidă dosarul abuzurilor comise împotriva civililor pe 10 august 2018. Aceasta este una din sugestiile pe care Raluca Prună, fost ministru al Justiției, le face pe marginea modului în care se poate contracara mușamalizarea dosarului violențelor din 10 august de către procurori ai DIICOT.

Raluca Prună îi cere lui Lucian Bode, ministrul de Interne, să ordone o anchetă la Jandarmeria Română, pentru a verifica deciziile luate la protestul din 10 august 2018.

Raluca Prună: judecătoarea nu putea da altă rezoluție pentru că procurorii DIICOT au făcut dosarul de așa natură încât să fie clasat

Pe contul său de Facebook, Raluca Prună a explicat în amănunt că judecătoarea care a clasat dosarul nu avea încotro, pentru că era limitată de lege la analizarea speței primite de la procurorii anti-mafia. Dacă aceștia au făcut actul de așa natură încât să nu existe probe, judecătorul era constrâns să-l claseze.

Dar Raluca Prună a venit și cu explicații detaliate despre cum se poate redeschide dosarul 10 august pe o cale cât se poate de legală. Ministrul de Interne poate ordona o anchetă la Jandarmerie. Chestiunile puse în discuție de Raluca Prună au fost ridicate, de-a lungul timpului, de foarte multă lume. Ziaristii.com le-a tratat, de asemenea, în unele ocazii.

Spre exemplu, cazul numerelor de pe căștile jandarmilor, acoperite cu leucoplast negru, este unul flagrant, care arată fără putință de tăgadă că șefii Jandarmeriei știau ce urmează încă de dinainte să trimită trupele în dispozitiv.

Explicațiile furnizate ulterior de șefii jandarmilor în Comisia de Apărare a Parlamentului, cum că din cauza dotării precare jandarmii ar fi împrumutat unii de la alții căști, este cel puțin hilară. În ultimii 10 ani, statul român a pompat sume colosale în aparatul represiv, pe care l-a dotat din abundență cu tot ceea ce avea nevoie pentru a înăbuși eventuale mișcări de protest ale oamenilor. Iar în cazul acesta particular, vedem că, brusc, căștile au devenit insuficiente, lucru care nu se mai întâmplase până atunci.

Soluția deblocării anchetei oferită de Raluca Prună: anchetă internă la Jandarmerie, pentru a lămuri „întrebări esențiale”

După șocul de ieri al clasării definitive a dosarului 10 august 2018 cu privire la șefii Jandarmeriei, cred ca nimic nu împiedica, ci dimpotrivă totul obliga actualul ministru de interne sa dispună un control la Jandarmerie. Și sa comunice public răspunsul la întrebari esențiale:

 1. Pe ce s-a bazat decizia Jandarmeriei de a face plângere la DIICOT pe motiv de lovitura de stat iminenta?
 2. Cine a decis ca jandarmii scoși pe teren sa aibă numărul de identificare obturat cu banda adezivă și de ce? Asta va face dificila identificarea celor care au agresat bestial victime pașnice.
 3. Cine a dat ordin sa fie utilizate gaze in cantități disproporționate cu ore bune înainte de atacul in forta?
 4. Cine a anunțat jandarmii din teren ca o colega de-a lor a fost (aproape) ucisă? Caci asta ni s-a spus ca a justificat violenta jandarmilor.

In fine controlul trebuie sa spună dacă Jandarmeria care nu e in stare sa extragă dintr-o mulțime pașnica un grup violent este capabilă sa își exercite competentele legale.

Decizia definitiva a clasării dosarului 10 august nu împiedica o curățenie in Jandarmerie și nici plângeri penale noi dacă un control intern bine făcut constata ilegalitați in ordinea de comanda. Probe noi permit plângeri penale noi, dincolo de balbe de procedura dintr-o perioada la DIICOT la fel de tulbure ca guvernarea din 2018. Acesta este un test politic elementar. Inactiunea guvernamentală in aceasta afacere nu este o opțiune dacă acest guvern chiar vrea sa facă ceva. Și pentru ca premierul s-a exprimat public deja, poate trimite propriul sau corp de control la Jandarmerie“.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=4092332990825875&id=1236199349772601

„În așteptarea motivarii deciziei judecătorului, sa șteargă pe jos, in camera și fără public ca nu mai e campanie, cu ministerul de interne“

Ceva mai târziu, Raluca Prună a adăugat un alt comentariu pe aceeași temă: Am un gust foarte amar citind cum Președintele cere ministrului justitiei sa identifice cauzele clasării dosarului 10 august.

Misterul s-ar putea găsi in modul de redactare a actului trimis la instanța (adică infirmarea clasării după un mega scandal public). Autorul actului este șeful DIICOT de la acel moment, G. Hossu. Numita cu mare aplomb in functie de Președinte, in ciuda multelor riscuri cunoscute la momentul numirii și care au și dus la demisia doamnei.

Pana nu apare motivarea, in care sper ca judecătorul sa explice, pentru ca tot poporul sa înțeleagă, ca nu poate face dreptate judiciara când este limitat sa se uite la legalitatea și temeinicia actului cu care a fost sesizat de șeful DIICOT, cred ca institutiile statului ar trebui sa tacă. Mai ales când au făcut din independenta justitiei o tema de campanie. Si dacă tot vor sa facă ceva ar putea, in așteptarea motivarii deciziei judecătorului, sa șteargă pe jos, in camera și fără public ca nu mai e campanie, cu ministerul de interne“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

TEROARE LA ONEȘTI. Un individ de 68 de ani a sechestrat și înjunghiat mortal doi meșteri mai tineri, care-i renovau apartamentul. Polițiștii au ratat operațiunea de salvare

10 COMENTARII

 1. (ABSOLUT!) TOȚI… VOR-PLĂTI (!), pentru CRIMA (!!!!!!) din 10 august 1989!!!

  Aveți INCREDERE în Stelian Ion, ministrul Justiției: dacă ar fi fost el ministru al Justiției în Guvernul-Orban, așa cum… i-au propus chiar Ludovic Orban și… președintele Klaus Iohannis – !!! – și cum… a și a dorit, dar… s-a opus Dan Barna!), (TOATE!) BESTIILE din 10-august ar fi fost, deja, la… PUȘCĂRIE!!!!!!!!!!!!!!

  • Dădeam zilele-trecute, pe-aici, un exemplu-de-urmat pentru noi, și-anume OBSTINAȚIA lui Edmond Dantes, eroul-principal din „Contele de Monte-Cristo” (celebrul roman al lui Alexandre Dumas – père), care, în cumplita temniță de la Chateau d’If, repeta NEÎNCETAT, cu NESTINSĂ-URĂ, numele celor patru TICĂLOȘI care-l vârâseră, de-NEVINOVAT, în iadul acela și pe care își dorea „să-i-popească” cu-prima-ocazie, pe fiecare după-„merit”: „Villefort, Fernand(-Mondego), Danglars, Caderousse”!

   Ei bineee…, ȘTIM SIGUR – !!!!! – (căci NU O DATĂ ne-a spus-o !): Stelian Ion se numără printre cei care, asemeni nouă, murmură-printre-dinți și NU UITĂ NICIO CLIPĂ (!!!) numele BESTIILOR-autohtone pe care trebuie să le vedem băgate în PUȘCĂRIE (adică: alături… de șeful lor, Liviu Dragnea!), pentru IMPARDONABILA-NEMERNICIE de la 10 august 2018, din Piața-Victoriei, București: „Carmendan”, Cucoș, Sindile, Cazan, Paraschiv… ȘI-TOȚI-(!!!!!)-CEILALȚI-NENOROCIȚI („y compris”:… cei doi MINCINOȘI-MANIPULATORI de „purtători-de-cuvânt” ai Jandarmeriei!), daaaaaaaaaaaaaaaaaaa?!!!!!

   • NU-DEGEABA (șiii…, oricum, NU dinnn… „patriotism-local” – Sic! –, ÎN-NICIUN-CAZ!) îl dorim noi pe Stelian Ion… în fruntea noului-partid, rezultat din APROPIATA – !!!!! – fuziune dintre U.S.R. și P.L.U.S.!!!!!!!!!!

    (Am mai spus/scris asta: ne pare rău că în recentul sondaj ZIARISTII.COM, pe această temă – a viitorului lider-național al partidului-nou-format – NU am avut POSIBILITATEA să votăm cu Stelian Ion – și am ales-o, în aceste condiții, pe Clotilde Armand! –, pentru că – DIN-GREȘEALĂ, suntem siguri! – TOCMAI el… NU a figurat printre propuneri!)

 2. Ne lamurim tot mai mult ca structurile statului roman sunt pe model putinist si de fapt mafia pcr-isto-securista isi continua la un nivel mult superior batjocura la adresa poporului roman, schimband doar de ochii fraierilor niste papusi la varf. Ei tot aceiasi sunt, adica mafia pcr-isto-securista!

 3. Nu s-a schimbat decât denumirea, din Trupe de Securitate în Jandarmerie. Nimeni nu vrea sa deranjeze Mafia Bolșevică din spatele idioților care bat la comanda.

 4. Judecatoarea nu poate fi scuzata pe motiv ca a judecat numai pe probele din dosar.
  Avea obligatia sa se intrebe de ce au disparut majoritatea probelor din dosar. Nu poti ca judecator sa nu mirosi ca ceva pute.

  • Nu vă supărați pe noi…, efectiv-STIMATE – sperăm că ați remarcat faptul că, de… (CELE-MAI-)MULTE ori, chiar am subscris, SINCER-și-TOTAL, la opiniile dumneavoastră! – domn, dar…, Doamne-iartă-neee…, DE-UNDE(-PÂNĂ-UNDE) ați putut/AJUNS să trageți o asemenea concluzie… (ABSOLUT!) DEFETIST-DEPRIMA(N)TĂ/DEZARMANTĂ?????!!!

   CUM să NU mai fie NECESARĂ (și-ncăăă… MAI-CEVA-CAAA…-AERU’!!!) REdeschiderea și REinstrumentarea, CORECTĂ (!!!!!!) de-această-dată a acestui EXTREM-de-IMPORTANT dosar-PENAL, al… „JANDARMERIADEI”-MÂRȘAVE din 10 august 2018????????!!!!!

   • Sigur…, vă înțelegem… (NOUA!) DEZAMĂGIRE, legată de… IMPOSIBILITATEA (!!!!) de a dărâma, în NUMAI (!) două (2!) luni de guvernare de centru-dreapta cuuu… (ATENȚIE, că-iii… FUNDAMENTAL!) sprijin-parlamentar MAJORITAR, toată… COCINA-BETONATĂ ridicată (că altceva… nici n-au mai construit, ANIMALELE!) de către P.S.D. în 31 de ani și, mai ales, după rezultatul… NENOROCIT (pentru Țară!) al alegerilor-parlamentare din 11 decembrie 2016!!!!!

    • Noi… SUNTEM-CONVINȘI (!) că Ministerul-JUSTIȚIEI, sub… NOUA (!!!) sa conducere (a lui Stelian Ion!), restul Guvernului-Cîțu șiii… (NU-ÎN-ULTIMUL-RÂND!!!!!!) MAJORITATEA-parlamentară (!) vor face tot ceea ce este posibil (așadar: în ciuda… BLOCAJELOR – !!!!! – constituționale!!!!) să înceapă… STÂRPIREA CORUPȚIEI (!), din-nenorocire încă… ENDEMICE (!), la noi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.