Covid-19 lovește mortal și în fotbal. Ultimul gând al fostului președinte de club: „Să dea Dumnezeu să scap cât mai repede!”

5
3030
Dumitru Tudor

Dumitru Tudor, cel poreclit în lumea fotbalului ”Mitică Ciorbă”, a pierdut astăzi lupta cu virusul SARS-CoV-2. Era internat la Spitalul „Sfântul Pantelimon” de 16 zile.

Ajuns la spital pe 9 martie, Dumitru Tudor a ajuns ulterior la Terapie Intensivă, dar n-a mai putut fi salvat. „Omul de fotbal” s-a stins la 66 de ani.

Dumitru Tudor a fost implicat în fotbalul românesc o mare parte din viaţa sa. Mai întâi, ca jucător la Rapid, Sportul Studențesc, Progresul şi Delta Tulcea, în anii ’70-’80, apoi în calitate de agent de jucători.

La un moment dat, a fost şi preşedinte de club, la Berceni, dar şi oficial la Rapid, pentru o scurtă vreme.

Suferind de obezitate şi de alte probleme de sănătate, Dumitru Tudor a postat un mesaj pe Facebook, în momentul internării în spital, după ce a fost diagnosticat cu Covid-19: „După un an în care credeam că am scăpat de COVID, nenorocitul de «carcalac» m-a lovit. Să dea Dumnezeu să scap cât mai repede”.

N-a scăpat. Virusul a făcut ravagii în organismul său, ucigându-l în mai puțin de o lună.

Dumitru Tudor pe patul de spital

Este al doilea fost sportiv răpus de Covid-19 în această lună, în România. Cu 8 zile în urmă a murit fostul mare bascehtbalist Anton Netolitzchi, la 63 de ani.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

5 COMENTARII

 1. Dumnezeu să-l odihnească!

  Ni-l amintim din anii ’70 – ’80, când era jucător: nu „strălucit”/”de-Națională”, dar… foarte-util echipei sale de club!

  • În septembrie 2020, familia Tudor a mai fost încercată de o tragedie: Mirela, fiica fostului impresar, a murit în Franța, unde locuia de mai mulți ani.
   “Astăzi, am primit o veste cumplită! Scumpa mea fată, Mirela, a murit în Franța. De ce, Doamne, de ce nu m-ai luat pe mine?”, era anunțul sfâșietor al lui Dumitru Tudor.

  • Ca patron de echipă, după decembrie 1989 a preluat formaţia „Autobuzul” Bucureşti (fondată în 1953, ca echipă a clubului Uzinei de Autobuze București, actuala S.C. ROCAR!), care ulterior s-a numit „Rocar” şi a fost, la un moment dat, cedată lui Gigi Neţoiu.
   („Rocar” București a jucat în sezonul-fotbalistic 1999-2000 în… primul eșalon național! În 2009, s-a desființat.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.