Comisia Europeană anunță „măsuri imediate și decisive” împotriva României, după mutilarea Codurilor penale de către PSD-ALDE-UDMR

4
3714
Tăriceanu acuză "statul paralel" că vrea să-l scoată din viața politică și, când colo, el a încălcat în mod grosolan legea

Comisia Europeană are în vedere noi contramăsuri împotriva României, în urma relaxării legislaţiei anti-corupţie, a declarat marţi un purtător de cuvânt al executivului comunitar, citat de agenţia DPA.

Reacţia survine după votul dat săptămâna trecută în Parlamentul României pentru revizuirea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală, notează agenţia de presă.

La începutul lunii aprilie, Comisia Europeană a avertizat România asupra unor „măsuri imediate şi decisive” dacă Parlamentul de la București votează respectivele modificări. Și le-a votat.

Răspunzând marţi unei întrebări adresate de un jurnalist, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene a spus: „Dacă întrebarea dumneavoastră se referă la măsuri imediate şi decisive în cazul pe care l-aţi menţionat, răspunsul este «Da. Da, se va întâmpla»”.

El nu a menţionat însă în ce ar consta măsurile despre care a vorbit.

Potrivit agenţiei DPA, o posibilitate ar fi lansarea unei proceduri de infringement, a cărei etapă finală ar putea fi sesizarea de către Comisia Europeană a Curţii de Justiţie a UE.

O altă posibilitate ar fi activarea Articolului 7 din Tratat, măsură deja luată împotriva Ungariei şi a Poloniei. Activarea Articolului 7 poate implica suspendarea dreptului de vot al unui stat în Consiliul UE, dar cu condiţia ca toate celelalte state membre să fie de acord cu o asemenea sancţiune.

CITIȚI ȘI:

De Paște, Dragnea (patriot) mănâncă banane de Giurgiu, caracatiță de Teleorman și măsline de capră

4 COMENTARII

  1. Comisia Europeană este forul tutelar european care decide soarta statelor membre şi cum România nu face ce trebuie se pune pe scris scripturi şi condamnări. E drestul Europei să urecheze americanii de PMP românii de la USR şi evreii de la PNL, prin aceasta înțelegând noi sancțiuni împotriva lui une poporul român vinovat că are lunga guvernare la picioare a PSD şi Alde. Sigur Europa nu face altfel. Tot ca FMI 2010 şi 2011. Ştie Comisia Europeană că nu mai poate reveni la limanul promis de Biblie?

    Ca american blochez exporturile europene spre Washington DC. Definitiv. Să nu fie cu supărare dar ca Marines american atât mă duce capul. Dacă vine la putere în 2020 Alianța Mormonă „Mereu Dreptatea” şi veți da fonduri europene Alianței Mele voi bloca înregistrarea de firme cu capital european în cele 50 state ale USA.

    Am hemoroizi la creier. Mă fac eu bine.

    Al Morrell Development Qwest Base 2006

  2. Dragnea, Tariceanu si toti cei care au contribuit la mutilarea codurilor penale ar trebui condamnati la moarte. Numai astfel Romania va scapa de bestiile filo-ruse anti-UE si anti-NATO. Natiunea Romana merita mai mult!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here