CRIZA din Venezuela, minut cu minut. Primul rănit de glonţ. Putin intervine în favoarea dictatorului. Diaspora a strâns bani pentru a crea o armată de 5.000 de militari, care să-l înlăture pe Maduro cu sprijinul SUA

1
5288

Venezuela trăiește o revoluție în stradă. După eliberarea, marți dimineață, a liderului opoziției, Leopoldo López, opoziția față de regimul Maduro s-a aliat cu armata venezueleană în ceea ce ei au numit „Operațiunea Libertate”.

19.52. A apărut şi primul soldat rănit de un glonţ în înfruntarea dintre forţele militare fidele puterii de la Caracas şi manifestanţii opoziţiei, anunţă El Mundo, citând AFP.

19.45. Preşedintele rus Vladimir Putin a convocat Consiliul de Securitate de la Kremlin, pentru a-l sprijini pe dictatorul Nicolas Maduro în lupta sa cu Opoziţia având de partea ei poporul.

19.30
Fondatorul companiei de securitate privată BlackwaterErik Prince, cunoscut susținător al președintelui Donald Trump, a strâns fonduri din partea opoziției din Venezuela în exil și ai susținătorilor lui Trump pentru a crea o armată de 5.000 de militari gata să intervină în Venezuela, în sprijinul președintelui Juan Guaidó, în revolta sa de a-l răsturna de la putere pe Nicolás Maduro, potrivit Reuters.

19.28
Organizația Statelor Americane (OAS) a convocat o întâlnire extraordinară pentru a aborda situația din Venezuela, vinerea viitoare.

19.25
ONU cere tuturor părților să prevină violența în Venezuela, raportează Afp.

19.23
Lipsa unor noi afirmații în favoarea Parlamentului și insurgenților, crește îndoiala legată de… punctul de cotitură.

19.21
„Am vorbit cu aliații noștri din comunitatea internațională și să aibă un sprijin puternic pentru acest proces ireversibil de schimbare în țara noastră“, a declarat președintele ales din Venezuela, Juan Guaidó, nerecunoscut de dictatorul Maduro, care a declanşat în această dimineaţă Operaţiunea Libertate, alături de forţele armate care l-au abandonat pe Maduro.

CITIŢI ŞI:

Nebunul Venezuelei pierde teren. Leopoldo López, liderul Opoziţiei, eliberat din arest! „Momentul este acum! Începe faza finală a Operaţiunii Libertate”

VIDEO. Venezuela – REVOLUŢIA în direct. Armata trece de partea poporului, Rusia îi cere să-l apere pe dictatorul Maduro

1 COMENTARIU

  1. Am pozitronat pe Maduro şi pe Guaido. Armata mercenară la pământ.

    Putin sună pe Maduro. Nu mai răspunde…
    Trump sună pe Guaido. Pe baricade.

    Guaido trebuie să lupte cu mercenarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here