Colegiul Medicilor a iertat-o pe “doctorița-minune” care s-a lăudat că a vindecat 1.000 de bolnavi de Covid, pe când colegii ei din spitale îi ucid „cu oxigen”

1
427

Colegiul Medicilor Bihor nu i-a aplicat nicio sancțiune Flaviei Groșan, noua vedetă a mișcării conspiraționiste și a posturilor TV ale oligarhilor, prezentată drept “doctorița-minune” după ce s-a lăudat că ea a vindecat peste 1.000 de bolnavi de Covid, pe când colegii ei din spitale îi ucid.

Carmen Pantiș, președinta Colegiului Medicilor Bihor, s-a arătat luni, după audieri, deosebit de îngăduitoare și chiar empatică față de Groșan, pe care a lăudat-o, scrie Ebihoreanul.ro.

„A fost o discuţie amiabilă cu doamna doctor, în care dânsa şi-a exprimat dragostea faţă de pacienţi, empatia faţă de ei“

Carmen Pantiș, șefa Colegiului Medicilor Bihor, explicându-le jurnaliștilor că declarațiile Flaviei Groșan sunt grave, dar până la urmă ea e iubită de pacienți și a venit îmbrăcată elegant, deci nu s-a pus problema unei sancțiuni

Pneumologul Flavia Groșan ține capul de afiș al televiziunilor Antena 3 și România TV în ultimele zile, devenind starul și simbolul mișcării conspiraționiste pe care o alimentează cu afirmații deosebit de periculoase. Ea a pus la îndoială schemele de tratament aplicate în secțiile de terapie intensivă, și-a lăudat propriile metode și le-a dat sfaturi absurde bolnavilor aflați în stare gravă – să refuze oxigenul și medicația din spital.

Șefa Colegiului Medicilor Bihor a avut, în schimb, cuvinte de laudă la adresa conspiraționistei: “În concluzie, aceasta (dr. Flavia Groşan – n. red.) nu primeşte nicio sancţiune şi această autosesizare a Colegiului Medicilor s-a terminat azi. (…) A fost o discuţie amiabilă cu doamna doctor, în care dânsa şi-a exprimat dragostea faţă de pacienţi, empatia faţă de ei. Noi ştim că există o simpatie foarte mare în rândul tuturor pacienţilor pe care domnia sa i-a tratat. Am dorit să precizez că este vorba despre încălcarea articolelor 10 şi 22, din codul de deontoogie profesională, legat de denigrarea unor colegi şi de afirmarea în spaţiul public a succesului unor protocoale de tratament care nu au fost confirmate prin studii ştiinţifice“.

Șefa Colegiului Medicilor a confirmat: Flavia Groșan a tratat doar cazuri ușoare de Covid, iar pe cele grave le-a direcționat către spital

Jurnaliștii au sesizat “subțirimea” argumentelor prezentate de Carmen Pantiș și au întrebat-o dacă e suficientă simpatia pacienților pentru ca Flavia Groșan să scape nepedepsită pentru afirmațiile deosebit de grave pe care le-a făcut. Răspunsul, scrie Ebihoreanul.ro, a fost vag și neconvingător. în schimb, Carmen Pantiș a ținut să sublinieze, cu simpatie, că „doamna doctor a venit foarte elegantă, însoțită de un avocat, deși nu era cazul„.

Foarte important este însă că șefa Colegiului Medicilor a confirmat ceea ce a scris și Ziaristii.com în ultimele zile: așa-zisa “performanță” a Flaviei Groșan, care s-a lăudat că ea vindecă pacienții cu tratamente blânde, fără medicamente puternice, este o impostură. Nu se poate verifica dacă și câți pacienți a vindecat Flavia Groșan, în schimb, a spus doctorița Carmen Pantiș, e clar că „doctorița-minune” a tratat doar cazuri ușoare. În fața Comisiei de Etică și Deontologie, Flavia Groșan a confirmat că ea direcționează spre spital cazurile grave.

De aici și “nemaipomenita” sa eficiență: pe cei ușor răciți îi „salvează” cu două ceaiuri, un paracetamol și un antibiotic, iar pe cei aflați în stare gravă îi trimite să-i salveze de-adevărat alți colegi. Pe care, apoi, la România TV și Antena 3, îi acuză că ucid pacienții dându-le tratamente inadecvate!

În final, Colegiul Medicilor “a rugat-o” pe conspiraționistă să fie “mai cumpătată” în declarații. Doctorița Carmen Pantiș spune că “speră” ca Flavia Groșan să-și retragă singură sfaturile adresate pacienților de a nu se interna în spitale pentru că protocoalele medicale sunt greșite și îi omoară.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. „Colegiul-Medicilor” din România este o… GLUMĂ-PROASTĂ!!!

    Ceee…, (ÎNCĂ MAI) e cineva care NU știe acest ADEVĂR (!), după DECENII-ÎNTREGI deee… BĂTAIE-de-JOC la adresa PACIENȚILOR, din partea acestui organism… PAVĂZĂ/SCUT-pentru-toți-MEDICII-NEPROFESIONIȘTI-și-NECINSTIȚI???!!!!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here