miercuri, mai 1, 2024
AcasăNewsVeste cumplită: Iulia Marin, una dintre cele mai talentate jurnaliste din România,...

Veste cumplită: Iulia Marin, una dintre cele mai talentate jurnaliste din România, a murit la 32 de ani. Se lupta de mai mult timp cu depresia

-

O veste cumplită a șocat lumea presei din România în dimineața zilei de miercuri, 19 aprilie: Iulia Marin, una dintre cele mai talentate jurnaliste din țara noastră, a murit marți, la doar 32 de ani. Autoare a numeroase articole, investigații și anchete memorabile, Iulia se lupta de mai mulți ani cu o depresie foarte severă.

Iulia Marin a lucrat de-a lungul timpului la „Adevărul“, „Gândul“, „PressOne“, „Recorder“, „Gândul“ și, începând din martie 2020, la „Libertatea“.

A lăsat în urmă, în scurta sa carieră, subiecte absolut memorabile, scrise cu un talent inegalabil. În 2015 a publicat, în „PressOne“, ancheta care dezvăluia cine a fost „Femeia în rochie albastră“, din celebra poză de la mineriada din 13-15 iunie 1990 – cercetătoarea Izabela Odor, înconjurată de ortaci și agresată în 14 iunie.

La „Recorder“ a făcut reportaje remarcabile de la mitingurile electorale, prezentând „Paradisul roșu de la Căcâna“, „Nimicul în variantă galbenă“ și „Reportaj de la primul miting USR PLUS: «Mama voastră de visători…»“.

- Advertisement -

În ultimii 3 ani, anchetele Iuliei Marin au apărut în „Libertatea“, unde a scris despre fraudele comise sub pretextul achizițiilor din pandemie, despre sistemul de vaccinare paralel pentru „lucrătorii esențiali“ din instituțiile de forță, dar și despre războiul din Ucraina.

În ultimele luni, problemele de sănătate s-au îndesit. Iulia Marin a scris pe contul său de Facebook, cu un curaj extraordinar, despre suferințele prin care trecea din cauza depresiei declanșate la moartea mamei ei. Despre cum a încercat să ignore simptomele, cum totul s-a agravat și a degenerat într-o boală psihică teribilă, despre tentativele de sinucidere și despre tratamentele încercate – toate, fără rezultat.

Colegii de la „Libertatea“ au scris că Iulia Marin a fost găsită fără viață de polițiști marți, 18 aprilie, în apartamentul unde locuia.

- Advertisement -

Ultimul mesaj scris de Iulia pe contul său de Facebook datează din 10 aprilie și arată drama prin care trecea această fată.

Ultimul text al Iuliei Marin

„Număr, uneori, pe degete zilele «bune». Zilele în care mă simt bine, lucrez bine, sunt bine. Pe site-urile pe care le citesc, forumuri cu privire la tot felul de pastile, oamenii scriu: «Nu renunțați, veți găsi antidepresivul potrivit».

E greu și să nu renunți. Al cincilea – sau al șaselea? – antidepresiv în mai puțin de patru ani vine la pachet cu speranțe noi și, până acum, zero efecte adverse.

Dar stau și mă întreb dacă nu cumva mă pregătesc pentru o nouă dezamăgire, vreun efect placebo, cine mai știe?

Stau și mă gândesc ce bizar e că viața mea toată depinde de câteva zeci de miligrame dintr-o substanță de care abia am auzit. Și, când zic că viața mea toată, nu e nicio exagerare.

Am ajuns în punctul în care îmi e rușine să mai vorbesc despre depresie sau s-o invoc, în punctul în care nu mai înțeleg ce e în neregulă de nu mai pot funcționa. «Ca înainte», îmi șoptește creierul meu. Sau măcar ca într-o zi oarecare, dintr-un trecut care se tot îndepărtează.

Am ajuns să urăsc însuși termenul de «depresie». Îl reneg adesea, mă mint singură, ascult muzică, fac orice ca să schimb această stare. Și ea nu se schimbă decât foarte rar.

«Nu renunțați, antidepresivul ăsta mi-a schimbat viața», a scris cineva despre substanța pe care o iau acum, de câteva zile.

Aștept, aștept de patru ani să am din nou pasiune pentru ceva. Să nu simt greutate, orice aș face. O greutate atât de dificil de descris în cuvinte.

«Îți va plăcea pastila asta, ajuta și la concentrare, e și pe anxietate», mi-a spus medicul meu.

Îmi doresc să-mi placă. Să mă «ajute». Să mă trezesc zâmbind, ca «înainte». Să pun puțină pasiune în ce fac, măcar puțină. Măcar din când în când, să nu mă mai ascund în spatele unei stări care nu vrea să plece.

Nu vrea, și pace.

«Nu renunțați, pastila asta mi-a redat plăcerea de a trăi».

Citesc toate forumurile, în timpul meu liber, și vreau să le cred. Să cred că există din nou plăcere, fie și dintr-o pastilă.

Dar, la naiba cu toate astea, azi a fost o zi bună, placebo sau nu.“

Dumnezeu să te odihnească în pace, Iulia!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* PSD „prelungește“ Revoluția cu 3 zile ca să-l salveze pe Ciolacu! Impostorul vrea certificat de luptător cu rol determinant, deși în Buzău n-a existat fenomen revoluționar în 1989

* Ce șarlatanie! După modelul „Vadim – omul anului în lume”, ex-PRM-ista Olguța Vasilescu a cumpărat cu 22.900 de euro, din bani publici, titlul de „cea mai căutată destinație de Paște din Europa” pentru Craiova, de la un SRL belgian!

* Oamenii Rusiei în Biserică: Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei le-a transmis enoriașilor mesajul Patriarhului Kirill, anunțându-i că se vrea „o resetare a lumii“, iar „stăpânitorii Pământului“ au provocat războiul din Ucraina

* „Venerarea științei, tehnologiei și progresului este noul păgânism. Biserica Ortodoxă Rusă i se va opune activ!“ – Patriarhul Kirill, în predica de Paște

* După țeapa de miliarde de la Euroins, șefii ASF și-au făcut cadouri de Paște de 6.000 de euro. Vinuri fine franțuzești, ciocolată și foie gras, ca să aibă Sărbători fericite

România a plătit în 2022 peste un miliard de lei pentru pensiile speciale ale magistraților. Pensia medie a acestora este de 21.000 de lei, din care doar 1.400 de lei din contribuție, restul fiind subvenție

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -