Ciutacu-RTV, a doua seară de linșaj mediatic pestilențial. Folosește dispariția jurnalistei Iulia Marin pentru atacuri la „Libertatea”, Tolontan și persoanele cu tulburări psihice

8
1128
Studioul RTV, în seara de joi, 20 aprilie. De la stânga la dreapta: Bogdan Chirieac, col. (r) Tudor Păcuraru, Victor Ciutacu, Răzvan Savaliuc

România TV, postul de televiziune al oligarhului fugar Sebastian Ghiță, a organizat joi, pentru a doua seară consecutiv, un linșaj mediatic oribil, folosindu-se de moartea jurnalistei Iulia Marin pentru a lansa atacuri la publicația „Libertatea”, la directorul editorial Cătălin Tolontan, la trustul elvețian Ringier și la persoanele cu tulburări psihice.

Victor Ciutacu și invitații săi au transformat tragedia unui om într-un spectacol sinistru, pentru a se răfui cu jurnaliști care au îndrăznit de-a lungul timpului să scrie despre mafie, despre politicienii corupți și despre jefuirea banilor publici. Sebastian Ghiță, oligarh protejat de SRI și de guvernarea pro-rusă din Serbia, este unul din marii beneficiari ai afacerilor cu statul, monopolizând mulți ani contractele legate de informatizare.

Tragedia Iuliei Marin (32 de ani), care s-a luptat mai mulți ani cu o tulburare psihică declanșată de moartea mamei ei, a fost transformată de Victor Ciutacu (moderator), Bogdan Chireac (patron la DcNews.ro), Răzvan Savaliuc (șef la imunda Luju.ro) și alți invitați într-un recital de mizerii pur și simplu insuportabil.

Aceștia au călcat în picioare demnitatea victimei, făcând ample comentarii despre diagnosticele acesteia, au citat din postările pe Facebook în care Iulia Marin povestea calvarul prin care trecea și au făcut remarci dezgustătoare, care lezează demnitatea persoanelor cu tulburări psihice.

RTV a promovat intens emisiunea lui Ciutacu, pentru ca linșajul să aibă efect maxim

Mesajul subînțeles din emisiunea lui Ciutacu: persoanele cu tulburări psihice trebuie excluse și marginalizate în societate, concediate de la locul de muncă și evitate

Răzvan Savaliuc, patron la Luju.ro, oficina imarilor nfractori și a celor care atacă independența justiției, a spus textual că el n-ar angaja persoane cu probleme psihice.

Pensionarul special Tudor Păcuraru, fost colonel SRI, prezent în studio, a dat verdictul: „Prima vină o poartă șeful direct (…) Aveam o colegă bolnavă de schizofrenie și eram cu toții cu ochii pe ea ca pe butelie, ca să nu pățim ceva”.

Explicația acestor atacuri fără precedent, de o josnicie inimaginabilă, e simplă: oamenii lui Sebastian Ghiță caută, lovind în primul rând într-o persoană care nu se mai poate apăra, să discrediteze numeroasele anchete ale Iuliei Marin, dar și publicația „Libertatea”, împreună cu directorul editorial Cătălin Tolontan, pentru că au îndrăznit să scrie despre afacerile mafiei transpartinice care sufocă România.

Victor Ciutacu și invitații săi au insinuat că șefii de la „Libertatea” ar fi trebuit s-o dea afară pe Iulia Marin când au descoperit că suferă de depresie, că publicația s-a folosit de ea și că a fost transformată în „experiment de presă”.

Aceste afirmații au adus grave prejudicii nu doar trustului Ringier, publicației „Libertatea” și celor care lucrează acolo – acuzați tocmai pentru că au fost oameni până la capăt și și-au sprijinit o colegă –, dar și tuturor persoanelor cu afecțiuni psihice, pe care România TV le vrea persecutate și discriminate, îndeamnându-i pe români să le excludă din societate.

Pentru mult mai puțin de atât – acuzația nefondată lansată către o firmă că ar fi trucat alegerile din 2020 –, postul de televiziune american Fox News a fost obligat zilele trecute să plătească despăgubiri de 787,5 milioane de dolari.

În țările civilizate, în Occident, o asemenea emisiune precum cea de la România TV nu ar fi, pur și simplu, posibilă. Persoanele cu probleme de sănătate, de orice natură ar fi ele, sunt ajutate să se integreze, să-și păstreze slujba, să se trateze și să continue să ducă o viață pe cât posibil normală.

Pe ecran au defilat titluri tendențioase

„Ne acuză pe noi de derapaj, pentru că ne-am permis să ne întrebăm aseară, într-o dezbatere, dacă e normal ca un om bolnav psihic, cu grave tulburări comportamentale, să presteze la vedere în presă”

Iată câteva dintre abjecțiile spuse joi seara în studioul postului România TV, care, în pofida tuturor mizeriilor comise de-a lungul timpului, continuă să emită, protejat de clasa politică și de serviciile secrete.

* „Promovează cu cinism scriiturile unei fete grav afectată psihic.”

* „Schizofrenia de care suferea (…) nu era un secret pentru nimeni, cu atât mai puțin pentru șefii ei direcți. (…) Nu erau un secret nici nopțile petrecute la spital.”

* „Și tot ei, purii și revoltații au publicat („Libertatea” – n. red.), cunoscându-i starea și diagnosticul, ba chiar pe post de editorial, delirul ei din salonul cu oameni cu discernământ îndoielnic, expunând-o judecății nedrepte a semenilor și punându-i eticheta de «rătăcită» promovată ca experiment de presă.”

* „Și tot ei storc azi lacrimi de emoție cititorilor, continuând să-și prezinte fosta angajată ca pe un soi de bizarerie talentată.”

* „Cei care au uitat de ea în casă înaintea Paștelui (…) ne acuză pe noi de derapaj, pentru că ne-am permis să ne întrebăm aseară, într-o dezbatere, dacă e normal ca un om bolnav psihic, cu grave tulburări comportamentale, să presteze la vedere în presă.”

* „Continuăm să întrebăm dacă după fiecare încercare ratată de suicid Iulia Marin a fost testată psihologic și dacă a fost declarată aptă să presteze o activitate cu o încărcătură emoțională majoră și impact public colosal. Și vom continua să întrebăm.”

* „Într-o lume normală, după copleșitoarea tragedie din propria ogradă, nici măcar un singur om din conducerea marelui trust elvețian de presă din România și Bulgaria nu ar mai avea ce căuta în meseria asta, iar controalele psihiatrice ar fi devenit obligatorii pentru salariații din presă, nu doar la ieșirea din spitalul de psihiatrie, ci chiar de la angajare.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Panică la Guvern: salariile bugetarilor îngheață de la 1 mai! „Încasările la buget pe primele două luni au fost de 7 ori mai mici decât în 2022” – profesorul Păun

* Nicușor Dan a reușit să facă Bucureștiul mai credibil financiar decât România! Agenția Fitch a acordat rating A orașului și remarcă „planul de investiții ambițios“

* De ce trebuie închise haznalele TV: Ciutacu a speculat oribil tragica dispariție a jurnalistei Iulia Marin, la postul oligarhului fugar Sebastian Ghiță

* Impostura cinică a unui comunist din PSD: cum a pus Petre Daea să se verse o basculantă de gunoi în Pădurea Băneasa, ca să-l filmeze televiziunile că face ecologizare

* PSD „prelungește“ Revoluția cu 3 zile ca să-l salveze pe Ciolacu! Impostorul vrea certificat de luptător cu rol determinant, deși în Buzău n-a existat fenomen revoluționar în 1989

* Ce șarlatanie! După modelul „Vadim – omul anului în lume”, ex-PRM-ista Olguța Vasilescu a cumpărat cu 22.900 de euro, din bani publici, titlul de „cea mai căutată destinație de Paște din Europa” pentru Craiova, de la un SRL belgian!

* Oamenii Rusiei în Biserică: Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei le-a transmis enoriașilor mesajul Patriarhului Kirill, anunțându-i că se vrea „o resetare a lumii“, iar „stăpânitorii Pământului“ au provocat războiul din Ucraina

* „Venerarea științei, tehnologiei și progresului este noul păgânism. Biserica Ortodoxă Rusă i se va opune activ!“ – Patriarhul Kirill, în predica de Paște

România a plătit în 2022 peste un miliard de lei pentru pensiile speciale ale magistraților. Pensia medie a acestora este de 21.000 de lei, din care doar 1.400 de lei din contribuție, restul fiind subvenție

8 COMENTARII

 1. Si totusi, cata minte iti trebuie ca sa-ti bati joc de persoanele bolnave psihic? De cate facultati mintale ai nevoie ca sa indemni la marginalizarea unor oameni deja marginalizati? Cat de sanatos la creierii capului poti fi ca sa imprastii ideea ca nu trebuie sa ai incredere in oamenii astia, in munca lor si sa-i inlaturi ca angajator dintr-un colectiv de oameni?
  In final, chiar ma intreb cine-i mai sanatos la minte: Ciutacul netrebnicul sau Iulia Marin care a murit? Ce mai inseamna mintea umana si ticalosia sufletului!

 2. Urât! Nu stiu de ce nu intervine CNA. Dupa cum nu stiu cum site-uri mizerabile ca Hot News sunt lasate sa face reclama nociva zi de zi ca sa isi ia soldele de „jurnalisti” ratati

 3. Asemenea emisiuni au devenit obisnuite la acel post tv, dar nu numai.
  La aceste golanii participa, contribuind activ o multime de obisnuiti ai postului iar altii, invitati mai noi, se complac. Si cati ca ei!
  Si cand te mai uiti si la ce se mai intampla in tara, ajungi la concluzia cumplita ca Romania a devenit o tara putreda, stricata.
  Cum am ajuns in asemenea hal?

 4. Ciutacu este un individ slinos care si-a facut ucenicia la dosul sulfuros al Varanului. Pana la varsta de 52 de ani a facut un jurnalism mediocru, mizand pe faptul ca este tare in clanta si ce smecher este el. A mancat o pane, dar si cacat cu polonicul. Singura sa calitate, latrau, nesimtit, in rest are un bagaj cultural-artistic spre deloc. Intr-o emisiune cand si-ai iesit din minti i-au dat bale la gura, semn ca omul are probleme la bosnan grave. Culmea, astazi, acelasi balos vine si cere discriminarea unor oamenii bolnavi. In conditiile in care el insusi este bolnav mintal, scapat de la Sapoca. Daca nici de data asta nu se lasa cu sanctiunea inchiderii emisiei pentru o saptamana sau a inchiderii postului, cum ar fi firesc, este clar ca mizeria asta, cocina asta, haznaua asta, este ciub de interese ale puterii. Toate firmele de cablu ar trebui sa scoata putoarea din grila. Doar asa societatea va evolua in bine dupa ce scapa de cei care dau cu cacat in ventilator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here