În timp ce Ciolacu îl susținea pe pionul KGB în Moldova, Macron îi trimitea Maiei Sandu un mesaj în limba română

3
2626
Două imagini cât o mie de cuvinte. În stânga, Macron și Maia Sandu. În dreapta, liderii PSD Dîncu și Ciolacu lângă Ion Ceban, omul Moscovei la Chișinău

Inadecvarea unora dintre actualii conducători ai statului român a fost cum nu se poate mai bine scoasă în evidență în ultimele zile. În timp ce Marcel Ciolacu, președintele PSD și al treilea om în România, s-a dus la Chișinău să se vadă cu „noua speranță a Moscovei”, Ion Ceban, și să lanseze critici către Guvernul pro-european al Maiei Sandu, președintele francez Emmanuel Macron se întâlnea cu aceasta din urmă și-i adresa un mesaj de susținere și apreciere în limba română!

Emmanuel Macron a scris marți, pe contul său oficial de Facebook: „Dragă Maia, eforturile curajoase și ambițioase pe care le depuneți în Moldova le faceți pentru țara dumneavoastră, dar și pentru Europa. Puteți conta pe susținerea Franței”.

În zilele precedente, Emmanuel Macron se văzuse cu Maia Sandu în cadrul reuniunii Platformei de Sprijin pentru Moldova, care s-a ținut la Paris, fiind organizată în comun de România, Franța și Germania. La conferință, cele 3 țări au anunțat că vor oferi un nou sprijin pentru Moldova care se confruntă cu grave probleme în special în sectorul energiei din cauza rușilor. Aceștia au redus unilateral și fără să anunțe livrările de gaze către moldoveni, iar atacurile sistematice prin care Rusia a distrus infrastructura de electricitate a Ucrainei au dus la sincope în aprovizionarea țării de peste Prut.

Mesaje haotice transmise de România la cel mai înalt nivel. Ministrul de Externe anunță sprijin pentru Guvernul pro-european al Maiei Sandu, iar al treilea om în stat se vede cu pionul FSB și critică puterea de la Chișinău la congresul oligarhului fugar Plahotniuc!

Comportamentul României este de-a dreptul haotic și contradictoriu în aceste momente. Pe de o parte, Bogdan Aurescu (ministrul de Externe) a anunțat un ajutor direct de 10 milioane de euro transferat în octombrie și livrări de curent electric după ce acesta n-a mai venit dinspre Ucraina și Transnistria. De asemenea, România livrează Moldovei și 130.000 de metri cubi de lemn de foc, dar și finanțarea cu 100 de milioane de euro, pe proiecte în educație și servicii, în cadrul Acordului e asistență nerambursabilă.

Acestor măsuri salutare li se opune comportamentul lui Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților și viitorul premier al României. Acesta a mers duminică la Chișinău și s-a întâlnit cu Ion Ceban, primarul Chișinăului, al cărui partid e finanțat de Moscova. Ion Ceban însuși a fost consiliat, în campania electorală, de agenți ai FSB (fostul KGB)! Pentru ca să fie și mai clar de ce parte se situează PSD în Moldova, Ciolacu a fost însoțit la întâlnire de strategul partidului, fostul ministru al Apărării, Vasile Dîncu. Acesta a fost silit să demisioneze după ce a cerut public ca Ucraina să cedeze teritorii pentru a încheia pace cu Rusia.

Ciolacu nu s-a oprit aici. El s-a dus la congresul Partidului Democrat, care e controlat de oligarhul fugar Vladimir Plahotniuc! De la tribuna acestui eveniment, liderul PSD s-a lansat în atacuri la adresa Guvernului partidului PAS, al Maiei Sandu. Ciolacu a folosit retorica pe care o utilizează la București contra USR, spunând că se va vedea repede că „oamenii noi” nu sunt ceea ce par și că nu reprezintă o soluție pentru Moldova.

Vizita conducătorilor PSD la Chișinău a picat într-un moment în care, de săptămâni bune, oligarhii corupți și Rusia și-au dat mâna într-o campanie furibundă de răsturnare a actualei conduceri a țării, pentru a reorienta Moldova către Moscova.

În timp ce Ciolacu făcea această călătorie uluitoare, Emmanuel Macron anunța un ajutor internațional suplimentar de 100 de milioane de euro pentru Moldova. Annalena Baerbock, ministrul de Externe al Germaniei, a promis un ajutor suplimentar de 32,3 milioane de dolari.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* O rușine națională: Ilie Năstase. Infractor, agresor, recidivist, mitocan. Spune că pleacă din țara care nu-l merită, dar care l-a făcut general și senator prin impostură. Șantajează, minte și înjură ca un birjar

* Regimul Iohannis-PSD e plesnit de Comisia Europeană: pensiile militarilor sunt pensii speciale și trebuie reformate până la sfârșitul anului!

* Ciucă și Ciolacu, prinși cu o mare minciună: nici n-au negociat cu Comisia Europeană creșterea pragului de 9,4% din PIB pentru pensii!

* STENOGRAME. Circ și revoltă anti-Ciucă la ședința conducerii PNL pe tema pensiilor: „Ce sunt, papagal?”. Au promis creșteri de 15%, premierul Ciucă le mărește cu doar 6,2% pentru că așa i-a zis „Marcel”

* Statele UE caută soluții să ajute și corupta Românie să intre în Spațiul Schengen: se discută formarea unei comisii de monitorizare după modelul MCV

Cristoiu a descoperit cine-l susține pe Zelenski: „femei nemăritate sau divorțate, care speră ca el să divorțeze și să se însoare cu ele”. De Putin „nu le place pentru că-i bătrân”

VIDEO. Frăția putinistă dintre Radu Moraru și Diana Șoșoacă trece la un nou nivel: cei doi cântă și dansează ca doi îndrăgostiți! 145 de secunde penibile, 20 de poze caraghioase

* Ucraina a eliberat deja 55% din teritoriul ocupat de Rusia după 24 februarie. „Îi vom bate până la capăt cu pietre, lopeți, praștii, vom lupta până când îi vom termina pe ultimii nenorociți și îi vom da afară de pe pământul nostru”

* Putin și-a șocat acoliții: „Este timpul să zguduim NATO”, pentru a stopa înarmarea Ucrainei!

* Un scandal amoros schimbă delegația TVR pentru Campionatul Mondial de fotbal din Qatar. Olaianos, înlocuit de Bocanaciu

3 COMENTARII

  1. Miercuri, pe ordinea de zi a Comisiei de administrație a Camerei Deputaților, se află un proiect pentru creșterea pensiilor speciale ale funcționarilor parlamentari, inițiat de foștii parlamentari Florin Iordache, Eugen Nicolicea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.