sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăSportMondialul din Qatar devine distopie: Angliei, Țării Galilor, Belgiei, Danemarcei, Germaniei și...

Mondialul din Qatar devine distopie: Angliei, Țării Galilor, Belgiei, Danemarcei, Germaniei și Olandei li s-a interzis să poarte banderole anti-discriminare. Belgienilor li s-a interzis cuvântul „LOVE” pe tricouri”

-

Cupa Mondială la fotbal din Qatar tinde să se transforme în distopie pe măsură ce FIFA se execută în fața pretențiilor emise de șeicii-gazdă și limitează tot mai mult dreptul la liberă exprimare al naționalelor participante. Qatar, țară care a obținut dreptul de a organiza turneul mituind votanții – conform acuzațiilor oficiale –, este unul din cele mai represive state ale lumii, în care se practică încă sclavia: 15% din populație, reprezentând cetățenii Qatarului, îi exploatează pe restul de 85%, care sunt imigranți.

FIFA a cerut naționalei Belgiei – care debutează la Cupa Mondială miercuri – să elimine de pe gulerul tricoului cuvântul „LOVE” („Dragoste”), scrie ESPN.com. Sursele au declarat pentru site-ul american că FIFA nici măcar n-a vrut să audă de negocieri, refuzând orice discuție pe această temă cu federația de la Bruxelles! Deocamdată, belgienii nu s-au hotărât dacă acceptă ordinul sau vor sfida FIFA.

FIFA a amenințat că jucătorii care poartă banderole multicolore vor primi cartonaș galben

Este doar ultimul din șirul de abuzuri pe care forul internațional le-a comis la ordinul șeicilor din țara gazdă. Anglia, Țara Galilor, Belgia, Danemarca, Germania și Olanda au fost amenințate că, dacă jucătorii lor vor purta banderolele multicolore antidiscriminare „OneLove” („O singură dragoste”), căpitanii de echipe vor primi cartonașul galben de la arbitri!

Cele 6 federații au anunțat că sunt dispuse chiar să plătească amendă pentru ca jucătorii să folosească banderolele respective, dar au renunțat când FIFA le-a răspuns că fotbaliștii vor fi sancționați.

- Advertisement -

Absurdul întregii situații stă în faptul că inscripția „LOVE” de pe tricoul belgienilor n-are nicio legătură cu inițiativa „ONELOVE” de pe banderole!

În fapt, FIFA și regimul represiv din Qatar au intrat peste o relație comercială a federației belgiene. Aceasta a semnat, în luna iunie a acestui an, un contract cu organizatorii Tomorrowland, celebrul festival de muzică electronică din Boom (Flandra). Tomorrowland se organizează din 2005 și este cel mai mare festival din lume. În cadrul colaborării, federația belgiană a dorit să inscripționeze un tricou pe care să adauge cuvântul „LOVE” pe guler. Respectivele articole de îmbrăcăminte sunt deja la vânzare de luni bune și au avut un succes comercial printre fani.

Ordinul FIFA ar presupune și că Adidas, sponsorul Belgiei, ar trebui să facă un nou set de tricouri și să-l trimită în Qatar în doar 48 de ore, deoarece interdicția a fost comunicată luni, iar miercuri are loc primul meci!

- Advertisement -

Sindicatul jucătorilor FIFPRO a protestat deja față de presiunile și amenințările FIFA: „Jucătorii trebuie să aibă dreptul de a-și exprima sprijinul față de drepturile omului în teren și în afara lui, iar noi îi vom susține pe cei care își vor folosi propriile platforme pentru a face asta. Insistăm să spunem că steagul curcubeului nu e o declarație politică, ci o susținere a egalității și, prin urmare, a drepturilor omului”.

Toate aceste măsuri aruncă în derizoriu pretențiile FIFA că este o organizație care apără și încurajează drepturile omului, respectul, fair-play-ul etc.

O țară cu legi medievale, în care drepturile omului sunt o glumă

În Qatar există nenumărate restricții și discriminări. Steagul curcubeului e asociat cu comunitățile minorităților sexuale, iar în țara arabă homosexualii sunt pedepsiți. De asemenea, femeile au mult mai puține drepturi decât bărbații. Cei care nu au cetățenia qatareză sunt considerați oameni de mâna a doua.

Organizațiile pentru drepturile omului au semnalat grave abuzuri, iar pe parcursul construirii stadioanelor s-a folosit mână de lucru ieftină adusă din țări asiatice precum Bangladesh, Pakistan și India. Muncitorii au lucrat în condiții foarte grele și nesigure, s-au produs numeroase accidente.

Femeile le aparțin bărbaților, conform practicilor qatareze. Acestea trebuie să ceară voie stăpânului casei ca să se mărite, să meargă la școală, să lucreze sau să călătorească. De asemenea, sistemul discriminatoriu le refuză femeilor autoritatea de a acționa în calitate de tutore principal al copiilor lor, chiar și atunci când sunt divorțate și au custodia legală. Aceste restricții încalcă până și Constituția Qatarului și dreptul internațional.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* O rușine națională: Ilie Năstase. Infractor, agresor, recidivist, mitocan. Spune că pleacă din țara care nu-l merită, dar care l-a făcut general și senator prin impostură. Șantajează, minte și înjură ca un birjar

* Regimul Iohannis-PSD e plesnit de Comisia Europeană: pensiile militarilor sunt pensii speciale și trebuie reformate până la sfârșitul anului!

* Ciucă și Ciolacu, prinși cu o mare minciună: nici n-au negociat cu Comisia Europeană creșterea pragului de 9,4% din PIB pentru pensii!

* STENOGRAME. Circ și revoltă anti-Ciucă la ședința conducerii PNL pe tema pensiilor: „Ce sunt, papagal?”. Au promis creșteri de 15%, premierul Ciucă le mărește cu doar 6,2% pentru că așa i-a zis „Marcel”

* Statele UE caută soluții să ajute și corupta Românie să intre în Spațiul Schengen: se discută formarea unei comisii de monitorizare după modelul MCV

Cristoiu a descoperit cine-l susține pe Zelenski: „femei nemăritate sau divorțate, care speră ca el să divorțeze și să se însoare cu ele”. De Putin „nu le place pentru că-i bătrân”

VIDEO. Frăția putinistă dintre Radu Moraru și Diana Șoșoacă trece la un nou nivel: cei doi cântă și dansează ca doi îndrăgostiți! 145 de secunde penibile, 20 de poze caraghioase

* Ucraina a eliberat deja 55% din teritoriul ocupat de Rusia după 24 februarie. „Îi vom bate până la capăt cu pietre, lopeți, praștii, vom lupta până când îi vom termina pe ultimii nenorociți și îi vom da afară de pe pământul nostru”

* Putin și-a șocat acoliții: „Este timpul să zguduim NATO”, pentru a stopa înarmarea Ucrainei!

* Un scandal amoros schimbă delegația TVR pentru Campionatul Mondial de fotbal din Qatar. Olaianos, înlocuit de Bocanaciu

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -