Ciucă și Ciolacu, prinși cu o mare minciună: nici n-au negociat cu Comisia Europeană creșterea pragului de 9,4% din PIB pentru pensii!

3
2858
Ciucă și Ciolacu s-au invitat reciproc un an să facă reforma pensiilor speciale

Comisia Europeană se așteaptă ca România să-și respecte angajamentele din PNRR în ceea ce privește reforma pensiilor. Nu se pune problema ca plafonul de 9,4% din PIB pentru pensii – care oricum nu este atins nici în momentul de față – să fie înlocuit, sună un răspuns oficial de la Bruxelles trimis publicației G4Media.ro. Afirmațiile Comisiei Europene vin în totală contradicție cu ceea ce susțin premierul Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, președintele PSD, care s-au lăudat că au negociat ei la Bruxelles schimbări în reformele cerute de PNRR și eliminarea plafonului din PIB pentru pensii.

Aceasta este una din cele mai grosolane minciuni pe care Guvernul PSD-PNL le-a servit-o, în 2022, pensionarilor din România. Timp de un an, oamenilor li s-a spus mai întâi că au pensii mici pentru că așa a negociat USR pentru PNRR, să fie doar 9,4% din PIB alocat acestui sector. Apoi s-a aflat că Guvernul PSD-PNL alocă, de fapt, cu mult sub 9,4% din PIB pensiilor, și că reforma negociată cu Comisia Europeană le-ar permite guvernanților să mărească fiecare pensie, chiar de mâine, cu 27%. Cu toate acestea, mai ales PSD a țipat – folosindu-se de televiziunile pe care le controlează cu ajutorul banilor publici – în continuare că trebuie desființat plafonul de 9,4%.

Apoi, Ciucă și Ciolacu au mers separat la Bruxelles, iar când s-au întors au declarat că au negociat personal cu Comisia Europeană înlocuirea acestui prag cu alte criterii.

Numai că, acum, Comisia Europeană spune că nici nu se pune problema de așa ceva.
Potrivit Bruxelles-ului, obiectivul noii legislații, conform PNRR, este „menținerea stabilă pe termen lung (2022-2070) a cheltuielilor publice brute totale cu pensiile (inclusiv toate sistemele publice de pensii existente) la 9,4% din PIB, inclusiv un mecanism de frânare în cazul în care plafonul de cheltuieli este depășit. Ne așteptăm ca România să continue să lucreze la implementarea acestei reforme, pe care o vom evalua în contextul viitoarelor cereri de plată ale României“.

Tema este însă, oricum, una falsă. Guvernul PSD-PNL nu doar că n-are de gând să aloce 9,4% din PIB pentru salarii, dar procentul va continua să scadă. În contextul inflației galopante, Ciucă și Ciolacu au discutat ca, de la 1 ianuarie 2023, să mărească pensiile cu doar 6,4%! Asta, deși inițial PSD promisese 10%, iar Iohannis avansase chiar varianta de 15%.

În ambele cazuri, creșterea promisă nu acoperea nici pe departe inflația – asta însemna că, în termeni reali, pensiile scădeau comparativ cu puterea de cumpărare de acum un an, de exemplu.

Însă noul procent propus de Ciolacu și acceptat de Ciucă, de 6,4%, este o adevărată bătaie de joc. În ședința conducerii PNL, vestea dată de Ciucă a stârnit revoltă. Liberalii s-au simțit umiliți, întrebându-se cum vor mai ieși să declare ceva când, după două luni în care au promis 15%, vor trebui să spună că, de fapt, pensiile cresc cu doar, 6,4%.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* STENOGRAME. Circ și revoltă anti-Ciucă la ședința conducerii PNL pe tema pensiilor: „Ce sunt, papagal?”. Au promis creșteri de 15%, premierul Ciucă le mărește cu doar 6,2% pentru că așa i-a zis „Marcel”

* Statele UE caută soluții să ajute și corupta Românie să intre în Spațiul Schengen: se discută formarea unei comisii de monitorizare după modelul MCV

* „Guvernul Ciolacu-Ciucă bombardează infrastructura energetică a Bucureştiului şi a Timişoarei exact cum face Putin cu Ucraina, ca să le «denazifice» de primarii lor“

Rechizitoriul Tel Drum: Bogdan Chireac și Radu Tudor (Antena 3) erau plătiți de gruparea infracțională a lui Liviu Dragnea

Cristoiu a descoperit cine-l susține pe Zelenski: „femei nemăritate sau divorțate, care speră ca el să divorțeze și să se însoare cu ele”. De Putin „nu le place pentru că-i bătrân”

VIDEO. Frăția putinistă dintre Radu Moraru și Diana Șoșoacă trece la un nou nivel: cei doi cântă și dansează ca doi îndrăgostiți! 145 de secunde penibile, 20 de poze caraghioase

* A început demolarea infrastructurii rusești în sudul și estul Ucrainei. Cartierul general al Armatei putiniste din Melitopol și alte două depozite de rachete au fost distruse

Generalul Ben Hodges: „Putin va pierde bătălia decisivă pentru Crimeea la vară. Iar până la sfârșitul lui 2023 va pierde și bătălia internă pentru Kremlin”

Înfrângerea care scapă lumea de pericolul Trump: republicanii pierd Senatul SUA pe mâna fostului președinte!

* Un scandal amoros schimbă delegația TVR pentru Campionatul Mondial de fotbal din Qatar. Olaianos, înlocuit de Bocanaciu

3 COMENTARII

  1. Nu stiu cine avea impresia ca au negociat ceva, cand lucrurile NU se misca deloc. Ca-s mincinosi, stim si noi. Ca-s dovediti, nu este pentru prima oara. Dar ca ne prostesc in fata asa ma deranjeaza enorm! Stiu ca nici prosteala nu este nici pentru prima si nici pentru ultima oara, dar ma supara de fiecare data cand chiar ne cdre prosti si tampiti.

  2. Dacă ne plecăm capul să nu ni-l taie sabia unor boieri fără de școală, până la urmă tot vom fi lipsiți de cap. Așa că tot răzvrătirea ne va scăpa de nemernicia acestor pseudo-boieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.