sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaDescoperire terifiantă în Herson: o groapă de gunoi în care rușii au...

Descoperire terifiantă în Herson: o groapă de gunoi în care rușii au ars corpurile propriilor camarazi morți pe frontul din Ucraina!

-

În Hersonul evacuat de ruși s-a descoperit o groapă de gunoi care conține resturi de uniforme și căști ale militarilor acestei țări. Corespondentul The Guardian a aflat de la localnicii care trăiesc în zona gropii de gunoi și-și câștigă existența aici că, până de curând, rușii aduceau cadavrele propriilor lor soldați, pe care le ardeau. Resturile erau îngropate.

Locuitorii și muncitorii din zonă spun că forțele de ocupație au folosit locul pentru a arde cadavrele soldaților ruși căzuți la datorie, scrie The Guardian. Groapa de gunoi se află chiar la marginea orașului Herson. Reporterul a fotografiat urme vizibile care par să confirme afirmațiile oamenilor: steaguri rusești, uniforme și căști de protecție ies din noroi și resturile putrede, în timp ce sute de pescăruși și zeci de câini vagabonzi scormonesc în jur.

Spre finalul verii, pe măsură ce luptele din regiunea Herson s-au intensificat, localnicii au descoperit că, dintr-o dată, armata rusă de ocupație a instituit filtre și le-a interzis să mai vină la groapa de gunoi. Aceasta a devenit o zonă protejată militar, potrivit locuitorilor din Herson, forțele de ocupație fiind foarte înverșunate și preocupate să nu existe intruși sau priviri indiscrete.

„Rușii au condus un Kamaz plin de gunoaie și cadavre laolaltă și au descărcat”

Motivul, au declarat pentru The Guardian mai mulți locuitori și lucrători de la fața locului, este că rușii aruncau acolo cadavrele fraților lor căzuți la datorie, iar apoi le ardeau.
Locuitorii au relatat că au văzut camioane deschise rusești sosind la locul respectiv, transportând saci negri care erau apoi incendiați, umplând aerul cu un nor mare de fum și un miros terifiant de carne arsă. Oamenii cred că era vorba de cadavrele rușilor uciși în lupte.

- Advertisement -

Irina, o locuitoare din Herson în vârstă de 40 de ani, a relatat: „De fiecare dată când armata noastră îi bombarda pe ruși acolo, aceștia mutau rămășițele la groapa de gunoi și le ardeau”.

Autoritățile ucrainene au declarat că nu pot comenta aceste informații și că ancheta este în curs de desfășurare. The Guardian a vizitat groapa de gunoi, situată la periferia nord-vestică a orașului, la cinci zile după eliberarea Hersonului. Atât angajații de la groapa de gunoi, cât și locuitorii din preajmă au susținut același lucru: că aici erau arse cadavrele militarilor morți în lupte. „Rușii au condus un Kamaz plin de gunoaie și cadavre laolaltă și au descărcat”, a declarat un gunoier din Herson. „Credeți că cineva avea de gând să-i îngroape? I-au aruncat și apoi au aruncat gunoiul peste ei. Și asta e tot.”

Gunoierul menționează că nu și-a putut da seama dacă respectivele cadavre erau de soldați sau de civili: „Eu nu am văzut. Am spus destule. Nu sunt speriat, lupt în acest război din 2014. Am fost în Donbass. Dar cu cât știi mai puțin, cu atât dormi mai bine”.

- Advertisement -

Svitlana Viktorivna, în vârstă de 45 de ani, care, împreună cu soțul ei, Oleksandr, aduce de ani de zile deșeuri la groapa de gunoi cu camionul lor, a declarat că la intrarea acesteia fusese instalat un punct de control rusesc: „Nu ni s-a permis să ne apropiem de zona gropii de gunoi unde ardeau cadavrele. Așa că lăsați-mă să vă spun cum a fost: au venit aici, au lăsat câțiva dintre soldații lor de pază, au descărcat și au ars. Într-o zi, eu și soțul meu am ajuns la momentul nepotrivit. Am venit aici în timp ce ei își făceau «treaba» și i-au dat soțului meu o lovitură puternică în față cu o bâtă. Nu am văzut rămășițele. Au îngropat tot ce a rămas”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* O rușine națională: Ilie Năstase. Infractor, agresor, recidivist, mitocan. Spune că pleacă din țara care nu-l merită, dar care l-a făcut general și senator prin impostură. Șantajează, minte și înjură ca un birjar

* Regimul Iohannis-PSD e plesnit de Comisia Europeană: pensiile militarilor sunt pensii speciale și trebuie reformate până la sfârșitul anului!

* Ciucă și Ciolacu, prinși cu o mare minciună: nici n-au negociat cu Comisia Europeană creșterea pragului de 9,4% din PIB pentru pensii!

* STENOGRAME. Circ și revoltă anti-Ciucă la ședința conducerii PNL pe tema pensiilor: „Ce sunt, papagal?”. Au promis creșteri de 15%, premierul Ciucă le mărește cu doar 6,2% pentru că așa i-a zis „Marcel”

* Statele UE caută soluții să ajute și corupta Românie să intre în Spațiul Schengen: se discută formarea unei comisii de monitorizare după modelul MCV

Cristoiu a descoperit cine-l susține pe Zelenski: „femei nemăritate sau divorțate, care speră ca el să divorțeze și să se însoare cu ele”. De Putin „nu le place pentru că-i bătrân”

VIDEO. Frăția putinistă dintre Radu Moraru și Diana Șoșoacă trece la un nou nivel: cei doi cântă și dansează ca doi îndrăgostiți! 145 de secunde penibile, 20 de poze caraghioase

* Ucraina a eliberat deja 55% din teritoriul ocupat de Rusia după 24 februarie. „Îi vom bate până la capăt cu pietre, lopeți, praștii, vom lupta până când îi vom termina pe ultimii nenorociți și îi vom da afară de pe pământul nostru”

* Putin și-a șocat acoliții: „Este timpul să zguduim NATO”, pentru a stopa înarmarea Ucrainei!

* Un scandal amoros schimbă delegația TVR pentru Campionatul Mondial de fotbal din Qatar. Olaianos, înlocuit de Bocanaciu

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -