vineri, mai 24, 2024
AcasăNewsÎncă o "țeapă" a guvernării PSD-PNL: Legea salarizării promisă de Guvern profesorilor...

Încă o „țeapă” a guvernării PSD-PNL: Legea salarizării promisă de Guvern profesorilor în timpul grevei nu e gata nici azi, deși pe 15 iulie ar fi trebuit să intre în vigoare!

-

Neîncrederea profesorilor în promisiunile regimului PSD-PNL patronat de Iohannis, atunci când a avut loc greva de luna trecută, s-a dovedit perfect justificată mai rapid decât s-ar fi crezut. Legea salarizării unitare din sistemul public, despre care Ciolacu, Ciucă și Iohannis spuneau că va intra în vigoare pe 15 iulie și va îndrepta problemele cu salarizarea din învățământ, nu e nici azi gata!

La momentul respectiv, Iohannis i-a apostrofat pe profesori, spunând că au primit tot ce voiau și să se întoarcă la muncă pentru că treaba s-a rezolvat. Oamenii rămăseseră în grevă pentru că nu aveau încredere în cuvântul actualei guvernări. PSD și PNL le-au spus angajaților din învățământ că nu le dau bani, dar vor include revendicările lor în Legea salarizării unitare din sistemul public și că începând din 15 iulie totul se va reglementa – să stea liniștiți, că se ocupă Budăi (ministrul Muncii din partea PSD).

Numai că timpul a trecut și grilele de salarizare nu doar că n-au intrat în vigoare, dar nici măcar nu sunt gata. Între timp, Budăi nici nu mai este ministru, fiind silit să demisioneze după ce a fost prins că încercase mușamalizarea atrocităților din azilele groazei.

Moștenirea lui Marius Budăi e teribilă. Nu s-a făcut absolut nimic, iar lucrul efectiv la legea respectivă a fost înlocuit de minciuni și scuze. Inițial, Budăi spusese că pe 15 iulie va fi gata legea salarizării. Când s-a apropiat scadența, ministrul a declarat pentru Edupedu.ro că, de fapt, nu era vorba de toată legea, ci doar de grila de salarizare pentru învățământ.
Aceasta era o minciună, dar nici așa nu s-a realizat nimic. Pe 7 iunie, același Budăi spunea că iar fusese o neînțelegere și că, de fapt, până pe 15 iulie trebuia să fie gata proiectul de lege pe care urmau să înceapă discuțiile până la 1 septembrie!

- Advertisement -

Eșecul a fost acoperit de Ligia Deca, ministrul Educației, printr-o nouă minciună. Pe 14 iulie, ea a scris pe Facebook că profesorii au primit primul salariu majorat și, deci, gata „promisiunea a fost îndeplinită”. Edupedu.ro notează că, de fapt, profesorilor le-a fost vândută o minciună de Ligia Deca – omul de încredere al lui Iohannis. Majorarea salariilor era obligație legală stipulată prin OUG 57/2023 și nu o promisiune. Cu alte cuvinte, Guvernul era silit să le dea cadrelor didactice această majorare salarială. Promisiunea era finalizarea legii salarizării până la 15 iulie. Termenul a trecut și nu s-a întâmplat însă nimic.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* DOCUMENT. Președinta Comisiei Europene atrage atenția Puterii PSD-PNL: „Dacă nu elimină pensiile speciale, România nu va primi tranșa a treia din PNRR!”

* Mesaj halucinant al PSD-istei Firea, la demisie: „Plătesc pentru faptele bune pe care le-am făcut” / „Mi-a fost milă de oamenii aflați în nevoie” / Nicușor Dan – „un individ absolut nepăsător la nevoile oamenilor”

* „Firea pleacă din politica mare lăsând în urmă o duhoare de godei și godaci îngrășați din banii românilor”

* Monstrul Godei era omul de casă al Gabrielei Firea! Aceasta l-a angajat și la Senat, după Primăria Capitalei. Anterior, Godei fusese plasat la FC Voluntari, clubul finanțat de Primăria lui Pandele. Firea a mințit că Godei nu e un apropiat al ei, ci un „simpatizat care bagă și el capul în poză”

„Șoferul lui Firea”, care patrona „azilele groazei”, cheltuia pe prostituate, droguri și lăutari banii furați de la bătrâni. Sora Gabrielei Firea nu-l controla, deși era obligată s-o facă

Documente oficiale: Firea a mințit și când a pretins că sora ei n-a lucrat la serviciul care controla „azilele groazei”. Nu doar că a lucrat, dar a fost și șefă!

* EDITORIAL CARTIANU. Ultimele zbateri ale Vrăjitoarei. Spaima lui Ciolacu. Mușcătura Viperei

Discurs inept al unui vicepreședinte PNL în cazul „azilelor groazei”: „Nu e cazul să se ceară demisia lui Budăi. Firea nu știa nimic”

* Caracatița din Voluntari: o firmă din ograda clanului Firea-Pandele a primit acces la date secrete cu câștigătorii programului „Casa Verde 2023” și le face oferte, deși nici lista instalatorilor autorizați n-a fost anunțată

OPINIE. Madam, pentru atâtea „fapte bune” ar trebui să candidezi la „Primăria” Târgșor! Dar ai grijă, că Elena Udrea își face deja campanie! Cu ea te bați în alegeri, nu cu Nicușor Dan!

Armand Goșu: „În România e tot mai activă propaganda rusească. E pe bani, probabil se face prin Moldova această corupere. Dacă serviciile de informații ar face un mic efort, ar descoperi traseele pe care se mișcă banii”

Curvăsărie media la Realitatea Plus: a aflat fiica patronului, „mamă de 5 copii”, de la colega sa Anca Alexandrescu că Dan Andronic „o are mică”?! Fiica jurnalistului Horia Alexandrescu a fost prima soție a fiului caricaturistului Adrian Andronic

„Du-te, copile, unde vezi cu ochii! Alege o meserie pe care s-o poți practica oriunde și apoi pleacă, du-te cât mai departe de țara asta!”

- Advertisement -

5 COMENTARII

 1. Judecatoarea care a inchis dosarul „10 August” a ajuns la Inspectia Judiciara. Inspectia il ancheteaza acum pe judecatorul care a redeschis dosarul „10 August”

  S-A INSANATOSIT „justitia”. AMAZOANCELE VARANILOR…
  PARTIDUL SI SECURITAEA LE DUBLEAZA PRIVILEGIILE LA 1-2 ANI.

  PARTIDUL SI SECURITATEA PENTRU ETERNITATE.

 2. De pe ziare.com (articol de Sabina Fati – DW):
  „Nu există semne că Marcel Ciolacu și-ar dori să facă din România o țară mai democrată, mai liberă, cu o justiție puternică și independentă, cu instituții conduse pe criterii meritocratice.”

  Poate vor incerca niste reforme dar numai cind UE va spune: stop joc! Banii inapoi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -