Beatrice Mahler, directoarea de la „Marius Nasta”: „Pompierul angajat e în concediu de 6 luni. Trebuie schimbată legislația”

2
2707
Beatrice Mahler a trebuit să se descurce duminică nu doar cu situația provocată de incidentul de la secția ATI, ci și cu delirul isteric al unei senatoare a cărei treabă e să facă legi bune, nu să țipe pe la porțile spitalelor

Circul făcut de senatoarea Șoșoacă la poarta Spitalului “Marius Nasta”, transmis în direct duminică seara de televiziuni, este doar tichia de mărgăritar pe chelia unui sistem defect, pe care parlamentari cu mintea și nivelul urlătoarei n-au capacitatea să-l repare.

După ce a scăpat de circara în căutare de audiență și de răfuieli cu portarii instituțiilor, doctorița Beatrice Mahler, managera unității spitalicești, a trebuit să se ocupe și de chestiunile serioase.

După ce, duminică seară, a ieșit fum dintr-o instalație electrică a unității mobile ATI a Spitalului “Marius Nasta” – incident minor, fără urmări, dar care a speriat lumea după cele devastatoare de la Piatra Neamț și “Matei Balș” –, Beatrice Mahler a intrat în cauzele profunde ale problemei.

Ea a povestit că instituția stă de 6 luni fără pompier pentru că titularul postului e în concediu și, potrivit legislației, nu poate fi angajat altul. Aceasta este o situație concretă și reală cu care se confruntă toate instituțiile din România, în special cele de stat, și nimeni din Parlament n-are timp să remedieze problemele unor legi eronate.

Beatrice Mahler:Există angajat un pompier la «Marius Nasta», dar de mai bine de 6 luni este în concediu. Concedii medicale combinate cu concedii de odihnă. Este foarte greu să lucrezi într-o instituție unde sunt persoane care nu vor să lucreze. Aceste persoane sunt foarte greu de sancționat. Este nevoie de o reevaluare a legislației în acest sens“.

Din fericire, incidentul de duminică n-a fost serios. Managerul spune că pacienții n-au simțit nimic: “Angajații și colegii mei s-au comportat exemplar. La scurt timp după ce s-a făcut apelul, toți cei din secția Covid s-au echipat și au intrat în scenariul roșu. Din informațiile pe care le am de la colegi, flăcările s-au stins repede, de la sine. Pacienții nu au simțit nimic“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

  1. DOAMNA (!!!!!) Beatrice Mahler este medicul/managerul-de-spital care a dobândit… cel mai mare RESPECT-PUBLIC în România, în acest ultim an, de pandemie Covid-19!!!!!!!!

    FELICITĂRI și (MULT) SUCCES, în continuare!!!

    • Are dreptate Doamna Mahler: P.S.D.-ul a legiferat… PUR-POPULIST (!!!!!), de-a lungul timpului, ȘI (!) în materie de RELAȚII-de-MUNCĂ (!), astfel că este EXTREM-de-GREU (aproape… IMPOSIBIL!) să concediezi o… LOAZĂ (!), în special „la-Stat”/”la-BUGETARI”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here