Marina Almășan, obligată de conducerea TVR să retracteze un articol critic ca să-i fie păstrată emisiunea

3
4082

Marina Almășan, realizatoare și moderatoare de emisiuni la TVR, afirmă că a fost șantajată de Doina Gradea, directoarea televiziunii publice, după ce a publicat un articol critic pe site-ul său, Femeide10.ro. Conducătoarea TVR a somat-o să retracteze ceea ce a scris, dacă vrea să-și mai vadă emisiunea în grila de programe.

Ironic, Marina Almășan își intitulează articolul: “Îmi fac «mea culpa»: Sub Doina Gradea, TVR a avut, de fapt, cea mai glorioasă perioadă din ultimii 30 de ani!”.

„Printr-o notificare scrisă și prin cateva telefoane «prietenești», mi s-a dat de înțeles că, dacă vreau să mi se aprobe reintrarea în grilă a emisiunii mele, ar fi bine să-mi pun cenușă în cap“

Pătrunsă ea însăși de propria importanță, Almășan face și o glumiță, categorisindu-se ca fiind “un pârlit de realizator de care n-a auzit aproape nimeni”.

“Zilele trecute, aflată la capătul puterilor și al răbdărilor după o perioadă extrem de dificilă, am postat pe site-ul pe care îl dețin și conduc – «Femeide10.ro» – un editorial în care-mi exprimam o serie de emoții… să le spunem «profesionale». Cum s-ar zice, pe românește, «mi-am spus of-ul».  (https://femeide10.ro/vantul-schimbarii-la-tvr/). Cuvintele mele au patinat pe muche de cuțit, pentru că orice subiect ce atinge instituția în care m-am consacrat îmi provoacă, în ultima vreme, o durere aproape fizică și, ulterior, repercusiuni consistente.

Cum era și de așteptat, editorialul meu nu i-a bucurat chiar pe toți cititorii săi. Am primit, din partea Conducerii TVR, via Oficiul Juridic, o notificare care înșira un pomelnic de legi și regulamente pe care înțeleg că le-am încălcat, cutezând să am o atitudine critică față de «instituție și angajații săi» – două elemente pentru care, de altfel,  am avut întotdeauna cele mai curate, cinstite și profunde sentimente: îmi iubesc nespus Televiziunea, lucru pe care l-am demonstrat cu prisosință timp de 3 decenii, și îi prețuiesc pe toți cei ce-mi sunt  colegi. 

Se pare însă că, luată de valul emoțiilor personale, am reușit să «defăimez» și «abuzez» instituția și salariații săi, ceea ce ar contraveni regulamentelor stabilite de conducătorii săi. Probabil, în sinea mea, a crescut tumultuos și inconștient, în acești ultimi ani, invidia față de această doamnă, colegă de generație, care a ajuns, iată, într-o funcție atât de importantă și este  cunoscută și iubită de toți, spre deosebire de mine, care, de decenii, am rămas un pârlit de realizator, de care n-a auzit aproape nimeni. Deh, femeile, între ele…

Bref! Printr-o notificare scrisă și prin cateva telefoane «prietenești», mi s-a dat de înțeles că, dacă vreau să mi se aprobe reintrarea în grilă a emisiunii mele, ar fi bine să-mi pun cenușă în cap. Mi se cer, așadar, următoarele trei lucruri: «să retractez articolul cu pricina, să notific publicațiile media care l-au preluat cu privire la această retractare și să formulez dezmințiri publice cu privire la informațiile cuprinse în materialul publicat». (…)”

Almășan nu e la prima fricțiune cu Doina Gradea. Senatoarea Șoșoacă (ex-AUR) a declarat, acum câteva zile, că n-a mai fost chemată la TVR o perioadă după ce, în 2018, a îndrăznit să-l critice în direct pe Liviu Dragnea. Emisiunea Marinei Almășan, unde s-a produs “blasfemia”, nu s-a mai difuzat în direct după aceea, ci înregistrată și “periată” la montaj.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

  1. Acumaaa…, NUMAI (!) pentru că a intrat (doar… RECENT!) în conflict cu CATASTROFA-de-Gradea, să n-o scoatem „eroină” (Sic!) pe… P.S.D.-ista (CONVINSĂ/VECHE și ACTIVĂ/MANIFESTĂ!) de Marina Almășan (PRIETENA… ȘOȘOACEI-ȚIGNITE!), care nu face altceva decât să… „se-dea-după-timpuri” (!), „pe-ultimii-metri” ai actualei conduceri a T.V.R. (!), DOAR (!) ca să… nu o pățească ca-n 1997, când noua-Putere, rezultată în urma alegerilor din 1996, a… dat-o afară (și-a reangajat-o… P.S.D.-ul-EI, în 2001!), daaaaaaaaaaaaa?!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here