Sperietură de incendiu la Spitalul „Marius Nasta”. Fum sau aburi la o instalație electrică din exteriorul secției mobile ATI

1
431

Momente de panică, duminică seara, după ora 22.30. Un incendiu la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București – spital Covid – a fost anunțat în termeni alarmiști de România TV și mult mai prudent de celelalte televiziuni de știri.

Zeci de echipe de intervenție au fost mobilizate la fața locului, dar s-a dovedit a fi mai mult o sperietură. Concret: un incident la unitatea de climatizare dispusă în exteriorul unității mobile ATI, care asigură temperatura necesară în secția ATI mobilă. Au ieșit aburi sau fum, dar n-a fost flacără – totul pe exterior.

Unitatea mobilă ATI a fost achiziționată anul trecut de Departamentul pentru Situații de Urgență, cu scopul de a găzdui pacienți Covid-19. „Este o unitate nouă, funcțională din luna octombrie”, a precizat managerul spitalului, Beatrice Mahler.

În unitatea mobilă se aflau 7 pacienți, alte 5 paturi fiind neocupate. Toți cei 7 pacienți au fost mutați, preventiv, în secția ATI din spital, unde erau paturi libere.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, în curtea spitalului: „A fost o sperietură mare, dar viața niciunui pacient nu a fost pusă în pericol. Nu a fost vorba de un incendiu, ci mai degrabă de o degajare de aburi sau de fum – asta ne-o vor spune specialiștii după verificare”.

Orlado Șchiopu, șeful echipei ISU: „Am fost anunțați la ora 22.22 că e un incendiu la «Marius Nasta». Primele echipaje au ajuns la spital la 22.30. Nu era vorba de incendiu, nu se vedea flacără. La prima vedere, am observat că poate fi și abur, poate să fie și fum – vom ști exact după verificări”.

ISU a intervenit cu 8 autospeciale de stingere și 8 echipaje SMURD.

Comunicat – Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU)

„În urmă cu scurt timp a fost anunțat faptul că se degajă fum de la un ventilator exterior al unității mobile ATI de la Spitalul «Marius Nasta». În interiorul unității mobile sunt 7 pacienți (5 dintre aceștia fiind intubați), care nu au fost răniți.”

Comunicat – Ministerul Sănătății

„Ministerul Sănătății a fost informat despre un incident la Institutul de Pneumoftiziologie «Marius Nasta» din București.

Din primele informații, este vorba despre un ventilator exterior la unitatea mobilă ATI din exteriorul spitalului, la care s-a înregistrat o degajare de fum.

În interior se aflau 7 pacienți. Nu sunt victime. Se efectuează evacuarea de siguranță a pacienților.

Toți pacienții rămân internați în institut.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a ajuns la unitatea sanitară.”

Comunicat – Institutul „Marius Nasta”

„Institutul de Pneumoftiziologie «Marius Nasta» informează pacienții, aparținătorii și opinia publică în legătură cu faptul că, în această seară, a existat un incident la un ventilator dispus în perimetrul exterior al unității mobile ATI.

Niciun pacient nu a fost rănit în urma acestui incident, iar în prezent pacienții aflați in unitatea mobilă ATI sunt transferați în compartimentul ATI din interior.

În prezent suntem la fața locului pentru a evalua situația și a lua măsurile care se impun. Vom reveni cu amănunte.

Dr. Beatrice Mahler, manager Institutul de Pneumoftiziologie «Marius Nasta.»”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. Și vorb’aiaaa…, „Marius Nasta” (ca și „Matei Balș”, de altfel!) NU este chiar… „orice”/”un-oarecare” spital (și’ncă: din… Capitala-României!), ci un ditamai… „INSTITUT-NAȚIONAL”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here