„Chiparosul, Mincinosul…”. Orlando s-a lăudat că va fi cu #şîeu, dar a fugit ca un şobolan după ce Dragnea l-a atacat pe iniţiatorul protestului

0
3024

Zilele trecute, Orlando Teodorovici, ministrul de Finanţe, şi-a dat arama pe faţă în Parlamentul României arătând din ce aluat e făcut atunci când l-a făcut pe un senator al României „urât, prost şi … chiparos”. Imaginaţi-vă un astfel de limbaj în Camera Lorzilor sau în Bundestag. A fost momentul care a „developat” complet adevăratul caracter al acestui personaj ce a vrut să pozeze mereu în altceva decât e în realitate. Iar putreziciunea lui s-a văzut şi azi, legat de protestul #şîeu.

Cu câteva ore înainte de ora 15.00, Orlando Teodorovici a făcut o declarație publică prin care a dat de înțeles că va protesta în fața instituției, alături de câțiva colegi:

„Mă alătur acestei acțiuni. Da, particip. Am auzit că vin în fața ministerului din alte structuri și mă alătur, că toți vor autostrăzi”.

Ulterior însă, şeful său, Liviu Dragnea, a avut un atac dur la adresa inițiatorului protestului pentru autostrăzi:

Niște șmecheri care urlă că au făcut un metru de autostradă.”

Reporterii Hotnews s-au aşezat curioşi în faţa ministerului, gata să-l vadă pe Orlando solidar cu manifestaţia pro-autostrăzi. Dar iată ce au văzut la faţa locului:

Chiparosul, Mincinosul

„Începe protestul liniștit la ora 15:00. Trec 2 minute, apoi 5 și așa s-au scurs cele 15 minute. Teodorovici nu a coborât. Nu s-a ținut de cuvânt. În schimb, au ieșit două doamne de la biroul de presă al instituției să invite reprezentanțele ONG-ului la o discuție cu ministrul. Ele au refuzat pe motiv că proiectul a fost publicat cu o noapte înainte și nu au cum să discute pe ceva ce nu au analizat cu atenție în vederea prezentării unor propuneri concrete pe actul respectiv.

Consiliera ministrului a plecat în minister. La scurt timp, coboară scările însuși ministrul. A încercat și el să le invite, dar răspunsul a fost același.

Una dintre doamnele ONG-ului îi prezintă situația: Ne-am oprit activitatea pentru 15 minute pornind de la campania #șîeu și am venit aici să protestăm cu abuzul pe care-l comiteți, din nou, asupra ONG-urilor cu acest registru în care ne cereți să dăm declarații pe propria răspundere cum că noi ne facem activitatea în baza motivului pentru care ne-am înființat și ne trimiteți la Direcția de impozite și taxe care este în subordinea Ministerului Finanțelor ca să obținem o hârtie prin care să dovedim că ne plătim taxele și impozite cum că dvs. Nu știți acest lucru. 

Teodorovici răspunde: E pe site publicat ordinul, dacă vreți să discutăm la Finanțe pe acest lucru…

„Noi suntem cu spitalul la etajul 3, iar dvs. ați venit după un an de zile cu ceva care să ne încurce, dar noi, să știți, până iulie vom fi la etajul șase”
, îi mai spune reprezentanta ONG-ului.

Teodorovici nu a dorit să vorbească cu presa prea mult, pe motiv că a ieșit afară să discute doar cu ONG-ul, dar referitor la faptul că a spus că susține mișcarea #șîeu, după ce șeful partidului Liviu Dragnea o atacă, a avut de spus:

Nu vreau să discut astfel de lucruri. Eu am coborât strict pentru o chestiune pe care oamenii au ridicat-o și pentru care sunt foarte deschis.
Cum a intrat ministrul în instituție, o doamnă de lângă mine spune: Ia, Chiparosul. A plecat, Chiparosu’. Mai merg câțiva metri și aud același lucru: A plecat, Chiparosu’. Pare că această poreclă s-a întors împotriva sa, așa cum s-a întâmplat cu taxa pe lăcomie, care s-a transformat în Ordonanța lăcomiei Guvernului.”

L-a jignit pe senatorul Câţu: „Urâtule, prostule!”

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a avut miercuri, în Parlamentul României, un limbaj care îl definineşte, specific băieţilor de cartieri. El l-a jignit pe un senator ales al României, chiar sub cupola Casei Poporului: Florin Cîțu, parlamentar PNL, un economist decent, moderat, atent şi civilizat. ​

În timp ce senatorul PNL Florin Cîțu depunea un amendament la Legea bugetului, ministrul nesimţit le-a cerut colegilor săi să-l respingă și i s-a adresat lui Cîțu ca un bădăran fără cei şapte ani de-acasă:

”Ești frumos! Chiparosule! După ce că ești urât, mai ești și prost. Ai auzit? Cîțule, după ce că ești urât, ești și prost!”

Întrebat ulterior de ce a folosit aceste apelative, Teodorovici a susținut că nu a spus nimic urât: ”Am spus ceva urât? Am zis frumosule, chiparosule. Vedeți ce înseamnă chiparos.”.

Atenţie, acest om este ministru în Guvernul României şi prezidează şedinţele ECOFIN, unde se întâlnesc miniştri de Finanţe din statele membre UE!

CITIȚI ȘI:

Orlando, un JEG uman ajuns în Guvernul României. „Ai auzit? Cîțule, după ce că ești urât, ești și prost!”

Rareş Bogdan face jocuri de putere din prima zi de politician: cere o mare ALIANŢĂ a opoziţiei PNL-USR-PLUS

Cum face Iohannis din europarlamentare cele mai importante alegeri pentru ROMÂNIA. Vom vota şi pentru referendumul pro-justiţie?

Turcescu în locul lui Rareş Bogdan? Pe unde scoate cămaşa Realitatea TV după pierderea celui mai de succes realizator

Discurs ABJECT. Dragnea: „Leneșul ăla de la Cotroceni a mâncat și doarme”; „Venin, otravă – cât de crud poți să fii? Cât de veninos?”

Mincinoasa MINCINOASELOR spurcă protestul #şîeu. Zoană, urmaşa lui Dăncilă la Bruxelles, tupeu tip Dragnea: „PSD face autostrăzi”

CE ORDINAR! Dragnea îl înjură pe Ștefan Mandachi, inițiatorul protestului pentru autostrăzi

10 lucruri despre ruptura Rareş Bogdan – Realitatea TV. Cine câştigă şi cine pierde din această despărţire inevitabilă

Rareş Bogdan: „Părăsesc presa cu durere. Îi urez lui Cozmin să găsească un înlocuitor mai bun”

Hoandră: „E multă prostie pe Facebook. Nu mai citesc nici ce apare în Occident”. Guşă: „Contează, din păcate…”.

Realitatea TV, lovită în moalele capului de anunţul candidaturii lui Rareş Bogdan pentru PNL şi părăsirea postului TV. Guşă promite dezvăluiri diseară

Iohannis: „Guvernarea PSD-istă, o mare GAURĂ NEAGRĂ”. Preşedintele anunţă că „#şîeu sunt alături de protestul pentru autostrăzi”

15-15-15. Devine #şîeu nucleul noii REVOLUŢII? Sau de mâine va fi la fel? Ce va fi după protestul autostrăzilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here