Turcescu în locul lui Rareş Bogdan? Pe unde scoate cămaşa Realitatea TV după pierderea celui mai de succes realizator

0
7552

Plecarea realizatorului „Jocuri de putere” din presă lasă un gol imens la Realitatea TV. Rareş Bogdan era „locomotiva” de imagine şi de audienţă a postului TV de ştiri. Nimeni din interior nu-l poate înlocui, în ciuda faptului că la Realitatea TV există încă jurnalişti cu experienţă.

O soluţie ar putea fi în exterior. Dar şi aici variantele sunt limitate pentru a găsi un moderator de calibrul lui Rareş Bogdan. Există un singur nume care circulă pe culoarele postului TV, fără a fi confirmat oficial de cineva din interior: Robert Turcescu.

Acesta are profil asemănător cu al lui Rareş Bogdan ca ex-realizator TV „de dreapta”, are mare experienţă în domeniu şi ar putea recupera măcar parţial zestrea pierdută prin plecarea lui Rareş Bogdan.

Dar Turcescu este din 2016 deputat PMP, are o viaţă mai lejeră decât tensiunea continuă a moderatorului de prime-time şi nici nu a avut o discuţie în acest sens cu cineva din conducerea Realităţii TV.

„Mărturisesc că îmi lipseşte munca de jurnalist, de moderator în prime-time, este ceea ce am făcut atâta timp cu mare plăcere şi poate chiar aş mai face. Dar nu am discutat cu nimeni de la Realitatea TV despre o propunere privind înlocuirea lui Rareş Bogdan. Sincer, chiar dacă aş fi primit o astfel de propunere nu sunt sigur dacă aş fi fost interesat. Nu că nu mi-ar plăcea, dar sunt multe variabile, necunoscute şi eu am acum o activitate pe care vreau s-o fac bine până la capăt”, a declarat Robert Turcescu pentru ZIARISTII.COM.

Virajul Realităţii TV: anti-publicul lui Rareş Bogdan

Cozmin Guşă a anunţat ieri seară că, de luni, mai mulţi moderatori din interiorul postului TV vor încerca să umple golul lăsat de Rareş Bogdan.

„Pe Rareş Bogdan eu l-am adus de la Cluj, pentru un talk-show de succes. A hotărât să schimbe haina de jurnalist cu cea de politician. A luat o decizie. S-a consultat şi cu mine. O să vorbesc despre dedesubturi mâine seară. Suntem alături de el. Abordarea pe care o s-o avem e că noi îl sprijinim pe el, dar nu PNL. O să schimbăm grila. O să vă întâlniţi cu alţi colegi”, a declarat Cozmin Guşă, recunoscând implicit schimbarea de macaz a televiziunii.

Rareş Bogdan era cel care ţinea aproape publicul de opoziţie, prin atitudinea sa virulent anti-PSD&ALDE dar şi prin promovarea şi susţinerea opoziţiei, indiferent că era vorba de PNL, USR, PLUS sau PMP.

Plecarea sa, dublată de atacul constant al lui Guşă&co. la adresa „soroşiştilor”, „neomarxiştilor”, a Facebook şi a Occidentului în general (Octavian Hoandră a spus-o explicit ieri seară, detalii AICI), va face imposibilă menţinerea audienţei în cote rezonabile. Cel mai probabil, Realitatea TV va pierde masiv public în prime-time.

Un exemplu relevant despre ce ar putea fi Realitatea TV

De altfel, emisiunea realizată de Cozmin Guşă („România 2019”) în weekend (inclusiv joia, ziua luată emisiunii „Jocuri de Putere”) a înregistrat cele mai mici audienţe dintre toate posturile TV de ştiri exact pe segmentul orar al lui Rareş Bogdan.

Priviţi graficul alăturat, de exemplu, pe sfertul de oră 22.15-22.30 (emisiunea de joi, 14 februarie), ca să aveţi dimensiunea clară a dezastrului: 5,3 (rating Antena 3), faţă de 0,8 ratingul Realităţii TV! Imensă diferenţă. Faceţi apoi comparaţia cu cifrele de pe TOATE celelalte coloane şi veţi descoperi că Realitatea TV este sub TOATE celelalte posturi TV: România TV, Antena 3, B1 şi Digi 24.

Notă: cifrele de mai sus sunt pe publicul urban. Pe cel naţional, prăbuşirea e şi mai evidentă.

Concluzie: vin vremuri şi mai grele pentru Realitatea TV. Ca audienţă. Ca linişte în raport cu puterea PSD-ALDE, ar putea fi chiar mai bine decât înainte.

CITIŢI ŞI:

10 lucruri despre ruptura Rareş Bogdan – Realitatea TV. Cine câştigă şi cine pierde din această despărţire inevitabilă

Rareş Bogdan: „Părăsesc presa cu durere. Îi urez lui Cozmin să găsească un înlocuitor mai bun”

Hoandră: „E multă prostie pe Facebook. Nu mai citesc nici ce apare în Occident”. Guşă: „Contează, din păcate…”.

Realitatea TV, lovită în moalele capului de anunţul candidaturii lui Rareş Bogdan pentru PNL şi părăsirea postului TV. Guşă promite dezvăluiri diseară

La Propaganda TV, Ghiță e un om deosebit, Kovesi e „fugară”, „penala penalelor”

Rareş Bogdan, „executat” din nou de Guşă TV. Dedicaţii pro-Ghiţă, ghionturi anti-Kovesi şi „Drumul gării din Beclean”. Hoandră? Tace bine

„Pseudo-teleastul Guşă şi sluguţa lui, Octavian Hoandră”. Super-parodie despre balamucul de weekend de la Realitatea TV

Ghiță a devenit abonat la Gușă TV. Hoandră, odios: „De la Fenomenul Pitești la Fenomenul Ploiești”

Alex Ştefănescu: „Rareş Bogdan, nu mai pot să vin la Realitatea TV! Jocuri de Putere nu mai e ce-a fost. Am văzut circ de prost gust în emisiunea lui Guşă”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here