Cum face Iohannis din europarlamentare cele mai importante alegeri pentru ROMÂNIA. Vom vota şi pentru referendumul pro-justiţie?

2
9454

Există multe opinii pro şi contra organizării referendumului pentru apărarea justiţiei în aceeaşi zi cu alegerile europarlamentare din 26 mai. Cei mai mari opozanţi ai ideii sunt PSD şi ALDE, care ar fi lovite în plin de două ori:

1 – O întrebare ingenioasă la referendum, pentru care poporul va vota masiv în apărarea statului de drept, va fi o lovitură în moalele capului împotriva actualei puteri. PSD şi ALDE vor afla astfel voinţa poporului întru protejarea justiţiei împotriva căreia cele două partide au pornit jihadul. Un vot popular masiv pro-justiţie va fi un puternic suport pentru masa de magistraţi care apără democraţia, va slăbi puterea şefilor de instanţe care au condamnat protestele magistraţilor şi va îngenunchea personaje nocive din sistem precum Tudorel Toader, Lia Savonea, Adina Florea şi genul de procurori slugarnici politic.

2 – Referendumul pentru apărarea justiţiei va sufla vânt în pânzele actualei opoziţii. O parte dintre cei care vor veni la vot pentru referendum nu sunt neapărat votanţi cu opţiuni clare putere-opoziţie, dar marea lor majoritate vor asocia votul pro-justiţie cu votul pro-opoziţie, întrucât opoziţia e cea care apără independenţa magistraţilor. – PNL, USR, PLUS şi PMP vor fi astfel ajutate implicit, pentru că referendumul va fi un magnet mai puternic de ieşit la vot. O prezenţă mai mare la vot înseamnă un scor mai mic pentru PSD şi ALDE şi un vot total mai numeros pentru actuala opoziţie. Un scor slab pentru putere va şubrezi poziţiile lui Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, care şi aşa abia mai ţin hăţurile majorităţii parlamentare.

Iohannis pregăteşte lovitura

Potrivit G4Media, președintele Klaus Iohannis a început să lucreze la strategia pentru declanșarea unui referendum pe justiție în ziua alegerilor europarlamentare, pe 26 mai.

Potrivit legii, stabilirea datei referendumului este atributul exclusiv al președintelui, fără ca Guvernul sau Parlamentul să poată interveni.

Decizia de a declanșa procesul de consultare a populației a venit după ce Curtea Constituțională a decis că organizarea unui referendum concomitent cu alegerile este constituțională.

Președintele Iohannis a lansat ideea unui referendum pe justiție încă din ianuarie 2017, în momentul în care PSD a demarat atacurile la justiție prin modificarea codurilor penale.

Iohannis a trimis la acel moment către Parlament scrisori solicitând consultarea cu privire la declanșarea unui referendum. Iată scrisoarea lui Klaus Iohannis din 24 ianuarie 2017:

”În temeiul dispoziţiilor art. 90 din Constituţia României şi al dispoziţiilor art. 2 şi 11 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, intenţionez să cer poporului să-şi exprime, prin referendum, voinţa suverană cu privire la următoarea problemă de interes naţional:

Continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice.

Având în vedere dispoziţiile legale menţionate, consult Parlamentul cu privire la organizarea unui referendum naţional referitor la problema sus-menţionată”.

CITIȚI ȘI:

Rareş Bogdan face jocuri de putere din prima zi de politician: cere o mare ALIANŢĂ a opoziţiei PNL-USR-PLUS

Iohannis: „Guvernarea PSD-istă, o mare GAURĂ NEAGRĂ”. Preşedintele anunţă că „#şîeu sunt alături de protestul pentru autostrăzi”

15-15-15. Devine #şîeu nucleul noii REVOLUŢII? Sau de mâine va fi la fel? Ce va fi după protestul autostrăzilor

Discurs ABJECT. Dragnea: „Leneșul ăla de la Cotroceni a mâncat și doarme”; „Venin, otravă – cât de crud poți să fii? Cât de veninos?”

Mincinoasa MINCINOASELOR spurcă protestul #şîeu. Zoană, urmaşa lui Dăncilă la Bruxelles, tupeu tip Dragnea: „PSD face autostrăzi”

 

 

2 COMENTARII

  1. Golanul si mafiotul dublu condamnat din fruntea celui mai corrupt partid din Romania are tupeul sa-l faca pe presedintele tarii lenes ca a intarziat promulgarea bugetului …..nu inteleg de ce domnul presedinte nu spune ca acest buget pe langa ca este catastrofal trebuia terminat in noiembrie anul trecut ….Deci cine este lenes???!!!

    • Normal că e mult tupeu și nesimțire din partea lui Dragnea. Omite termenul din noiembrie și dă vina pe președinte. Iar figura de stil cu „lenea” deja a căzut în desuetudine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.