15-15-15. Devine #şîeu nucleul noii REVOLUŢII? Sau de mâine va fi la fel? Ce va fi după protestul autostrăzilor

4
6568

La acest moment, mii de angajaţi din companii private şi din instituţii publice (primării) au întrerupt lucrul timp de 15 minute, la ora 15.00, pe 15 martie. A fost o reacţie imensă de solidaritatea cu iniţiatorii protestului #şîeu, sau „15-15-15”, prin care românii cer Guvernului să treacă odată pentru totdeauna la construcţia de autostrăzi.

Ca acţiune civică, protestul lansat de omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi a fost o iniţiativă de mare succes. Foarte mulţi oamenii s-au reunit în premieră în jurul unei idei nobile, practice, fără scop politic direct (deşi totul are la urma urmei consecinţe politice). „Nu trebuie să ne oprim. Nu am vrut să-mi fac imagine cu această campanie. Noi antreprenorii am demonstrat că nu ne mai e frică, ne-am săturat de controale abuzive, vrem un cadrul legal corect ca să putem ajuta România”, a declarat Mandachi, la Suceava, chiar în timpul acţiunii 15 minute.

Întrebarea e ce se va întâmpla de mâine încolo. Mai ales că PSD şi ALDE, principalele vinovate pentru criza investiţiilor publice, au pompat masiv bani în pensii şi salarii la stat din împrumuturi foarte scumpe contractate de România, sacrificând astfel dezvoltarea ţării. Deci, oricum nu pot face autostrăzi, nu au cu ce. Practic, guvernarea actuală omoară dezvoltarea ţării (viitorul) pentru un prezent aparent mai bun, umflat cu bani pe datorie.

Omoară viitorul! Grevă generală?

Rezultatul acestui tip de politică e simplu: vor avea de suferit toţi românii, inclusiv cei cu salarii şi pensii mărite pe datorie, pentru că acestea vor fi tăiate inevitabile de prăbuşirea sectorului privat – cel care suferă enorm din cauza lipsei de autostrăzi (vezi eterna cerere a Dacia-Renault privind realizarea tronsonului Rm. Vâlcea – Sibiu). Deja tăierile lovesc puternic prin inflaţie şi neindexarea pensiilor. Şi e doar începutul suferinţelor.

De aceea, ce rămâne după acest protest este doar reuşita civică a acţiunii. Care nu e de ici de colo, având în vedere amploarea protestului. Dar ea nu va schimba absolut nimic dacă nu va fi urmată de alte acţiuni.

Una dintre urmările fireşti ar fi continuarea protestelor pentru infrastructură şi alte investiţii publice. Cum? Printr-o grevă generală nu de 15 minute, ci mai mare. De ce nu, grevă generală!

Atacul lui Dragnea: „Nişte şmecheri”

Liviu Dragnea a atacat azi protestul şi pe iniţiatorii săi. „Nişte şmecheri”. Şi a continuat cu discursul populist dement, lovind din nou în companiile străine din România, vinovate în opinia sa de criza infrastructurii. Discursul e dovada clară că actuala putere întoarce România din drumul ei pro-occidental şi o duce spre Rusia – ţara mamă a ideilor promovate de Dragnea&co..

În acest caz, o grevă de 15 minute ajută doar dacă e continuată de ceva mai punitiv. De un fenomen social de amploare care să ducă la căderea actualei puteri ce a pornit deja războiul cu Europa, cu SUA, ci NATO şi toţi partenerii României. Nu pe vorbe, aici ei se declară toţi pro-occidentali, ci prin fapte: atacuri la multinaţionale, la bănci, la mediul privat, reinstaurarea puterii statului, atac la justiţie, anchetarea magistraţilor, salvarea corupţilor etc.

„15-15-15” are şansa de a declanşa un mare bulgăre social, care să oprească alunecarea României în braţele autocraţiei de tip estic. Sau poate rămâne doar o amintire frumoasă. Ne vom lămuri foarte curând.

4 COMENTARII

  1. Va sugerez sa incepeti un lobby eficient pentru implementarea datei de 15 martie ca ziua nationala a expresiei populare a starii natiei (sau o alta formula pe care, prin talentul dvs., o puteti defini adecvat). Cred ca intamplator protestul de azi ne-a sugerat ca este bine ca la acesta data (15 martie, o simpla coincidenta) sa avem o zi efervescenta a exprimarii romanilor din toata tara si de oriunde. Si imi amintesc ca Eminescu (15 ianuarie – 15 iunie) sustinea ca „Intamplarea este o necesitate nedescoperita inca”. Cu ajutorul lui Dumnezeu putem ca si vremurile astea sa le avem de partea noastra!

  2. #sieu VREAU cate un protest #sieu cel putin la 2-3 saptamani : #sieu vreau scoli, #sieu vreau spitale, #sieu vreau gradinite, #sieu scoli de meserii, #sieu padurile inapoi, #sieu resursele minerale, #sieu vreau medici in spitale, #sieu vreau medicamentele romanesti inapoi in farmacii, #sieu vreau alimente romanesti, si asa mai departe. LIsta este deschisa, invit pe toata lumea sa o completeze. Cred ca asemenea actiuni vor trezi la realitate pe cei naivi, cei care nu inteleg ce reprezinta 100 in plus pe cuponul de pensie, pentru ca si ei au nevoie de toate cele enumerate si de multe altele. Cand informatiile ajung la mintea simpla pe o cale simpla, ele sunt intelese.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here