Acasă News "Pentru noi, România este PRIMA!". Ce spune spaniolul Antonio Lopez, secretarul general...

„Pentru noi, România este PRIMA!”. Ce spune spaniolul Antonio Lopez, secretarul general al PPE, despre Rareş Bogdan şi Laura Codruţa Kovesi

Sâmbătă, la Bucureşti, va avea loc o reuniunea Partidului Popular European (PPE, cel mai important grup politic din Parlamentul European) și a liderilor locali și regionali ai PPE, un eveniment la care vor participa peste 150 de primari, președinți de regiuni din țări ale Uniunii Europene, alături de peste 3.000 de aleși locali ai Partidului Național Liberal. Vor fi de faţă secretarul general al PPE, spaniolul Antonio Lopez Isturiz, şi candidatul PPE pentru postul de viitor preşedinte ale Comisiei Europene, Manfred Weber. Azi, liderul PNL Ludovic Orban şi secretatul general al PPE au făcut declaraţii pe acest subiect. Interesante sunt referirile lui Lopez la adresa lui Rareş Bogdan şi a Laurei Codruţa Kovesi. Redăm mai jos câteva declaraţii:

Antonio Lopez Isturiz:

  • Acum trei săptămâni am fost în București și am spus că pentru Partidul Popular European, România este prima.
  • De aceea sâmbătă vom avea cel mai mare eveniment din campania PPE, aici, la București. Și ne menținem promisiunea, aceasta trebuie să fie o campanie conectată cu candidații locali și regionali. Vrem să aducem Bruxelles-ul mai aproape cu realitățile de la nivel local. De aceea, sute de politicieni din toată Europa  se vor reuni aici, în România, pentru a vorbi despre lucruri care chiar sunt interesante pentru oameni.
  • De aceea am avut oportunitatea și plăcerea de a discuta cu domnul Ludovic Orban despre această chestiune importantă, transportul  și infrastructura. Ca un politician spaniol sunt foarte mândru de felul în care s-a dezvoltat infrastructura de transport în Spania de-a lungul anilor și știu că putem face același lucru în România.
  • Candidatul numărul unu, Rareș Bogdan, care va fi mâine alături de noi la eveniment arată legătura pe care vrea să o facă PNL între Bruxelles și România, comunicarea dintre acestea două. Nu este numai important numai să o faci, este important și să o spui. Așa că este nevoie de oameni specializați în comunicare în acest  domeniu. Felicitări, cred că aceasta este o opțiune foarte bună!
  • Trebuie să vedem cum putem folosi această influență de către membrii PNL în PPE, în cel mai bun interes al țării. Avem un exemplu bun pentru colaborarea noastră și este vorba de susținerea doamnei Laura Codruța Kovesi, pentru funcția de procuror european. Este foarte important și PPE prin intermediul membrilor săi PNL a fost conștient că sprijinim și încurajăm un candidat foarte bun.
  • Se pare că Guvernul socialist din România nu gândește același lucru și sunt în stare să meargă împotriva candidatului național. Nu am văzut asta niciodată în Spania. Noi nu atacăm candidații pentru că sunt socialiști populari și așa mai departe, îi sprijinim. Eu l-am sprijinit pe președintele Parlamentului European acum mai mulți ani pentru că era bine pentru Spania.

Ludovic Orban:

  • Am pregătit evenimentul de mâine care este cel mai important eveniment găzduit de Partidul Național Liberal, reuniunea Partidului Popular European și a liderilor locali și regionali ai Partidului Popular European, un eveniment la care vor participa peste 150 de primari, președinți de regiuni din țări ale Uniunii Europene, de asemenea, vor participa peste 3.000 de aleși locali ai Partidului Național Liberal, ne bucurăm de prezența domnului secretar general, domnul Antonio Lopez Isturiz și, de asemenea, de prezența președintelui României și de prezența viitorului președinte al Comisiei Europene, candidatul PPE, și anume Manfred Weber.
  • De asemenea, am abordat procedura de alegere a procurorului șef european, și mai ales derularea ulterioară a acestei proceduri. I-am mulțumit încă o dată domnului secretar general pentru suportul extrem de important pe care l-a oferit conducerea Partidului Popular European și grupul parlamentar al Partidului Popular European pentru susținerea candidatului român și de asemenea, am solicitat ca acest sprijin să se mențină astfel încât deciziile luate la nivelul Parlamentului European, în Comisia LIBE și în Comisia CONT, de asemenea, evaluarea independentă a candidaților care au plasat candidatul român pe primul loc, să fie susținută extrem de serios astfel încât să avem garanția că Laura Codruța Kovesi va ajunge procuror șef al Parchetului european.

CITIȚI ȘI:

Rareş Bogdan face jocuri de putere din prima zi de politician: cere o mare ALIANŢĂ a opoziţiei PNL-USR-PLUS

Cum face Iohannis din europarlamentare cele mai importante alegeri pentru ROMÂNIA. Vom vota şi pentru referendumul pro-justiţie?

Turcescu în locul lui Rareş Bogdan? Pe unde scoate cămaşa Realitatea TV după pierderea celui mai de succes realizator

Discurs ABJECT. Dragnea: „Leneșul ăla de la Cotroceni a mâncat și doarme”; „Venin, otravă – cât de crud poți să fii? Cât de veninos?”

Mincinoasa MINCINOASELOR spurcă protestul #şîeu. Zoană, urmaşa lui Dăncilă la Bruxelles, tupeu tip Dragnea: „PSD face autostrăzi”

CE ORDINAR! Dragnea îl înjură pe Ștefan Mandachi, inițiatorul protestului pentru autostrăzi

10 lucruri despre ruptura Rareş Bogdan – Realitatea TV. Cine câştigă şi cine pierde din această despărţire inevitabilă

Rareş Bogdan: „Părăsesc presa cu durere. Îi urez lui Cozmin să găsească un înlocuitor mai bun”

Hoandră: „E multă prostie pe Facebook. Nu mai citesc nici ce apare în Occident”. Guşă: „Contează, din păcate…”.

Realitatea TV, lovită în moalele capului de anunţul candidaturii lui Rareş Bogdan pentru PNL şi părăsirea postului TV. Guşă promite dezvăluiri diseară

Iohannis: „Guvernarea PSD-istă, o mare GAURĂ NEAGRĂ”. Preşedintele anunţă că „#şîeu sunt alături de protestul pentru autostrăzi”

15-15-15. Devine #şîeu nucleul noii REVOLUŢII? Sau de mâine va fi la fel? Ce va fi după protestul autostrăzilor

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările