miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăNewsCE ORDINAR! Dragnea îl înjură pe Ștefan Mandachi, inițiatorul protestului pentru autostrăzi

CE ORDINAR! Dragnea îl înjură pe Ștefan Mandachi, inițiatorul protestului pentru autostrăzi

-

Aflat la Târgoviște, într-o sală plină cu PSD-iști, Liviu Dragnea l-a atacat violent pe Ștefan Mandachi, omul de afaceri din Suceava care a lansat Protestul #șîeu, pentru construirea de autostrăzi. Atacul a venit cu o oră înaintea orei 15.00, cea stabilită pentru protestul devenit național.

Dragnea a făcut câteva afirmații oribile, descalificante pentru un politician, incluzându-le într-un mesaj de un populism grețos și plin de minciuni.

  • „Țipă unii acum că nu se fac autostrăzi. Niște șmecheri fac acum un metru de autostradă. Azi, la 12 jumate, a început construcția primilor kilometri din Moldova – reali, nu imaginari. Ei fac circ, noi facem autostrăzi; ei țipă, noi construim România”.
  • „Acel om de afaceri, care spune că a cheltuit 100.000 de euro pe acest circ… dacă a avut 100.000 de euro, putea să-i dea la o casă de copii, să-i doneze undeva”.
  • „Totul este circ, rămâne la latitudinea noastră să spunem adevărul. Spuneți adevărul, altfel îi lăsați pe acești circari conduși de Iohannis să spună tot felul de prostii!”

Un protest național

- Advertisement -

Pornit din Bucovina, protestul #șîeu / România vrea autostrăzi s-a întins rapid în toată țara. Sute de firme, primării, echipe sportive, sindicate, actori, personalități din diverse domenii au anunțat că participă la protest și întrerup activitatea, vineri, 15 martie, timp de 15 minute, de la ora 15.00. În protest sunt implicați zeci de mii de oameni.

Tot la ora 15.00, omul de afaceri Ștefan Mandachi, inițiatorul protestului, inaugurează în localitatea Cumpărătura, județul Suceava, primul metru de autostradă construit în Moldova.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat astăzi că susține protestul #șîeu.

- Advertisement -

Un anunț similar a făcut, tot astăzi, o mare bancă din România, BCR. ”România are nevoie de autostrăzi. Şi de o bancă pregătită să le finanţeze. #şînoi”, a scris BCR pe site-ul său.

Protestului i s-au alăturat și instituții publice, precum Consiliul Județean Brașov și mai multe primării: cele din Iași, Brașov, Târgu-Jiu etc.

De asemenea, protestează sindicaliștii de la ROMATSA și Sindicatul Național al Polițiștilor din România – SNPR DECUS.

Chiar și un primar de la un partid aflat la putere – Robert Filip din Rovinari, județul Gorj – a anunțat că susține protestul.

Oradea: grevă de 8 ore a unei firme cu 40 de angajați

La Oradea, protestul #şîeu a atins o formă mai vehementă. Toţi cei 40 de angajaţi ai unei companii private au ieşit vineri dimineaţă pe Calea Clujului, la intrarea în oraş dinspre Oşorhei, declarând grevă generală pe toată durata zilei, anunță ebihoreanul.ro.

Cu toţii angajaţi la societatea Reifen Trade, orădenii au considerat necesar să întrerupă activitatea complet, întreaga zi, chiar la iniţiativa patronului, Cosmin Bursaşiu, vicepreşedinte al Asociaţiei Oradea Civică. Bursașiu este cunoscut opiniei publice ca fiind bărbatul cu chipiu de marinar care participă la toate protestele organizate atât în Oradea, cât şi la Bucureşti ori Timişoara, începând din februarie 2017, de la celebra Ordonanță 13.

Apelul la grevă generală, lansat de Oradea Civică

Oamenii au ţinut în mână pancarte pe care scria: „Nu plătim taxe hoţilor”, „OUG 7” cu o bară pe diagonală, „15 martie – grevă generală”, „Aţi reuşit, ne-aţi unit”, „Nu acceptăm dictatura”, „Onoare, cinste şi dreptate” etc.

Înşiraţi pe marginea DN 1, dinspre Oşorhei, oamenii au strigat: „Grevă generală!”, „PSD, ciuma roşie”, „Nu vrem dictatură”, fiind claxonaţi cu simpatie de şoferii aflaţi la volan. Ei au protestat pe marginea şoselei circa o jumătate de oră, începând cu 8.30, şi spun că vor face acest lucru de-a lungul întregii zile, cu pauze de câte o jumătate de oră.

Patronul firmei, Cosmin Bursaşiu, a explicat de ce a optat pentru greva pe întreaga zi. „Noi considerăm că ăsta e modelul pe care trebuie să-l urmăm. 15 minute pot însemna doar o pauză de ţigară, dar noi considerăm  că trebuie să facem o grevă generală în toată ţara, pentru că tot ce se întâmplă devine de nesuportat. Sunt milioane de români care au părăsit România şi pe care i-am dori înapoi, dar nu vor veni atâta timp cât suntem conduşi de Partidul Comunist, de oamnei ca Vâlcov, Teodorovici, Pablo Escobar de Teleorman. Noi nu vrem să trăim într-o Românie pe care ei vor să o pună pe ecartament rusesc. Vrem să rămânem în Europa, să trăim într-un stat de drept în care legile să fie egale pentru toţi. Plătim o grămadă de bani ca taxe şi impozite, şi toţi aceşti bani sunt sifonaţi prin diverse metode, se plătesc o grămadă de pensii speciale, iar noi am obosit să tot plătim taxe şi impozite fără să ni se întoarcă înapoi aproape nimic”, a spus Bursașiu.

Compania Reifen Trade a achitat doar anul trecut taxe şi impozite în valoare de 1,967 milioane euro. Patronul firmei consideră că nu este corect ca, având în vedere aceste contribuţii, cetăţenii să nu beneficieze de şcoli, spitale, reţele de apă şi canalizare, iluminat public şamd.

La protest a participat şi preşedintele Asociaţiei Oradea Civică, Sebastian Duma, deşi nu este angajat al firmei Reifen Trade. Duma a spus: „Am două fete, dintre care cea mare – de 20 de ani – se gândeşte să plece din România, cu toate că eu nu încurajez acest lucru. Iar cea mică, elevă, vede acest lucru şi probabil va urma acelaşi drum, şi uite aşa se depopulează România, din cauza hoţilor şi a corupţilor care conduc ţara”.

CITIȚI ȘI:

Rareş Bogdan face jocuri de putere din prima zi de politician: cere o mare ALIANŢĂ a opoziţiei PNL-USR-PLUS

Cum face Iohannis din europarlamentare cele mai importante alegeri pentru ROMÂNIA. Vom vota şi pentru referendumul pro-justiţie?

- Advertisement -

8 COMENTARII

  1. E clar. Viitorul protest ar trebui să fie cu veste galbene, să le piară pofta de persiflări! Cei vizaţi de protest au oscilat între a se face că muncesc şi a-i lua la mişto de foarte sus pe moldoveni şi pe ceilalţi cetăţeni. Electoral, pierderile sunt serioase, după ce s-a arătat mai multă grijă pentru autostrada de Alexandria şi Craiova, de unde vin cadre proeminente ale puterii.
    Incredibil pentru popor, comportamentul televiziunii de stat, o mare absenţă la ora 15. Trebuie privatizată.

  2. Liviu Dragnea NU este politician social democrat. Este un infractor ordinar care ne da lecții de democrație! Este un borfaș și locul sau este mai degrabă la pușcărie! Nu le este Rușine ? Niște paraziți de piliticieni care știu sa mulgă din bugetul statului ! Dragnea dacă ești bărbat abroga urgent legea finanțării partidelor și finanțați-va din cotizațiile membrilor de partid , ca lăudați ca aveți sute de membrii , aveți de unde colecta!

  3. Liviu Dragnea e un criminal al Masoneriei locale a României. Va plăti ca politician pentru fiecare insultă aruncată mediului privat. Nu avem nevoie de un felcer ca el în economie. Nu ne pasă de el. Nu vrem să ştim că are dosare penale de care nu mai poate scăpa. Vine vremea şi acelora care postesc 20 ani apoi fură de sting. Biblia vorbeşte de iubire om-femeie şi copii. Vorbeşte de fericire şi cetăți. Un om bun face copii mulți. Scrie fericire pe ziduri albe în culori galbene de voie bună. Eu fac ce trebuie. Scriu Apocalipsa celor care mai vor monedă fără efort legislativ. Nu voi merge mai departe singur. Marea nefericire nu-mi aparține. Scriu binele fiindcă văd binele cum curge pe linii de conduită morală după cum omul spune. Voi fi un curajos mereu. Un cuminte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -