Cei patru copii au ars de vii pentru că fuseseră încuiați în cameră de părinții lor beți! Protecția Copilului a ratat două șanse de a-i salva

1
1640

Apar noi detalii terifiante despre incendiul de la Timișoara în care au pierit patru frați, cu vârste între 4 luni şi 6 ani. Cei patru nu s-au putut salva pentru că fuseseră încuiați în cameră de părinții lor, care erau beți criță. Când focul, pornit de la o sobă improvizată, a cuprins camera, copiii s-au sufocat cu fum, iar tavanul a căzut peste ei.

Atât pompierii, cât și polițiștii timișoreni care se ocupă de anchetă au confirmat că încăperea în care dormeau copiii avea ușa încuiată, iar părinții lor erau într-o stare avansată de ebrietate.

Cei patru copii – Alexandra (6 ani), Andrei (4 ani), Antonia (2 ani) și Adrian (4 luni) – fuseseră lăsaţi în grija fratelui cel mare, de 14 ani, care dormea cu ei în cameră. Doar acesta a reușit să se salveze, fiind transportat la spital cu răni și arsuri.

Incendiul a fost stins în jurul orei 3.00 dimineața. La spital au ajuns şi trei adulţi, printre care mama copiilor și concubinul acesteia, care erau beți criță.

Nenorocirea s-a produs în cartierul Elisabetin din Timişoara. „Copiii erau în camera din spate, iar părinţii stăteau în faţă. Din câte ştiu, copiii locuiau singuri şi închişi”, spune un vecin.

Mama copiilor e acuzată că-şi lăsa deseori copiii nesupravegheaţi. Vecinii spun că de multe ori ea îi lăsa singuri acasă pe copii. Vecinii susţin că au sesizat autorităţile, însă nimeni nu a luat nicio măsură.

La scurt timp după tragedie, femeia a postat două mesaje pe Facebook, în care a anunţat tragedia care i-a lovit familia.

„Patru suflete s-au stins din viaţa mea” şi „Doliu în familia mea”, a scris Ana Maria pe reţeaua de socializare.

Mama copiilor morți și concubinul ei sunt cercetați penal pentru ucidere din culpă şi distrugere. Singurul copil rămas în viață – băiatul de 14 ani – va fi luat sub ocrotire de Direcţia pentru Protecţia Copilului.

Mama copiilor a fost reclamată de două ori, în mai și decembrie 2019, la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Timiș, cu privire la faptul că-și neglijează minorii. Așadar, ultima sesizare a fost chiar luna trecută.

Cercetările superficiale au dus însă, de fiecare dată, la concluzia că nu există probleme care să impună preluarea micuților. Superficialitatea celor DGASPC Timiș a scurtat drumul copiilor spre moarte.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Tragedie la Timișoara: patru copii, între 4 luni și 6 ani, au ars de vii în casa lor. Fratele cel mare le încălzea laptele la bucătărie

AUDIO. Modelul „Rareș Bogdan”. Moise Guran: „Renunț definitiv la cariera de jurnalist pentru a-mi asuma un rol politic”

* Moise Guran în 2015: „Nu detest nimic mai mult decât un jurnalist care îşi abandonează meseria pentru a intra în politică”

1 COMENTARIU

  1. Alcooliștii ăștia criminali țineau copiii ca sursă de venituri, alocația acestora mergând sigur la birt și nicidecum pentru crearea unor condiții de trai cât de cât decente pentru traiul micuților de zi cu zi !
    Păcat, mare păcat pentru copilași.😭 Dumnezeu să’i odihnească în pace !!! 🙏

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.