sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăMass-mediaMoise Guran în 2015: "Nu detest nimic mai mult decât un jurnalist...

Moise Guran în 2015: „Nu detest nimic mai mult decât un jurnalist care îşi abandonează meseria pentru a intra în politică”

-

Jurnalistul Moise Guran, fost realizator la Europa FM şi proprietar al grupului media Biziday, a anunţat ieri că renunţă la meseria de gazetar pentru a intra în politică. Decizia sa a fost privită împărţit: unii au salutat-o, alţii au contestat-o.

Printre cei care l-au criticat apăsat pe Moise Guran se află şi ex-colegul său de la Europa FM, Vlad Petreanu, care a postat pe blogul personal un text dur, dar obiectiv privind gestul lui Moise Guran.

Mult mai dur a fost însă Robert Turcescu, el însuşi fost jurnalist intrat în politică, care a spus deschis că el se bucură că Guran a plecat din presă.

- Advertisement -

Mai mult, în războiul său cu Guran, Turcescu a scos de la naftalină o postare mai veche a lui Moise Guran.

Așadar, cea mai dură lovitură la adresa gazetarului-politician Moise Guran vine din partea… lui însuşi! Este vorba de o captură care a început să circule în mediul virtual, ce reprezintă o postare din 2015 a jurnalistului de la Europa FM.

În postarea respectivă, datată 19 octombrie 2015, Moise Guran scria:

- Advertisement -

„Înainte să apară orice fel de sondaje secrete, făcute de nu ştiu cine, vă spun doar atât: nu detest nimic mai mult decât detest un jurnalist care îşi abandonează meseria pentru a intra în politică. E o indecenţă în sine faţă de ea (de meserie), faţă de tine ca profesionist (cel mai des politicienii au fost mediocrii în meseria lor de bază) dar este şi o trădare faţă de public. Dacă eşti jurnalist şi vrei să candidezi undeva, mai bine iei o pauză, câţiva ani, să nu te asocieze lumea cu ceea ce ai făcut înainte”.

Mesajul lui Vlad Petreanu pentru Moise Guran

Vlad Petreanu, realizator la Europa FM al emisiunii de mare succes „Deşteptarea”, l-a criticat pe Moise Guran într-o postare pe blogul personal pentru decizia de a intra în politică.

  • „În partid, puterea și influența de negociere sunt asigurate, de fapt, doar cu două instrumente: unul e reprezentat de puterea de a împărți bani, mai mult sau mai puțin legal; celălalt este descris de capacitatea de a câștiga alegeri. Deocamdată, Moise nu dispune de niciunul dintre aceste două instrumente.”
  • „De mâine, Moise nu va mai vorbi cu 300.000 de oameni odată, ci cu câțiva membri de partid, în ședințe interminabile, oameni care nu-i datorează nimic (…)”
  • „În fine, când spune că a comentat suficient de pe margine, Moise cade în păcatul vanității jurnalistului care, intoxicat de propria lui faimă, începe să fie deranjat că subiecții lui nu fac cum le spune el că trebuie. Or, jurnalistul nu comentează niciodată de pe margine, pentru că marginea aceasta este tocmai societatea, poporul.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Mesaj pentru Moise Guran din partea unui vechi coleg de la Europa FM: „Cade în păcatul jurnalistului intoxicat de propria lui faimă”

* Cristina Ţopescu şi-a găsit liniştea la Cimitirul Bellu. Cauza medicală care i-a grăbit sfârşitul

* Rareş Bogdan: „Moise Guran să doarmă cu pistolul sub cap!”. Despre venirea lui Tăriceanu în PNL: „Vine el, plec eu!”

- Advertisement -

5 COMENTARII

  1. Și prietenul de la Bruxelles nu???.păi ai să vedem ce zicea omul de la Bruxelles acum vreo 2 ani la o emisiune de-a lui jocuri de putere… omul cu pricina zicea că el nu se vede înrolat în niciun partid, cică la nivelul lui de inteligență nu se coboară chiar atât…!!!…

    • Auzi,tu esti tampit sau te faci?Rares Bogdan a fost OBLIGAT sa plece din jurnalism de catre GUSA! Scurt si clar!Cine nu a dormit in astia 3 ani jumate de teroare rosie, isi aminteste bine CINE si CE emisiune a avut un impact fantastic in randul sutelor de mii de oameni aflati in strada din ianuarie 2017!!Rares Bogdan nu a renuntat la principii pentru bani,putea foarte bine sa aleaga ca Avram sau ca Denis Rifai sa-si slugareasca seful,dar nu a facut-o si spune foarte clar ca daca nu e ascultat,pleaca din partid! Asa ca,ofuscatule,este o diferenta de la cer la pamant intre felul in care a intrat in politica guran si Rares Bogdan! Cam tot atat de mare cat sunt procentele dintre Iohannis si barna…

  2. Pana la urma este un cerc vicios. Daca toti se tin deoparte, doar criticand politica, atunci nu ne miram ca politicienii isi creaza mafii(mai ales la noi, unde legea invartelii e in sange) si jurnalistii comenteaza NEPUTIINCIOSI tinand oamenii de vorba, ca foarte putine se schimba datorita vorbariei lor….cumva pedanteria asta cu pastrarea statutului de jurnalist convine exact politicienilor. Dupa mine e oricand binevenit un cap limpede si bine informat, bine intentionat, idealist chiar inserat in echipele de politicieni care cad in plafonare si insira vorbe lipsite de continut, luandu-si banii fara sa merite !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -