Cristina Ţopescu şi-a găsit liniştea la Cimitirul Bellu. Cauza medicală care i-a adus sfârşitul

1
16261
Cristina Topescu
Cristina Țopescu era plină de viață și avea o serie de proiecte în desfășurare, Foto: Realitatea Plus/Captura

Jurnalista Cristina Ţopescu a fost condusă azi pe ultimul drum. Apropiaţii şi cei care au dorit să-i fie alături i-au adus un ultim omagiu la Crematoriul uman Vitan-Bîrzeşti, acolo unde a avut loc incinerarea şi o slujba religioasă atipică.

Ultima dorință a jurnalistei Cristina Țopescu a fost să nu fie băgată în mormânt, ci să fie incinerată. Acesta a fost și motivul pentru care preoții prezenți la Capela cimitirului Bellu nu au oficiat o slujbă de pomenire și nu au citit rugăciunea „Tatăl nostru”.

Familia i-a respectat fostei prezentatoare TV ultima dorinţă, în ciuda faptul că Sfântul Sinod al BOR este foarte categoric legat de incinerare. Mai exact, Biserica Ortodoxă Română transmite că incinerarea atrage cu sine și refuzul preoților de a oficia orice serviciu religios.

Ştefan Bănică-junior a venit la crematoriu

Stefan Banica Jr. Cristina Topescu
Ștefan Bănică Jr. a fost singura mare iubire cunoscută a Cristinei Țopescu. Cei doi au fost căsătoriți pentru scurtă vreme

Printre cei care s-au aflat alături de Cristina Ţopescu în ultima sa întâlnire cu oamenii a fost zărită şi Christel Ungar, soţia lui Cristian Ţopescu, fostul mare comentator sportiv şi tatăl jurnalistei care a murit subit la finele anului trecut, în casa ei din Otopeni. De asemenea, reporterii l-au descoperit printre cei prezenţi şi pe Ştefan Bănică-junior, cel care i-a fost partener de viaţă Cristinei Ţopescu.

Artistul a venit cu bolidul său de lux, iar la plecare nu a dorit să dea declarații și nici să se afișeze prea mult, potrivit Cancan.

Christel Ungar, cea de-a treia soție a tatălui Cristinei Țopescu, a venit îmbrăcată în negru, cu un buchet de flori în mână și a intrat rapid în biserică. După ce jurnalista a fost găsită moartă în casă, cei mai mulți s-au întrebat de ce mama și frații ei vitregi nu s-au alertat cu privirile la dispariția ei.

Discuţii în familia pe tema urnei cu cenuşă

„Copiii mei: Cristina Cristian si Sebastian”. Fotografie din arhiva personala a comentatorului sportiv Cristian Topescu.

Trupul neînsuflețit al Cristinei Țopescu a fost dus la incinerator în jurul prânzului.

”Durează cam o oră, o oră și jumătate pentru a fi complet incinerat. Dar urna nu se eliberază imediat, mai sunt câteva proceduri de executat, oasele mari, nearse complet, sunt aduse la stadiul de cenușă, iar abia apoi sunt puse toate rămășițele în urnă. Teoretic, într-o zi, două, familia poate lua urna, uneori însă durează mai mult”, a spus un angajat de la Crematorul Uman de la Vitan-Bârzești, citat de wowbiz.ro.

Depunerea cenușei însă este cea care suscită încă controverse în familie. Astfel, se pare că mama Cristinei Țopescu, Rodica, și-ar fi dorit să o depună în cripta lui Cristian Țopescu, pe când fratele fostei jurnaliste vrea să depună urna în columbarul din Cimitirul Bellu din București.

Cu toate acestea, spun sursele wowbiz.ro, câștig de cauză pare să aibă fratele Cristinei Țopescu, cel care, de altfel, s-a ocupat de toate formalitățile, iar urna cu cenușa regretatei jurnaliste va fi depusă, zilele viitoare, la cimitirul Bellu, acolo unde a fost cumpărată poziția necesară din columbar.

Avea inima prea grasă

Primele concluzii trase de medicii legişti vorbesc despre faptul că regretata Cristina Ţopescu avea inima mai grasă decât în mod normal. Asta îi putea cauza tulburări cardiace şi putea produce chiar şi un infarct, afirmă specialiştii.

Disecţia inimii a durat mai bine de două ceasuri, iar medicii legişti au analizat la nivel microscopic cordul Cristinei. Examinarea a arătat că între muşchii inimii se instalase un strat de grăsime, responsabil pentru declanşarea unor anomalii din punct de vedere al activităţii cardiace.

„Au fost recoltate probe de laborator pentru examenul microscopic, care, sperăm, să ne dea mai multe răspunsuri în ceea ce priveşte cauza morţii ei, despre care credem că a fost un infarct”, au precizat surse medicale citate de Gandul.info.

În cele peste două ore cât a durat necropsia inimii, poliţişti de la IPJ Ilfov au fost prezenţi în sală şi au filmat întreaga intervenţie a medicilor. Doar după ce s-a efectuat necropsia, familia Cristinei Ţopescu a primit trupul neînsufleţit al vedetei.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Mesaj pentru Moise Guran din partea unui vechi coleg de la Europa FM: „Cade în păcatul jurnalistului intoxicat de propria lui faimă”

* Gâdea a forțat-o pe Cristina Țopescu să plece de la Antena 3 pentru că era „haștagistă”! Acum o plânge cu lacrimi de crocodil

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here